Author Topic: Bahaya 'bola golf terbang'...  (Read 2464 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sy@h79

  • Verified Member
  • Full Member
  • ****
  • Posts: 172
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
Bahaya 'bola golf terbang'...
« on: July 23, 2009, 08:30:14 AM »
berita@kosmo.com.my
 
AMPANG - Sebanyak 2,000 biji bola golf dikutip dalam tempoh tiga tahun.
Bola yang dikutip Lim Ah Chai itu bukan kerana hobi tetapi setiap biji bola itu menjadi bukti ketakutan kira-kira 7,000 penduduk yang berdepan dengan bahaya kerana tinggal berdekatan sebuah pusat latihan golf di Pandan Perdana di sini.

Ah Chai yang merupakan Pengerusi Persatuan Penduduk Pandan Perdana berkata, setiap kali kejadian bola golf melantun keluar dari pusat latihan itu, dia akan mengutipnya bersama pemilik rumah kedai di Jalan Perdana 2/7.

"Setiap hari sepanjang tiga tahun lalu, kami berdepan dengan 'bola golf terbang' ini. Kebanyakannya telah menyebabkan cermin kereta dan rumah pecah kerana jarak pusat latihan itu dengan rumah penduduk cuma 50 meter," ujarnya pada sidang akhbar di sini semalam.

Menurut Ah Chai, sepanjang tiga tahun itu, sudah banyak kali aduan dibuat kepada Majlis Perbandaran Ampang Jaya (MPAJ) tetapi beliau mendakwa ia tidak lebih sekadar 'mencurah air di daun keladi'.

"tee-off bola golf sampai luar pagar..."
"ambik iron stick tolong jolokkan..."
"saya budak sedang belajar..."
"nanti dah pandai same2 lah kita main golf..."

Offline zainol

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 769
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Royal Pahang
  • Handicap: 15
Re: Bahaya 'bola golf terbang'...
« Reply #1 on: July 23, 2009, 12:40:57 PM »
Ah cai jual bola 50 sen sebijik... sila hubungi 014-4441164

Offline pakngah

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 3919
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • aaahhh...a bad day for golf today
  • Club: KRTU Subang; Royal Kampong Kuantan
  • Handicap: 23
Re: Bahaya 'bola golf terbang'...
« Reply #2 on: July 23, 2009, 12:41:44 PM »
Tu yang pak ngah tak ndak duduk dalam banglo tepi atau dalam kawasan padang golf, bukannya pasai tak mampu... ;D ;D

Yang towkay padang golf tu pun, tak bulih ka ikhtiarkan buat netting tinggi-tinggi keliling tempat-tempat yg sepatutnya. kelab tu bukannya calang-calang kelab...

anyway, zaman dah berubah, nak kena buat peribahasa baru: Jangan berumah ditepi padang golf kalau takut dilantun bola (jangan berumah di tepi pantai kalau takut dilambung ombak)
bola tak masuk fairway? hilang? try cari kat sini: http://ceritapakngah.com

Offline pakngah

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 3919
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • aaahhh...a bad day for golf today
  • Club: KRTU Subang; Royal Kampong Kuantan
  • Handicap: 23
Re: Bahaya 'bola golf terbang'...
« Reply #3 on: July 23, 2009, 12:42:58 PM »
Ah cai jual bola 50 sen sebijik... sila hubungi 014-4441164

betoi ka ni Non?
bola tak masuk fairway? hilang? try cari kat sini: http://ceritapakngah.com

Offline sy@h79

  • Verified Member
  • Full Member
  • ****
  • Posts: 172
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
Re: Bahaya 'bola golf terbang'...
« Reply #4 on: July 23, 2009, 02:13:05 PM »
Ah cai jual bola 50 sen sebijik... sila hubungi 014-4441164

bang zainol,
Lim Ah Chai dapat durian runtuh...jual bola 2nd hand...

Ah cai jual bola 50 sen sebijik... sila hubungi 014-4441164

betoi ka ni Non?
"tee-off bola golf sampai luar pagar..."
"ambik iron stick tolong jolokkan..."
"saya budak sedang belajar..."
"nanti dah pandai same2 lah kita main golf..."

Offline zainol

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 769
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Royal Pahang
  • Handicap: 15
Re: Bahaya 'bola golf terbang'...
« Reply #5 on: July 23, 2009, 02:40:36 PM »
 :D ;D :D ;D :D ;D :D ;D :D ;D >:D >:D >:D >:D

Offline pakngah

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 3919
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • aaahhh...a bad day for golf today
  • Club: KRTU Subang; Royal Kampong Kuantan
  • Handicap: 23
Re: Bahaya 'bola golf terbang'...
« Reply #6 on: July 24, 2009, 08:16:50 PM »
:D ;D :D ;D :D ;D :D ;D :D ;D >:D >:D >:D >:D

nasib baik aku tak talipon Ah Chai. Kalau tidak, sure dia balas: woi, you ingat ini kuih  badak ka??
bola tak masuk fairway? hilang? try cari kat sini: http://ceritapakngah.com

Offline mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9719
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Re: Bahaya 'bola golf terbang'...
« Reply #7 on: July 25, 2009, 12:40:53 AM »

nasib baik aku tak talipon Ah Chai. Kalau tidak, sure dia balas: woi, you ingat ini kuih  badak ka??


Dia blom tgk bola2 golf yg berterbangan kat Monterez lagik ....  ;)

Offline raj

  • Newbie
  • Posts: 38
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Kelab Golf Di-Raja Pekan
  • Handicap: 24
Re: Bahaya 'bola golf terbang'...
« Reply #8 on: July 28, 2009, 09:31:46 AM »
patutnye report n jumpa la tokey kelab ke atau captain kelab....then mtk dia usahakan pasang netting tinggi2........atau tanam pokok sbg penampan bola tu..

Offline ATTABOY

  • Verified Member
  • Full Member
  • ****
  • Posts: 100
  • Cookie Points +0/-0
  • My 2010's magic number is 90
  • Club: Selesa Resort Golf Club
Re: Bahaya 'bola golf terbang'...
« Reply #9 on: March 15, 2010, 12:13:49 AM »
Tu la yg kureng paham. Taiko kes ni sah MPAJ pengeluar lesen. Expertise patutnye lies with MGA. Kalau nak terrer lagi refer IEM.Ni kes nak tunggu ada yg ICU kena bola baru YB keluar suara kot.

Offline dzularmor

  • Sr. Member
  • ***
  • Posts: 244
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • HP: 0193837127
Re: Bahaya 'bola golf terbang'...
« Reply #10 on: March 15, 2010, 10:04:13 AM »
Satu, Cina mana yg guna nombor tipon banyak nombor 4 ni?

Dua, selagi tak kena kete atau kepala wakil rakyat or pak menteri or orang teratas MPAJ masalah penduduk tak akan selesai kecuali tukar....... Yg heran tu dah 3 tahun. tahun 2013 dah nak pilihanraya!
dzularmor