Author Topic: POLITIK MALAYSIA  (Read 2036 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline hakim

  • Newbie
  • Posts: 15
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • pelan2 kayuh bro...
  • Club: mane2 p0n bole..
  • Handicap: 24
POLITIK MALAYSIA
« on: June 13, 2012, 10:25:44 AM »
sje2 je post cite politik nie..nak tgk kwn2 pnye review psal politik sihat di Malaysia..hehehe

Offline abangbongsu

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1633
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • ...jangan pukul kuat, ...pukul jauh je !!....
  • Club: Kunta Kinte GCC
  • Handicap: 6
Re: POLITIK MALAYSIA
« Reply #1 on: June 13, 2012, 10:35:55 AM »
sje2 je post cite politik nie..nak tgk kwn2 pnye review psal politik sihat di Malaysia..hehehe

............SAYA RASA LEBIH BAIK KITA TIDAK MEMUATKAN APA2 CERITA ATAU TOPIK PASAL POLITIK DALAM FORUM NI.........sekadar pandangan peribadi dari saya.......tk
tips for putting: kuat sikit, tapi jangan laju

Offline hakim

  • Newbie
  • Posts: 15
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • pelan2 kayuh bro...
  • Club: mane2 p0n bole..
  • Handicap: 24
Re: POLITIK MALAYSIA
« Reply #2 on: June 13, 2012, 11:25:02 AM »
ok abangbongsu..btul gak tu..xpe la..MOD,dlete post nie yuh..sory...

Offline mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9670
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Re: POLITIK MALAYSIA
« Reply #3 on: June 13, 2012, 12:53:11 PM »
sje2 je post cite politik nie..nak tgk kwn2 pnye review psal politik sihat di Malaysia..hehehe

............SAYA RASA LEBIH BAIK KITA TIDAK MEMUATKAN APA2 CERITA ATAU TOPIK PASAL POLITIK DALAM FORUM NI.........sekadar pandangan peribadi dari saya.......tk

Perkara & isu yg boleh membawa kpd pemecahan umat, pada pandangan saya yg hina dina ini, lebih baik di bawah bincang di forum yg lebih sesuai, tak pun kat kedai kopi ... Dikhuatiri perbincangan yg boleh membawa kita kpd kebencian, fitnah dan sebagainya bertentang dgn maksud asas kita   

Antara matlamat KakiGolf adalah utk membawa setiap golfer tak kira latarbelakang mereka, status kedudukan, golongan maupun darjat, falsafah kehidupan, keturunan Jawa ke, Bugis ke, kecek Kelate ko, Nganu ko, Nogori ko ....  di bawah satu bumbung.

... "We hope to make KakiGolf a networking destination that would be able to connect golfers everywhere regardless of nationality, race, social standing, color or creed. Golf would be the common denominator, so it is our intention to make KakiGolf a place where golfers, and non-golfers alike, would be able to share experiences & knowledge.

Hopefully, we're doing our bit to spread this great game of golf and we strongly believe that golf isn't the privy of any particular group or class of people...On the other hand, it should be use to bridge & foster good relationships amongst us, & it starts with us golfers ...."
 

   

Offline krulSD

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 267
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: AGS & KGSS (Kelab Golf Sana Sini)
  • Handicap: 20
Re: POLITIK MALAYSIA
« Reply #4 on: June 13, 2012, 02:07:05 PM »
sje2 je post cite politik nie..nak tgk kwn2 pnye review psal politik sihat di Malaysia..hehehe

............SAYA RASA LEBIH BAIK KITA TIDAK MEMUATKAN APA2 CERITA ATAU TOPIK PASAL POLITIK DALAM FORUM NI.........sekadar pandangan peribadi dari saya.......tk

Perkara & isu yg boleh membawa kpd pemecahan umat, pada pandangan saya yg hina dina ini, lebih baik di bawah bincang di forum yg lebih sesuai, tak pun kat kedai kopi ... Dikhuatiri perbincangan yg boleh membawa kita kpd kebencian, fitnah dan sebagainya bertentang dgn maksud asas kita   

Antara matlamat KakiGolf adalah utk membawa setiap golfer tak kira latarbelakang mereka, status kedudukan, golongan maupun darjat, falsafah kehidupan, keturunan Jawa ke, Bugis ke, kecek Kelate ko, Nganu ko, Nogori ko ....  di bawah satu bumbung.

... "We hope to make KakiGolf a networking destination that would be able to connect golfers everywhere regardless of nationality, race, social standing, color or creed. Golf would be the common denominator, so it is our intention to make KakiGolf a place where golfers, and non-golfers alike, would be able to share experiences & knowledge.

Hopefully, we're doing our bit to spread this great game of golf and we strongly believe that golf isn't the privy of any particular group or class of people...On the other hand, it should be use to bridge & foster good relationships amongst us, & it starts with us golfers ...."
 

   

Saya SETUJU, ketua kampung!! X perlu bincg bende lain yg xde kene mengena mengenai golf flm forum ni. Kang tiba2 forum golf ni bertukar cepat jd forum politik plak...lagi2 pilihanraya nak dekat.
Driver - Titleist 913D2
Wood 3 - Taylormade RBZ
Hybrid 3 - Taylormade Aeroburner
Iron  - Mizuno MP15 (4-P)
Wedges - Titlest Vokey SM5 (54, 60)
Putter - PING Scottsdale Wolverine
Ball - Titlest NXT Tour S / ProV1x

Offline hakim

  • Newbie
  • Posts: 15
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • pelan2 kayuh bro...
  • Club: mane2 p0n bole..
  • Handicap: 24
Re: POLITIK MALAYSIA
« Reply #5 on: June 13, 2012, 03:14:02 PM »
kehkehkeh..STUJU!!!!...dlete MOD..

Offline krulSD

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 267
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: AGS & KGSS (Kelab Golf Sana Sini)
  • Handicap: 20
Re: POLITIK MALAYSIA
« Reply #6 on: June 13, 2012, 04:40:52 PM »
Sy baru perasan..main title utk column ni adalah News & Politics...sbb 2 ade yg keliru. Just ubah kpd 'Local & World News' (Suggestion). Perkataan politik amat sensitif zaman skrg ni.
Driver - Titleist 913D2
Wood 3 - Taylormade RBZ
Hybrid 3 - Taylormade Aeroburner
Iron  - Mizuno MP15 (4-P)
Wedges - Titlest Vokey SM5 (54, 60)
Putter - PING Scottsdale Wolverine
Ball - Titlest NXT Tour S / ProV1x

Offline mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9670
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Re: POLITIK MALAYSIA
« Reply #7 on: June 13, 2012, 07:28:07 PM »
Sy baru perasan..main title utk column ni adalah News & Politics...sbb 2 ade yg keliru. Just ubah kpd 'Local & World News' (Suggestion). Perkataan politik amat sensitif zaman skrg ni.

Done!!!

Offline zulm

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 472
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 20
Re: POLITIK MALAYSIA
« Reply #8 on: June 14, 2012, 07:58:50 AM »
sje2 je post cite politik nie..nak tgk kwn2 pnye review psal politik sihat di Malaysia..hehehe

............SAYA RASA LEBIH BAIK KITA TIDAK MEMUATKAN APA2 CERITA ATAU TOPIK PASAL POLITIK DALAM FORUM NI.........sekadar pandangan peribadi dari saya.......tk
Bab nie.. ambe setuju benar...
Ni abg aji cakap2 jugak.. bila nak ajak main sekali ni??? Dgr kata jd Champ kat Damai laut.. bedal 5 under lagi.. dah tu score card msti kena submit kat MGA.. kalu kira2 manual cut, brp hcap kena potong????
Driver: r7 CGB Max,
Wood 5: r7 CGB Max,
Iron: xx10
Wedges: Vokey 48', 54', 56'
Putter: Odyssey Black Series #2

Offline abangbongsu

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1633
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • ...jangan pukul kuat, ...pukul jauh je !!....
  • Club: Kunta Kinte GCC
  • Handicap: 6
Re: POLITIK MALAYSIA
« Reply #9 on: June 14, 2012, 11:43:38 AM »
sje2 je post cite politik nie..nak tgk kwn2 pnye review psal politik sihat di Malaysia..hehehe

............SAYA RASA LEBIH BAIK KITA TIDAK MEMUATKAN APA2 CERITA ATAU TOPIK PASAL POLITIK DALAM FORUM NI.........sekadar pandangan peribadi dari saya.......tk
Bab nie.. ambe setuju benar...
Ni abg aji cakap2 jugak.. bila nak ajak main sekali ni??? Dgr kata jd Champ kat Damai laut.. bedal 5 under lagi.. dah tu score card msti kena submit kat MGA.. kalu kira2 manual cut, brp hcap kena potong????
...............ni cerita betul,..sebenarnya saya sampai lambat, ikat kasut pun atas buggy, lps tu terus exchange scorecard, marker pun single,..main stroke play, xtau pun diaorg bubuh hcp berapa pasal dah kelamkelibut,....lepas main scorecard pun xtengok, terus mandi dan solat...lepas tu pi makan tinggal nasik goreng dgn popiah goreng je yg lain dah licin,...lepas makan xtunggu prize giving pong, terus balik......tau2 member call kata menang...saya cakap kat dia ko amek je lah hadiah tu..............  itu saja penjelasan saya......W'sallam...
tips for putting: kuat sikit, tapi jangan laju

Offline zulm

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 472
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 20
Re: POLITIK MALAYSIA
« Reply #10 on: June 14, 2012, 11:54:55 AM »
Bab nie.. ambe setuju benar...
Ni abg aji cakap2 jugak.. bila nak ajak main sekali ni??? Dgr kata jd Champ kat Damai laut.. bedal 5 under lagi.. dah tu score card msti kena submit kat MGA.. kalu kira2 manual cut, brp hcap kena potong????
[/quote]
...............ni cerita betul,..sebenarnya saya sampai lambat, ikat kasut pun atas buggy, lps tu terus exchange scorecard, marker pun single,..main stroke play, xtau pun diaorg bubuh hcp berapa pasal dah kelamkelibut,....lepas main scorecard pun xtengok, terus mandi dan solat...lepas tu pi makan tinggal nasik goreng dgn popiah goreng je yg lain dah licin,...lepas makan xtunggu prize giving pong, terus balik......tau2 member call kata menang...saya cakap kat dia ko amek je lah hadiah tu..............  itu saja penjelasan saya......W'sallam...
[/quote]
Yang sebetulnya, time tu abg aji declare hcap brp? "Nak jadi buaya jelmaan ni" Larikkkkkk
Driver: r7 CGB Max,
Wood 5: r7 CGB Max,
Iron: xx10
Wedges: Vokey 48', 54', 56'
Putter: Odyssey Black Series #2

Offline krulSD

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 267
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: AGS & KGSS (Kelab Golf Sana Sini)
  • Handicap: 20
Re: POLITIK MALAYSIA
« Reply #11 on: June 14, 2012, 12:27:48 PM »
Ni sudah tukar topic da.....

Zulm - Nape x join tournament Ahad ni? Boleh tgk kemampuan otai2 mcm abgboungsu. Zulm pun ape kurgnye..putting mcm luke doland, samada masuk lubang atau parking tepi je..
Driver - Titleist 913D2
Wood 3 - Taylormade RBZ
Hybrid 3 - Taylormade Aeroburner
Iron  - Mizuno MP15 (4-P)
Wedges - Titlest Vokey SM5 (54, 60)
Putter - PING Scottsdale Wolverine
Ball - Titlest NXT Tour S / ProV1x

Offline abangbongsu

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1633
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • ...jangan pukul kuat, ...pukul jauh je !!....
  • Club: Kunta Kinte GCC
  • Handicap: 6
Re: POLITIK MALAYSIA
« Reply #12 on: June 14, 2012, 12:52:30 PM »
Bab nie.. ambe setuju benar...
Ni abg aji cakap2 jugak.. bila nak ajak main sekali ni??? Dgr kata jd Champ kat Damai laut.. bedal 5 under lagi.. dah tu score card msti kena submit kat MGA.. kalu kira2 manual cut, brp hcap kena potong????
...............ni cerita betul,..sebenarnya saya sampai lambat, ikat kasut pun atas buggy, lps tu terus exchange scorecard, marker pun single,..main stroke play, xtau pun diaorg bubuh hcp berapa pasal dah kelamkelibut,....lepas main scorecard pun xtengok, terus mandi dan solat...lepas tu pi makan tinggal nasik goreng dgn popiah goreng je yg lain dah licin,...lepas makan xtunggu prize giving pong, terus balik......tau2 member call kata menang...saya cakap kat dia ko amek je lah hadiah tu..............  itu saja penjelasan saya......W'sallam...
[/quote]
Yang sebetulnya, time tu abg aji declare hcap brp? "Nak jadi buaya jelmaan ni" Larikkkkkk
[/quote]
.............saya tak declare pepepun,..yg organize pun kawan, mungkin dia org nak pekena saya kut........
tips for putting: kuat sikit, tapi jangan laju

Offline zulm

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 472
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 20
Re: POLITIK MALAYSIA
« Reply #13 on: June 14, 2012, 02:24:53 PM »
Ni sudah tukar topic da.....

Zulm - Nape x join tournament Ahad ni? Boleh tgk kemampuan otai2 mcm abgboungsu. Zulm pun ape kurgnye..putting mcm luke doland, samada masuk lubang atau parking tepi je..
krul, kita cite politiking golf kat padang.. tu pun ada politik gak..
Ambe ada tugasan luar pantai.. kena pg laut dalam jap.... Kang minyak xder, korang jugak yg ssah..
Driver: r7 CGB Max,
Wood 5: r7 CGB Max,
Iron: xx10
Wedges: Vokey 48', 54', 56'
Putter: Odyssey Black Series #2