Author Topic: Lama Ke Main 18 Lubang.......  (Read 1500 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline MohD

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 285
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: RKKC
  • Handicap: 15
Lama Ke Main 18 Lubang.......
« on: September 11, 2013, 08:04:41 PM »
Untuk golfing setakat 18 lubang dalam keadaan biasa,berapa lama patut masa diambil....macam wak jalankaki di RKKC tidak lebih empat jam.....ada yang lebih lama ke......[/b]

Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Re: Lama Ke Main 18 Lubang.......
« Reply #1 on: September 11, 2013, 11:20:00 PM »
Untuk golfing setakat 18 lubang dalam keadaan biasa,berapa lama patut masa diambil....macam wak jalankaki di RKKC tidak lebih empat jam.....ada yang lebih lama ke......[/b]

Payah nak cakap bergantung flight depan kalau slow kita pun jadi slow. Tapi standard 3-4jam...
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...

Offline ahman

  • * Verified Member
    ** PGA Member (PlayGolfAnytime Kaki)
  • Super Member
  • *******
  • Posts: 1814
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Club House...
  • Handicap: 15
Re: Lama Ke Main 18 Lubang.......
« Reply #2 on: May 22, 2014, 03:10:56 AM »
kalau main lubang yg bergerak, nak abis kan 18 lubang tu, fuhh...satu hari gak tu....
WHAT's IN MY BAG:>>
Driver: 10.5 Titleist D2 910 R
Irons 4-P Titleist ZB R
Wedges: Vokey 52, 56, 60
Putter: Scotty Cameron Newport 2 Tel 3
Ball: Titleist ProV1x
Misc: SunBlock/1st Aid kit/Tees/Coins/Durex-Featherlite

Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Re: Lama Ke Main 18 Lubang.......
« Reply #3 on: May 22, 2014, 08:11:32 AM »
kalau main lubang yg bergerak, nak abis kan 18 lubang tu, fuhh...satu hari gak tu....

Kalau course tutup ujan lebat sgt siap dgn petir sekali macam mana, ada rain chek?.
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...

Online mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9679
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Re: Lama Ke Main 18 Lubang.......
« Reply #4 on: May 22, 2014, 12:52:18 PM »
kalau main lubang yg bergerak, nak abis kan 18 lubang tu, fuhh...satu hari gak tu....

Kalau course tutup ujan lebat sgt siap dgn petir sekali macam mana, ada rain chek?.

Hujan kat luwa je .... Dlm bilik tak ujan pon!!!!! 

Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Re: Lama Ke Main 18 Lubang.......
« Reply #5 on: May 22, 2014, 12:58:12 PM »
kalau main lubang yg bergerak, nak abis kan 18 lubang tu, fuhh...satu hari gak tu....

Kalau course tutup ujan lebat sgt siap dgn petir sekali macam mana, ada rain chek?.

Hujan kat luwa je .... Dlm bilik tak ujan pon!!!!!

Boleh muligen tak?. He,he,he...
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...