Author Topic: Cerita Mak Mertua (Mother-in-law)  (Read 7765 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Offline pakngah

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 3916
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • aaahhh...a bad day for golf today
  • Club: KRTU Subang; Royal Kampong Kuantan
  • Handicap: 23
Cerita Mak Mertua (Mother-in-law)
« on: September 15, 2009, 04:44:27 PM »
time ngantuk tersengguk2 ni, pak ngah nak copy&paste satu cerita.

ada sorang mak mertua. dia ada tiga menantu laki2. satu hari mak mertua ni came up with a brilliant idea, nak test menantu2 dia...tapi bukan handicap test.

one day dia ajak Menantu Sulung jalan2 tepi sungai. masa tengah dok seberang titi (titi nyiur sebatang), dia jatuhkan diri dia ke dalam sungai. apa lagi, si menantu sulung pun terjun ke dalam sungai dan selamatkan mak mertua dia. one morning next week, menantu sulung tengok kat porch, ada kerete Proton Gen2, with a note attached: "Thanks so much for your kind deed; here's is my token of gratitude for you, ...from your mom-in-law".

next time, dia ajak Menantu Tengah pulak jalan2, she did the same thing. menantu tengah ni pun baguih, terejun sungai save mak mertua dia. miggu depannya, kat porch, ada kereta Proton Neo, with a similar note yg macam kat menantu sulung tu, attached kat windscreen.

tak lama kemudian, mak mertua nak test Menantu Bongsu pulak. cara ujian yg sama, same route, same titi. dia terjun dalam sungai. menantu bongsu tak reti berenang, so dia tak berani terjun, lemas lah mak mertua tu, jadi arwah.

the following month, kat porch, ada kereta alfa sports, with a note attached: "thank you thank you thank you,..from: your father-in-law".

(bagi pembaca wanita, tukaq "mak mertua" jadi "pak mertua") ;)

   



bola tak masuk fairway? hilang? try cari kat sini: http://ceritapakngah.com

Offline zainol

  • * Verified Member
    ** PGA Member (PlayGolfAnytime Kaki)
  • Hero Member
  • *******
  • Posts: 764
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Royal Pahang
  • Handicap: 15
Re: Cerita Mak Mertua (Mother-in-law)
« Reply #1 on: September 15, 2009, 05:13:34 PM »
 ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Offline zainol

  • * Verified Member
    ** PGA Member (PlayGolfAnytime Kaki)
  • Hero Member
  • *******
  • Posts: 764
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Royal Pahang
  • Handicap: 15
Re: Cerita Mak Mertua (Mother-in-law)
« Reply #2 on: September 16, 2009, 10:46:18 AM »
Pak Ngah... tambah nasik yea...!!

Kereta alfa romeo itu juga beserta dgn seking nota lain khas untuk tatapan menantu ke-3 sahaja... lepas baca nota tu terbakar sendiri..(macam MI..) yang bertulis...:
                          Thank you again for making my dreams come through...
bersama ini ayahanda lampirkan gambar ibu mertua baru mu yang ayah nikahi semalam... terima kasih sejuta kali lagi...!!!

Offline pakngah

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 3916
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • aaahhh...a bad day for golf today
  • Club: KRTU Subang; Royal Kampong Kuantan
  • Handicap: 23
Re: Cerita Mak Mertua (Mother-in-law)
« Reply #3 on: September 17, 2009, 07:01:50 PM »
Pak Ngah... tambah nasik yea...!!

Kereta alfa romeo itu juga beserta dgn sekeping nota lain khas untuk tatapan menantu ke-3 sahaja... lepas baca nota tu terbakar sendiri..(macam MI..) yang bertulis...:
                          Thank you again for making my dreams come through...
bersama ini ayahanda lampirkan gambar ibu mertua baru mu yang ayah nikahi semalam... terima kasih sejuta kali lagi...!!!

 :D :D :D :D :D

zainol, you know anyone among kakigolfers ni, sapa yg guna alfa romeo....bukannya apa, kot2 ada yg terasa (bulan puasa ni, especially dekat2 nak raya, people mudah tersentuh hati sanubari, sedangkan cerita ni tiada kena mengena dgn sesiapa jua sama ada yg telah meninggal atau yg akan meninggal)
bola tak masuk fairway? hilang? try cari kat sini: http://ceritapakngah.com

Offline zainol

  • * Verified Member
    ** PGA Member (PlayGolfAnytime Kaki)
  • Hero Member
  • *******
  • Posts: 764
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Royal Pahang
  • Handicap: 15
Re: Cerita Mak Mertua (Mother-in-law)
« Reply #4 on: September 18, 2009, 08:00:50 PM »
tak pak ngah yang tu menantu mithali...