Author Topic: Ten Basics of Rules and Etiquette for Your First Round of Golf  (Read 10010 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline warque

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 258
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
    • -=-=-=-
  • Club: None
  • Handicap: 20
Re: Ten Basics of Rules and Etiquette for Your First Round of Golf
« Reply #30 on: March 25, 2011, 05:08:16 PM »
Ala bang Jenol, purak purak baru paham la pulak hehehehehe, awak dah main golf 15 taun

Main lamo pun pakai rules sendiri... for example:-
1.Ist tee box... tee off best of two...badan keras lagi...
2.kalau semua masuk air yang sama, everybody got relief~free drop!!
3.Prefered lie boleh alih bola max sampai 10 kaki!!
4.Kalau fumble boleh correction!!
5.Bola hilang masuk hazard... drop tengah fairway!!
6.Kalau lubang tu koyak max score recorded double je!!(tak tau pun lepas double boogey ada triple boogey selama ni!!!)
7.2nd nine kalau main teruk tee off sampai puas hati 3/4 bola, next stroke still 2nd stroke!
8.Bola plug boleh cabut bersihkan dan letak tempat best sikit.
9. Par 5 2nd stroke kalau lie tak cantik permittable to use tee!!
10. Dan ada beberapa lagi local rules yang spontan....seperti kalau belakang pokok bole alih.. consider flower bed..!!

Patutlah main dengan sepol... score aku teruk!!!!! :D :D :D :D :D :D
[/quote]

I Like... hahahaaa...

Offline ajim

  • Verified Member
  • Newbie
  • ****
  • Posts: 47
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • A writer by profession, a hack by reputation
  • Club: None
  • Handicap: 24
Re: Ten Basics of Rules and Etiquette for Your First Round of Golf
« Reply #31 on: October 14, 2012, 04:18:31 AM »

and one of the most frustrating thing in playing people who cares little about etiquettes, is the fact that they stand/step on your putting line, as if putting isnt hard enough as it is, having them affecting the line is the probably most annoying thing ever.
"Of all hazards, fear is the worst"

Offline abangbongsu

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1633
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • ...jangan pukul kuat, ...pukul jauh je !!....
  • Club: Kunta Kinte GCC
  • Handicap: 6
Re: Ten Basics of Rules and Etiquette for Your First Round of Golf
« Reply #32 on: October 14, 2012, 04:42:58 AM »
.. .. good intro la boss.. . . .pepepun datang tepen for free lessons.. . .. especially utk pakngah
tips for putting: kuat sikit, tapi jangan laju

Offline CeeCakMan

  • Newbie
  • Posts: 20
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: KGSP (kelab golf sendiri punya)
  • Handicap: 24
Re: Ten Basics of Rules and Etiquette for Your First Round of Golf
« Reply #33 on: March 09, 2013, 01:00:23 PM »
Salam pro2 sume.. teman nk juga tanye bab mulligen(betul ke ejaan ku ini) sbnarnye terpakau dlm charity event je ke @ depend pd persetujuan player2 @ mcm mne ye penggunaan nye?? Yang teman penah jmpe kat bangi golf ade satu hole ni law blh mulligen.. hehehe.. mohon pencerahan pro2 sume
Buat jadi mudah
Jangan bikin susah