Author Topic: Bazar Ramadhan  (Read 2007 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline zulm

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 472
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 20
Bazar Ramadhan
« on: July 23, 2012, 02:58:22 PM »
Sesaja nak off topic pasal golf.. sbb nak main pun xder selera.. Ini nak tanya kat kengkawan, area mana Bazar Ramadhan yang paling best.. banyak jual kueh mueh yg mmg payah nak jumpe pada hari biasa. :'( :'( :'(
Driver: r7 CGB Max,
Wood 5: r7 CGB Max,
Iron: xx10
Wedges: Vokey 48', 54', 56'
Putter: Odyssey Black Series #2

Offline abangbongsu

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1633
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • ...jangan pukul kuat, ...pukul jauh je !!....
  • Club: Kunta Kinte GCC
  • Handicap: 6
Re: Bazar Ramadhan
« Reply #1 on: July 23, 2012, 03:13:52 PM »
.......jangan cakap pasal makan le ,...buat leleh air lior je..............huhuhu.........
tips for putting: kuat sikit, tapi jangan laju

Offline zulm

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 472
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 20
Re: Bazar Ramadhan
« Reply #2 on: July 23, 2012, 03:22:54 PM »
.......jangan cakap pasal makan le ,...buat leleh air lior je..............huhuhu.........
Petikan dr bernama:
Gulai kawah Baling laris di bulan puasa
   2:13PM Jul 23 2012   
Gulai kawah campuran rias batang pisang dengan daging atau tulang lembu sudah tidak asing lagi kepada masyarakat di Baling.

Peniaga gulai kawah, Malik Mat Khir, 45, berkata dia terpaksa mendapatkan rias batang pisang setiap hari daripada sekurang-kurangnya 10 batang pokok untuk dimasak bersama daging cincang atau tulang lembu.

Malik yang berpengalaman memasak gulai kawah hasil belajar daripada tukang masak kenduri kahwin di Baling memberitahu bukan semua gulai kawah mampu menarik minat dan selera pembeli.

Katanya warna kuahnya yang kekuningan dan cair mampu menarik minat dan selera pembeli.

Malik berkata ramuan rempah untuk membuat gulai kawah adalah daripada jenis serbuk kari yang sesuai yang tidak terlalu pedas dan tidak berkuah pekat.

Malik berkata sejak dua hari berniaga di pasar Ramadan pekan Baling, setiap petang lebih 300 bungkus gulai kawah dijual kepada pelanggan.

"Rias batang pisang adalah daripada batang pisang jenis kebatu atau pisang awak.

"Rias pisang kebatu dan pisang awak sesuai dicampur dengan daging untuk gulai kawah kerana tidak mudah lembik dan rasanya juga sedap dan manis," katanya.

Sejak 3 petang, Malik akan mula menumis bahan gulai kawah di kawasan dia berniaga dan mula menjualnya seawal 5 petang dengan harga serendah RM3 sebungkus.
Driver: r7 CGB Max,
Wood 5: r7 CGB Max,
Iron: xx10
Wedges: Vokey 48', 54', 56'
Putter: Odyssey Black Series #2

Offline krulSD

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 267
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: AGS & KGSS (Kelab Golf Sana Sini)
  • Handicap: 20
Re: Bazar Ramadhan
« Reply #3 on: July 23, 2012, 03:34:23 PM »
Nak senang cite, just cite bazar mana fav anda, at least sesiapa yg ade tersinggah boleh ambik bau cikit and cari pengalaman makanan2 special area Klang Valley terutamanya.

Sbb sy dduk Kajang, bazar area Prima Saujana boleh tahan besarnye..x silap dekat 50 gerai bukak. Ade 'Kambing Bakar Special'..maybe nak beli hari ni. Paling beratur Q panjang ialah Murtabak Keramat. Ttup awal selalu sebelum 7 sbb dah habis awal. Paling kelakar, ade jual 'Ayam Pusing' a.k.a Ayam Golek..x tau kenapa tukar nama mcm 2.
Driver - Titleist 913D2
Wood 3 - Taylormade RBZ
Hybrid 3 - Taylormade Aeroburner
Iron  - Mizuno MP15 (4-P)
Wedges - Titlest Vokey SM5 (54, 60)
Putter - PING Scottsdale Wolverine
Ball - Titlest NXT Tour S / ProV1x

Offline cemut

  • Full Member
  • **
  • Posts: 112
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Kelab Kucing
  • Handicap: 24
Re: Bazar Ramadhan
« Reply #4 on: July 23, 2012, 03:44:40 PM »
eh!!!! dah masuk bulan puasa ke..........................????
HC 24 & above......ada brani??????????

Offline mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9719
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Re: Bazar Ramadhan
« Reply #5 on: July 23, 2012, 10:44:32 PM »
eh!!!! dah masuk bulan puasa ke..........................????

dah masuk syawal dah ....  :P

Offline slicer1000

  • Verified Member
  • Newbie
  • ****
  • Posts: 45
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 24
Re: Bazar Ramadhan
« Reply #6 on: July 24, 2012, 11:28:44 AM »
Hari ni hari last aku puasa enam.... :P

Offline zulm

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 472
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 20
Re: Bazar Ramadhan
« Reply #7 on: July 24, 2012, 11:53:27 AM »
Hari ni hari last aku puasa enam.... :P
Kalu mcm tu dah boleh tee opp nie.. Buka forum, sapa nak main wiken nie.. Hahahah
Driver: r7 CGB Max,
Wood 5: r7 CGB Max,
Iron: xx10
Wedges: Vokey 48', 54', 56'
Putter: Odyssey Black Series #2