Author Topic: kaki pancing  (Read 3265 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sharul

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 386
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • 0194002285
  • Club: Putra golf club,Perlis
kaki pancing
« on: November 28, 2012, 11:11:45 AM »
salam 1 malaysia....
ada player2 golfer disini yg kaki pancing?
ingin berkongsi dan mendapatkan idea kawan2 utk memancing kolam ikan siakap dan jenahak.....
bagaimana nak buat perambut dan cara utk sangkuk udang yg betul??
tq

Offline mizunof

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 530
  • Cookie Points +0/-0
  • Handicap: 15
Re: kaki pancing
« Reply #1 on: November 29, 2012, 12:38:39 PM »

   call me NELAYAN VETERAN  x hard core fisherman, laut dalam,cetek, sungai, hutan belantara, etc

  just name it I've been there but they told me you'RE ''BORN TO PLAY GOLF & FORCE TO WORK''

Offline shaiful

  • Clubs..
  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 620
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • TeeOff with PaSSioN.....Give Life Your Best Swing
  • Club: RKKC
  • Handicap: 24
Re: kaki pancing
« Reply #2 on: November 29, 2012, 02:04:01 PM »

   call me NELAYAN VETERAN  x hard core fisherman, laut dalam,cetek, sungai, hutan belantara, etc

  just name it I've been there but they told me you'RE ''BORN TO PLAY GOLF & FORCE TO WORK''
Hebat mu ni...hebat... :o ::)
Kayu Kayan & Besi-besian

Offline mizunof

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 530
  • Cookie Points +0/-0
  • Handicap: 15
Re: kaki pancing
« Reply #3 on: November 29, 2012, 05:44:23 PM »

   takde lah hebat mana,,, tapi klau nak bantu or advise sikit2 pasal rod ke, machine ke, tali ker,

   pelampung ke, batu ladung ke, cara nak ikat perambut ke, nak ikat mata kail ke, umpan ke dll.

   tapi nak sedap atau lebey paham lagi kene cite kat padang nihh!!!

Offline sharul

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 386
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • 0194002285
  • Club: Putra golf club,Perlis
Re: kaki pancing
« Reply #4 on: November 30, 2012, 08:40:55 AM »

   takde lah hebat mana,,, tapi klau nak bantu or advise sikit2 pasal rod ke, machine ke, tali ker,

   pelampung ke, batu ladung ke, cara nak ikat perambut ke, nak ikat mata kail ke, umpan ke dll.

   tapi nak sedap atau lebey paham lagi kene cite kat padang nihh!!!

lama xmain dgn abg mizuno ni....xkesempatan nak ke klang valley lg....kalau mai utara boleh calling2....
kita cita kat padang nanti ekkk...
1roda??2roda??3roda??hehehehehe

Offline keychap

  • Verified Member
  • Jr. Member
  • ****
  • Posts: 92
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 22
Re: kaki pancing
« Reply #5 on: January 06, 2013, 01:23:17 AM »
layan yang mana lagi best antara siakap ngan jenahak?

Offline BaharOsman

  • Verified Member
  • Newbie
  • ****
  • Posts: 41
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • always optimist
  • Handicap: 24
Re: kaki pancing
« Reply #6 on: January 06, 2013, 09:37:15 PM »
Mancing tu x ler pandai tpi klu par 3 tu kira par  ler...

Offline keychap

  • Verified Member
  • Jr. Member
  • ****
  • Posts: 92
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 22
Re: kaki pancing
« Reply #7 on: January 07, 2013, 12:04:06 AM »
Mancing tu x ler pandai tpi klu par 3 tu kira par  ler...

rasanya selamba jer kot layan ikan 2-3 kilo ni.... 3 kilo mcm par 3 kot...hee3

Offline mizunof

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 530
  • Cookie Points +0/-0
  • Handicap: 15
Re: kaki pancing
« Reply #8 on: January 07, 2013, 08:42:29 AM »
siakap stim layan, jenahak silap2 stim free(mabuk laut)

Offline Lee Westwood

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 218
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • ada berani.....
  • Club: KGSB(Kelab Golf Sdn Bhd)
  • Handicap: 24
Re: kaki pancing
« Reply #9 on: January 07, 2013, 09:34:00 AM »
siakap lg best kot.sbb byk melompat. ;D
Pelan-pelan hayun...

Offline keychap

  • Verified Member
  • Jr. Member
  • ****
  • Posts: 92
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 22
Re: kaki pancing
« Reply #10 on: January 07, 2013, 03:11:14 PM »
mmg bisinglh drag kena tarik siakap...

Offline Brader Ram

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 252
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Handicap: 0 (Golf Pro)
Re: kaki pancing
« Reply #11 on: January 14, 2013, 09:01:40 PM »
siakap stim layan, jenahak silap2 stim free(mabuk laut)
bro..ada petua tak..mcm mana nak bagi ikan makan dekat kail....selalu pi pancing jadi bangau je....
brader.Ram

Offline mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9719
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Re: kaki pancing
« Reply #12 on: January 14, 2013, 11:26:56 PM »
siakap stim layan, jenahak silap2 stim free(mabuk laut)
bro..ada petua tak..mcm mana nak bagi ikan makan dekat kail....selalu pi pancing jadi bangau je....

Mancing jadi bangau ... Golf jadi ayam .... (Hehehehe!!! Lariiiii!!!)

Offline abangbongsu

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1633
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • ...jangan pukul kuat, ...pukul jauh je !!....
  • Club: Kunta Kinte GCC
  • Handicap: 6
Re: kaki pancing
« Reply #13 on: January 15, 2013, 12:11:14 PM »
siakap stim layan, jenahak silap2 stim free(mabuk laut)
bro..ada petua tak..mcm mana nak bagi ikan makan dekat kail....selalu pi pancing jadi bangau je....

....senang jer....masa nk p mancing, tengok bini tidor ngereng mana...kalu ngereng kiri nnti campak pancing kekanan,....kalu ngereng kanan, campak kiri...mesti dapat ikan punya......tapi kalu bini nelentang jer,..........jangan pergi mancing bro........
tips for putting: kuat sikit, tapi jangan laju

Offline Lee Westwood

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 218
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • ada berani.....
  • Club: KGSB(Kelab Golf Sdn Bhd)
  • Handicap: 24
Re: kaki pancing
« Reply #14 on: January 15, 2013, 01:12:43 PM »
hahahahaha.mmg pandai abangbongsu.......
Pelan-pelan hayun...