Author Topic: Taping Golf Resort  (Read 2999 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline zulm

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 472
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 20
Taping Golf Resort
« on: October 29, 2012, 10:04:53 AM »
Hari Sabtu lepas, 27hb, aku bertandanglah ke club ni atas jemputan dan taburan dedak dedak dr Abgbongsu kita nie..
Aku, Azharinta, Abg aji, dan kawannya tee off jam 8.30.. Start hole #1, par 5.. tee off terus masuk hazard belah kiri.. Nice fairway, well maintained, 1st impression.. Green mcm green betul2 (4 star). Par 4 mmg panjang2.. average dlm 360 m ke 380m.. 2nd shot mmg kena pakai artillery (senjata berat). aku bg 3 star sbb aku tak pandai pakai wood.. Lagipun distance marker mmg kurang tepat.. kena tambah 1 club lagi..
Par 3, ada 197m, 190m, 171m.. mmg challenging habis.  >:D >:D. (4 star).
So aku bg 'fully recommended' kat kakigolf yg nak try course nie.. Kita org dpt extra 3 holes sbb abg aji bawak masuk. Cuma specialnya main dgn club member.. buggy blh parking tepi greeen (tak sayang langsung).
At last, agak frust jugak sbb 'cafe' takder, dgr kata makan kt club mmg mahal.. So lepas main, kitaorg terus bersurai, jd tak sempatlah nak makan2 hasil duit kawan2.. hehehe.. Last hole mmg tetap aku ingat smp bila2...
Peringatan: Hati2 bila buka mulut sbb kat club ni, abg aji putting pejam mata pun boleh masuk pin..
So overall.. sy bg 4 Star utk club nie.. :-* :-* :-* :-*
Driver: r7 CGB Max,
Wood 5: r7 CGB Max,
Iron: xx10
Wedges: Vokey 48', 54', 56'
Putter: Odyssey Black Series #2

Offline abangbongsu

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1633
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • ...jangan pukul kuat, ...pukul jauh je !!....
  • Club: Kunta Kinte GCC
  • Handicap: 6
Re: Taping Golf Resort
« Reply #1 on: October 29, 2012, 10:28:08 AM »
Hari Sabtu lepas, 27hb, aku bertandanglah ke club ni atas jemputan dan taburan dedak dedak dr Abgbongsu kita nie..
Aku, Azharinta, Abg aji, dan kawannya tee off jam 8.30.. Start hole #1, par 5.. tee off terus masuk hazard belah kiri.. Nice fairway, well maintained, 1st impression.. Green mcm green betul2 (4 star). Par 4 mmg panjang2.. average dlm 360 m ke 380m.. 2nd shot mmg kena pakai artillery (senjata berat). aku bg 3 star sbb aku tak pandai pakai wood.. Lagipun distance marker mmg kurang tepat.. kena tambah 1 club lagi..
Par 3, ada 197m, 190m, 171m.. mmg challenging habis.  >:D >:D. (4 star).
So aku bg 'fully recommended' kat kakigolf yg nak try course nie.. Kita org dpt extra 3 holes sbb abg aji bawak masuk. Cuma specialnya main dgn club member.. buggy blh parking tepi greeen (tak sayang langsung).
At last, agak frust jugak sbb 'cafe' takder, dgr kata makan kt club mmg mahal.. So lepas main, kitaorg terus bersurai, jd tak sempatlah nak makan2 hasil duit kawan2.. hehehe.. Last hole mmg tetap aku ingat smp bila2...
Peringatan: Hati2 bila buka mulut sbb kat club ni, abg aji putting pejam mata pun boleh masuk pin..
So overall.. sy bg 4 Star utk club nie.. :-* :-* :-* :-*

......ini  jawapan nye ek....
.....masuk buggy sampai tepi green, bukan nya tak sayang, tapi kesian kawan xlarat jalan sbb course pjg2......cafe bukan xde, tapi rega mahai dan service lambat , nanti kesian kawan menunggu....kawan yg kita main tu nama dia Mantani,..pernah join G2G d Clearwater dulu taung.....yg xbole tunggu sbb dia nak kena balik cepat, ada hal.......lain kali kita kenduri............ sebut duit kawan2 tu pandang2 sikit...nanti ada yg mare...
......Terima Kasih banyak kerana beri rating 4 star............. NAK MAIN FREE  datang tepen.....
tips for putting: kuat sikit, tapi jangan laju

Offline JK

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1751
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • mariiiiii mariii layan
  • Club: DANAU UKM
  • Handicap: 12
Re: Taping Golf Resort
« Reply #2 on: October 29, 2012, 12:22:19 PM »
mak aii..panjang nya..
kalau Zul M dah kata mcm tu..aku lagi lah ranapp..
Biasa main Monterez..course pendek pun x boleh blah ni kan course mcm Tepen..
sure merangkak nak sampai lobang..

Patutlah Abg Aji mmg powerr..

Offline abangbongsu

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1633
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • ...jangan pukul kuat, ...pukul jauh je !!....
  • Club: Kunta Kinte GCC
  • Handicap: 6
Re: Taping Golf Resort
« Reply #3 on: October 29, 2012, 12:54:38 PM »
mak aii..panjang nya..
kalau Zul M dah kata mcm tu..aku lagi lah ranapp..
Biasa main Monterez..course pendek pun x boleh blah ni kan course mcm Tepen..
sure merangkak nak sampai lobang..

Patutlah Abg Aji mmg powerr..
.................kalu JK datang, par 5 jadi par 4 ..........ada 3 par 4 tu jadi par 3 je...............
tips for putting: kuat sikit, tapi jangan laju

Offline azharintra

  • Verified Member
  • Full Member
  • ****
  • Posts: 174
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Buat apa pukul kuat-kuat, tapi score.......
  • Handicap: 15
Re: Taping Golf Resort
« Reply #4 on: October 29, 2012, 01:06:40 PM »
Ehemm.ehemmmm  : >:( >:( >:(

Offline JK

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1751
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • mariiiiii mariii layan
  • Club: DANAU UKM
  • Handicap: 12
Re: Taping Golf Resort
« Reply #5 on: October 29, 2012, 01:37:44 PM »
Ehemm.ehemmmm  : >:( >:( >:(

Sure mamat ni yang jadi ayam penyett..

Offline zulm

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 472
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 20
Re: Taping Golf Resort
« Reply #6 on: October 29, 2012, 02:56:39 PM »
Ehemm.ehemmmm  : >:( >:( >:(

Sure mamat ni yang jadi ayam penyett..
Org tua2 ada pesan... Terlajak perahu boleh gostan.. terlajak cakap Up, mana bleh tarik balik... Lepas ni aku mmg serik main dgn abg aji.. rela main flite lain..
Driver: r7 CGB Max,
Wood 5: r7 CGB Max,
Iron: xx10
Wedges: Vokey 48', 54', 56'
Putter: Odyssey Black Series #2

Offline abangbongsu

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1633
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • ...jangan pukul kuat, ...pukul jauh je !!....
  • Club: Kunta Kinte GCC
  • Handicap: 6
Re: Taping Golf Resort
« Reply #7 on: October 29, 2012, 03:35:36 PM »
Ehemm.ehemmmm  : >:( >:( >:(

Sure mamat ni yang jadi ayam penyett..
Org tua2 ada pesan... Terlajak perahu boleh gostan.. terlajak cakap Up, mana bleh tarik balik... Lepas ni aku mmg serik main dgn abg aji.. rela main flite lain..
............jgn sampai gitu,...kalu azhar yang kata xpe la jugak......last hole tu ko titik azhar n mantani dgn birdie...nak apa lagi........aku cuma lari je....................kahkahkah (guling2)
tips for putting: kuat sikit, tapi jangan laju

Offline shaiful

  • Clubs..
  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 620
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • TeeOff with PaSSioN.....Give Life Your Best Swing
  • Club: RKKC
  • Handicap: 24
Re: Taping Golf Resort
« Reply #8 on: November 01, 2012, 12:34:49 PM »
Nasib baik teman x joint flight pro2 ni...klu tidak teman jagi ayam panggang belasahan je la jawabnye... :P :P tp satu hr teman pasti sampei ke tepen menuntut ilmu dgn mahaguru d sana.... ;D ;D ;D
Kayu Kayan & Besi-besian

Online mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9670
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Re: Taping Golf Resort
« Reply #9 on: November 01, 2012, 01:03:52 PM »
......Terima Kasih banyak kerana beri rating 4 star............. NAK MAIN FREE  datang tepen.....

Tak brani, walaupun FREEE!!!  :P :P :P

Offline zulm

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 472
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 20
Re: Taping Golf Resort
« Reply #10 on: November 01, 2012, 02:29:52 PM »

Tak brani, walaupun FREEE!!!  :P :P :P
[/quote]
Mmg lah main Free sbb org lain (yg kalah) tolong bayarkan... hahahaha.
Boss, rupa2nya Free utk appearance fee jer..   >:D >:D
Driver: r7 CGB Max,
Wood 5: r7 CGB Max,
Iron: xx10
Wedges: Vokey 48', 54', 56'
Putter: Odyssey Black Series #2

Offline princess eizma

  • Verified Member
  • Jr. Member
  • ****
  • Posts: 58
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Female
  • Club: Agn
  • Handicap: 36 (Ladies)
Re: Taping Golf Resort
« Reply #11 on: November 01, 2012, 02:57:35 PM »
AGN ada harga promotion di taiping.. weekday,sunday(pm) & public holiday (pm):RM48 ONLY/PAX..
weekend & Public holiday: RM68 ONLY/PAX ...SO APE TNGGU LAGI? JOM JOIN AGN..  ;)

Offline abangbongsu

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1633
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • ...jangan pukul kuat, ...pukul jauh je !!....
  • Club: Kunta Kinte GCC
  • Handicap: 6
Re: Taping Golf Resort
« Reply #12 on: November 01, 2012, 04:47:18 PM »
AGN ada harga promotion di taiping.. weekday,sunday(pm) & public holiday (pm):RM48 ONLY/PAX..

weekend & Public holiday: RM68 ONLY/PAX ...SO APE TNGGU LAGI? JOM JOIN AGN..  ;)
.. . . Princess,  kalu u datang tepen mmg free semua.. .. buggy pun free.. .
tips for putting: kuat sikit, tapi jangan laju

Offline zulm

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 472
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 20
Re: Taping Golf Resort
« Reply #13 on: November 01, 2012, 04:49:31 PM »
.. . . Princess,  kalu u datang tepen mmg free semua.. .. buggy pun free.. .
[/quote]
Satu lagi.. sapa nak jadi caddy nie? Duduk kat belakang buggy?
Driver: r7 CGB Max,
Wood 5: r7 CGB Max,
Iron: xx10
Wedges: Vokey 48', 54', 56'
Putter: Odyssey Black Series #2

Offline abangbongsu

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1633
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • ...jangan pukul kuat, ...pukul jauh je !!....
  • Club: Kunta Kinte GCC
  • Handicap: 6
Re: Taping Golf Resort
« Reply #14 on: November 01, 2012, 04:51:58 PM »
.. . . Princess,  kalu u datang tepen mmg free semua.. .. buggy pun free.. .
Satu lagi.. sapa nak jadi caddy nie? Duduk kat belakang buggy?
[/quote]..
.. ..caddy xpayah.. ..
tips for putting: kuat sikit, tapi jangan laju