Author Topic: Bangkok Is Golf Lover's Paradise  (Read 973 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline GBK

  • Newbie
  • Posts: 20
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Leisure golfer
  • Club: KGNS
  • Handicap: 24
Bangkok Is Golf Lover's Paradise
« on: June 10, 2013, 08:33:44 PM »
Salam sejahtera,

Tak ade ke gang KakiGolf yang berminat nak mencuba bermain kat Bangkok atau sekitar Thailand?

Kalau sesiapa yang nak merancang roger2 lah saya ye. Peta golf courses kat BKK dah macam PETA lokasi 7-11 lah pulak. Kerana kegianan yang teramat sangat saya sempat mencuba courses yang dilorek dengan warna merah jambu dalam kurang lebih 2 bulan menceburi Sukan terbahru ni.

Kat Malaysia saya cuma pernah mencuba kat Bdr Kinrara, Tasik Puteri Dan Nilai Spring. Rasanya value for money kat Siam ni lebih lagi. Lagi satu Marshal kat sini pun lebih lenient rasanya.

Saya akan cuba sertakan gambar 2 kat courses ni lain kali.

sekian :)




Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Re: Bangkok Is Golf Lover's Paradise
« Reply #1 on: June 10, 2013, 08:39:37 PM »
Macam best jer, nantilah tunggu dapat durian runtuh, sekarang ni belum runtuh lagikkk...
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...

Offline GBK

  • Newbie
  • Posts: 20
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Leisure golfer
  • Club: KGNS
  • Handicap: 24
Re: Bangkok Is Golf Lover's Paradise
« Reply #2 on: June 11, 2013, 12:31:00 AM »
Macam best jer, nantilah tunggu dapat durian runtuh, sekarang ni belum runtuh lagikkk...

Bro, cuba click link http://www.huahingolffestival.com/ sebab dia orang ada special promo untuk bulan Aug/Sep '13. Kalau tak silap masa cuti sekolah tu dan AA ticket pun agak berpatutan ;-)

Offline abangbongsu

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1633
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • ...jangan pukul kuat, ...pukul jauh je !!....
  • Club: Kunta Kinte GCC
  • Handicap: 6
Re: Bangkok Is Golf Lover's Paradise
« Reply #3 on: June 11, 2013, 11:10:53 AM »
Macam best jer, nantilah tunggu dapat durian runtuh, sekarang ni belum runtuh lagikkk...

...bro...durian ateh baru nk berbunga.....
tips for putting: kuat sikit, tapi jangan laju

Offline GBK

  • Newbie
  • Posts: 20
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Leisure golfer
  • Club: KGNS
  • Handicap: 24
Re: Bangkok Is Golf Lover's Paradise
« Reply #4 on: June 11, 2013, 01:39:40 PM »
Macam best jer, nantilah tunggu dapat durian runtuh, sekarang ni belum runtuh lagikkk...

...bro...durian ateh baru nk berbunga.....

La ni bunga atau putek pun boleh dijual...


Offline Lee Westwood

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 218
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • ada berani.....
  • Club: KGSB(Kelab Golf Sdn Bhd)
  • Handicap: 24
Re: Bangkok Is Golf Lover's Paradise
« Reply #5 on: June 11, 2013, 01:40:20 PM »
Dh runtuh nnt jgn lupe ajak p mengutip skali.hahahaha >:D
Pelan-pelan hayun...

Offline GBK

  • Newbie
  • Posts: 20
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Leisure golfer
  • Club: KGNS
  • Handicap: 24
Re: Bangkok Is Golf Lover's Paradise
« Reply #6 on: June 11, 2013, 01:42:45 PM »
Suwan Golf Club - antara yang tercantik dari 10 courses yang pernah saya cuba. Jaraknya kurang dari sejam drive dari BKK. Kalau main weekday rate campur caddy dalam THB 1,800-2,000 dan kalau weekend THB 3,100. Tak payah pakai buggy sebab boleh enjoy scenery yang cantik giler. Rasa nak bawak tilam bantal pun ade jugak :)