Author Topic: Taping Golf Resort  (Read 2935 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Afif Zamani

  • Newbie
  • Posts: 46
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: KGRUUM
  • Handicap: 24
Re: Taping Golf Resort
« Reply #15 on: November 01, 2012, 05:56:05 PM »
Hari Sabtu lepas, 27hb, aku bertandanglah ke club ni atas jemputan dan taburan dedak dedak dr Abgbongsu kita nie..
Aku, Azharinta, Abg aji, dan kawannya tee off jam 8.30.. Start hole #1, par 5.. tee off terus masuk hazard belah kiri.. Nice fairway, well maintained, 1st impression.. Green mcm green betul2 (4 star). Par 4 mmg panjang2.. average dlm 360 m ke 380m.. 2nd shot mmg kena pakai artillery (senjata berat). aku bg 3 star sbb aku tak pandai pakai wood.. Lagipun distance marker mmg kurang tepat.. kena tambah 1 club lagi..
Par 3, ada 197m, 190m, 171m.. mmg challenging habis.  >:D >:D. (4 star).
So aku bg 'fully recommended' kat kakigolf yg nak try course nie.. Kita org dpt extra 3 holes sbb abg aji bawak masuk. Cuma specialnya main dgn club member.. buggy blh parking tepi greeen (tak sayang langsung).
At last, agak frust jugak sbb 'cafe' takder, dgr kata makan kt club mmg mahal.. So lepas main, kitaorg terus bersurai, jd tak sempatlah nak makan2 hasil duit kawan2.. hehehe.. Last hole mmg tetap aku ingat smp bila2...
Peringatan: Hati2 bila buka mulut sbb kat club ni, abg aji putting pejam mata pun boleh masuk pin..
So overall.. sy bg 4 Star utk club nie.. :-* :-* :-* :-*

......ini  jawapan nye ek....
.....masuk buggy sampai tepi green, bukan nya tak sayang, tapi kesian kawan xlarat jalan sbb course pjg2......cafe bukan xde, tapi rega mahai dan service lambat , nanti kesian kawan menunggu....kawan yg kita main tu nama dia Mantani,..pernah join G2G d Clearwater dulu taung.....yg xbole tunggu sbb dia nak kena balik cepat, ada hal.......lain kali kita kenduri............ sebut duit kawan2 tu pandang2 sikit...nanti ada yg mare...
......Terima Kasih banyak kerana beri rating 4 star............. NAK MAIN FREE  datang tepen.....

sya main 27hb kt situ tp tee off pkul 3pm.....
mmg setuju la bro bg 4 star utk club ni....
mmg best main kt sini tp yg x bestnya sbb score hancur....hehehe :)

Offline abangbongsu

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1633
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • ...jangan pukul kuat, ...pukul jauh je !!....
  • Club: Kunta Kinte GCC
  • Handicap: 6
Re: Taping Golf Resort
« Reply #16 on: November 01, 2012, 07:24:40 PM »
.. .. ini padang betul2 memerlukan 14 btg club kena guna semua.. .. ada lbg par 4 yg perlu 3wood utk 2nd shoot, ada yg perlu pw je.....macamana pong pelan2 sampai juga..
tips for putting: kuat sikit, tapi jangan laju

Offline azharintra

  • Verified Member
  • Full Member
  • ****
  • Posts: 174
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Buat apa pukul kuat-kuat, tapi score.......
  • Handicap: 15
Re: Taping Golf Resort
« Reply #17 on: November 01, 2012, 10:09:41 PM »
.. .. ini padang betul2 memerlukan 14 btg club kena guna semua.. .. ada lbg par 4 yg perlu 3wood utk 2nd shoot, ada yg perlu pw je.....macamana pong pelan2 sampai juga..



Memerlukan 14btg club, aaikkk? Macam  perli saya je ni,  >:( :( >:(, memtang2 la saya bawak lebih ..... :-[

Offline abangbongsu

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1633
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • ...jangan pukul kuat, ...pukul jauh je !!....
  • Club: Kunta Kinte GCC
  • Handicap: 6
Re: Taping Golf Resort
« Reply #18 on: November 02, 2012, 06:45:16 AM »
.. .. ini padang betul2 memerlukan 14 btg club kena guna semua.. .. ada lbg par 4 yg perlu 3wood utk 2nd shoot, ada yg perlu pw je.....macamana pong pelan2 sampai juga..



Memerlukan 14btg club, aaikkk? Macam  perli saya je ni,  >:( :( >:(, memtang2 la saya bawak lebih ..... :-[

.. .   .. kalu rasa xcukup 14 bole bawa lebih.. . ... kuek kuek kuek..
tips for putting: kuat sikit, tapi jangan laju

Offline zulm

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 472
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 20
Re: Taping Golf Resort
« Reply #19 on: November 02, 2012, 09:07:56 AM »
.. .. ini padang betul2 memerlukan 14 btg club kena guna semua.. .. ada lbg par 4 yg perlu 3wood utk 2nd shoot, ada yg perlu pw je.....macamana pong pelan2 sampai juga..
Abg aji 2nd shot pakai iron jer.. kitaorg kena pakai wood 3 lagi, itu pun tak smp2 green..
Driver: r7 CGB Max,
Wood 5: r7 CGB Max,
Iron: xx10
Wedges: Vokey 48', 54', 56'
Putter: Odyssey Black Series #2

Offline shaiful

  • Clubs..
  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 620
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • TeeOff with PaSSioN.....Give Life Your Best Swing
  • Club: RKKC
  • Handicap: 24
Re: Taping Golf Resort
« Reply #20 on: November 02, 2012, 09:36:29 AM »
AGN ada harga promotion di taiping.. weekday,sunday(pm) & public holiday (pm):RM48 ONLY/PAX..
weekend & Public holiday: RM68 ONLY/PAX ...SO APE TNGGU LAGI? JOM JOIN AGN..  ;)
Amboiiii...kuat die promo...
Kayu Kayan & Besi-besian

Offline abangbongsu

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1633
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • ...jangan pukul kuat, ...pukul jauh je !!....
  • Club: Kunta Kinte GCC
  • Handicap: 6
Re: Taping Golf Resort
« Reply #21 on: November 02, 2012, 10:23:48 AM »
...........2hb Dec 2012........Chairman Trophy.........
tips for putting: kuat sikit, tapi jangan laju

Offline azharintra

  • Verified Member
  • Full Member
  • ****
  • Posts: 174
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Buat apa pukul kuat-kuat, tapi score.......
  • Handicap: 15
Re: Taping Golf Resort
« Reply #22 on: November 02, 2012, 11:13:44 AM »
...........2hb Dec 2012........Chairman Trophy.........


Abg haji, jgn lupa register nama saya....nak mengekalkan kejuaraan tahun lepas..... 8) 8) 8)