Author Topic: SSG Beringin Sudah Ditutup?  (Read 1719 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline zulm

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 472
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 20
SSG Beringin Sudah Ditutup?
« on: June 08, 2012, 10:36:34 PM »
Bro, sesapa ada maklumat pasal berita nie? Kitaorg main last golf Amal kat club nie, terkeluar cerita yg club ni akan ditutup pada 10 June yg lepas.. Sesapa yg boleh confirmkan...
Driver: r7 CGB Max,
Wood 5: r7 CGB Max,
Iron: xx10
Wedges: Vokey 48', 54', 56'
Putter: Odyssey Black Series #2

Offline krulSD

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 267
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: AGS & KGSS (Kelab Golf Sana Sini)
  • Handicap: 20
Re: SSG Beringin Sudah Ditutup?
« Reply #1 on: June 13, 2012, 04:28:11 PM »
Conform....dah tutup on 11 June. Tp nak tukar owner...will be opened soon, tp x tau bile. So, jgn letak expectation yg dia akan bukak balik cepat. Kang just terus ttup kedai.
Driver - Titleist 913D2
Wood 3 - Taylormade RBZ
Hybrid 3 - Taylormade Aeroburner
Iron  - Mizuno MP15 (4-P)
Wedges - Titlest Vokey SM5 (54, 60)
Putter - PING Scottsdale Wolverine
Ball - Titlest NXT Tour S / ProV1x

Offline AJOY

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1117
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • PRACTICE MAKES PERFECT..
  • Club: NHS Golf club MGA (central)WP
  • Handicap: 6
Re: SSG Beringin Sudah Ditutup?
« Reply #2 on: June 15, 2012, 10:35:56 AM »
salam...memang betul pun perkhabaran tu....tarikh 9 june haritu adalah last day ssg mgmt nyer kontrek utk maintain lembah beringin gc(nama asal sebelum di tukar ker ssg beringin oleh ssg)..jadi bermula pd 10 june 2012 ia telah diserahkan ker tuan punya tanah semula...manager kelab hanif di panggil blk ke danau gc,manakala kebykkan staff yg lain2 di berhentikan...ada bunyi2 group korea nak ambil alih(actually dah confirm)sbb tu dia suruh semua keluar termasuk operator cafe,proshop mst golt,staff kaunter..sbb group ni mau bwk kroni dia utk run kelab ni bila di buka semula...sebenarnyer principal(tuan tanah kedaung) mau lanjutkan kontrek dgn ssg,tp ssg pun tak berminat mau meneruskannyer, sbb running lost...hanya pd weekend jer ada byk flight,weekday kurang drp 8 flights..minta2 bila dah di take over oleh group korea baru ni..harap2 tak jd lah mcm yg pernah terjd pd kami kat serendah link masa group korea maintain serendah dulu...tak pyh cerita ttg course condition,atau locker room yg lebih teruk drp quarters bangla...tup2 ada suatu ketika lps habis 18 hole,kat situ, aku dgn flight mates nak minum kat coffee hse,kaunter dia bgtau..restoren ni only for korean..alamak?...belum kena jajah lg..nak masuk restoren dia pun dah racist....last2 oleh sbb malas nak bising2 mengenang lps main 18 yg celaru(ada sorang kawan aku DR azhar,nak meletup dgn operator tu,tp ada kawan tenangkan)..aku minta 4 cans 100 plus(mula2 dia tak nak bg,hina betul rasanyer) last2 minum kat tangga restoren tu..mcm perempat lah kami berempat kat situ sambil kira score...ada lah korea2 yg lalu lalang msuk/kuar restoren..sambil memandang kitaorg duduk kat tangga,di tanah tumpah sendiri...
USGA 5.7 (index)
MGA NHS NO:184942
temporary no; 262384
AJOY

Offline abangbongsu

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1633
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • ...jangan pukul kuat, ...pukul jauh je !!....
  • Club: Kunta Kinte GCC
  • Handicap: 6
Re: SSG Beringin Sudah Ditutup?
« Reply #3 on: June 15, 2012, 11:38:47 AM »
salam...memang betul pun perkhabaran tu....tarikh 9 june haritu adalah last day ssg mgmt nyer kontrek utk maintain lembah beringin gc(nama asal sebelum di tukar ker ssg beringin oleh ssg)..jadi bermula pd 10 june 2012 ia telah diserahkan ker tuan punya tanah semula...manager kelab hanif di panggil blk ke danau gc,manakala kebykkan staff yg lain2 di berhentikan...ada bunyi2 group korea nak ambil alih(actually dah confirm)sbb tu dia suruh semua keluar termasuk operator cafe,proshop mst golt,staff kaunter..sbb group ni mau bwk kroni dia utk run kelab ni bila di buka semula...sebenarnyer principal(tuan tanah kedaung) mau lanjutkan kontrek dgn ssg,tp ssg pun tak berminat mau meneruskannyer, sbb running lost...hanya pd weekend jer ada byk flight,weekday kurang drp 8 flights..minta2 bila dah di take over oleh group korea baru ni..harap2 tak jd lah mcm yg pernah terjd pd kami kat serendah link masa group korea maintain serendah dulu...tak pyh cerita ttg course condition,atau locker room yg lebih teruk drp quarters bangla...tup2 ada suatu ketika lps habis 18 hole,kat situ, aku dgn flight mates nak minum kat coffee hse,kaunter dia bgtau..restoren ni only for korean..alamak?...belum kena jajah lg..nak masuk restoren dia pun dah racist....last2 oleh sbb malas nak bising2 mengenang lps main 18 yg celaru(ada sorang kawan aku DR azhar,nak meletup dgn operator tu,tp ada kawan tenangkan)..aku minta 4 cans 100 plus(mula2 dia tak nak bg,hina betul rasanyer) last2 minum kat tangga restoren tu..mcm perempat lah kami berempat kat situ sambil kira score...ada lah korea2 yg lalu lalang msuk/kuar restoren..sambil memandang kitaorg duduk kat tangga,di tanah tumpah sendiri...
..............itu baru korea take over golf club.........kalau ambil alih negara ?.................
tips for putting: kuat sikit, tapi jangan laju

Offline AJOY

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1117
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • PRACTICE MAKES PERFECT..
  • Club: NHS Golf club MGA (central)WP
  • Handicap: 6
Re: SSG Beringin Sudah Ditutup?
« Reply #4 on: June 15, 2012, 11:45:24 AM »
itu lah yg di war2 oleh barat & terikut2 oleh puak2 kat sini..free economy,free country,free LGBT......aku cuma nak free time atau masa utk dpt main golf jer
USGA 5.7 (index)
MGA NHS NO:184942
temporary no; 262384
AJOY

Offline zulm

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 472
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 20
Re: SSG Beringin Sudah Ditutup?
« Reply #5 on: June 18, 2012, 03:08:20 PM »
itu lah yg di war2 oleh barat & terikut2 oleh puak2 kat sini..free economy,free country,free LGBT......aku cuma nak free time atau masa utk dpt main golf jer
Thanks for the info.. Jika sebelum nie pun, kalu ada flight Korean kat depan.. mmg berasap2 lah menunggu.. every shot kena buat 4 air swing.. bukan terer pun.. pahtu kat green.. mmg haramjadah.. terbakar..
Driver: r7 CGB Max,
Wood 5: r7 CGB Max,
Iron: xx10
Wedges: Vokey 48', 54', 56'
Putter: Odyssey Black Series #2

Offline Daddyjoe

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1309
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Kelab Kelip
  • Handicap: 22
Re: SSG Beringin Sudah Ditutup?
« Reply #6 on: June 18, 2012, 10:01:17 PM »
itu lah yg di war2 oleh barat & terikut2 oleh puak2 kat sini..free economy,free country,free LGBT......aku cuma nak free time atau masa utk dpt main golf jer
Celako! Celako! Celako!
The best wood in the golf bag is a PENCIL

Offline krulSD

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 267
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: AGS & KGSS (Kelab Golf Sana Sini)
  • Handicap: 20
Re: SSG Beringin Sudah Ditutup?
« Reply #7 on: July 10, 2012, 02:27:14 PM »
Yeah, Sabtu lepas dah bukak balik. Harga still resonable. Kene main sekali sebelum pose...
Driver - Titleist 913D2
Wood 3 - Taylormade RBZ
Hybrid 3 - Taylormade Aeroburner
Iron  - Mizuno MP15 (4-P)
Wedges - Titlest Vokey SM5 (54, 60)
Putter - PING Scottsdale Wolverine
Ball - Titlest NXT Tour S / ProV1x

Offline abangbongsu

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1633
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • ...jangan pukul kuat, ...pukul jauh je !!....
  • Club: Kunta Kinte GCC
  • Handicap: 6
Re: SSG Beringin Sudah Ditutup?
« Reply #8 on: July 10, 2012, 02:36:55 PM »
Yeah, Sabtu lepas dah bukak balik. Harga still resonable. Kene main sekali sebelum pose...
..............any info about club phone no...........
tips for putting: kuat sikit, tapi jangan laju

Offline idris ishak

  • Verified Member
  • Jr. Member
  • ****
  • Posts: 94
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: NONE
  • Handicap: 23
Re: SSG Beringin Sudah Ditutup?
« Reply #9 on: July 10, 2012, 02:49:35 PM »
Yeah, Sabtu lepas dah bukak balik. Harga still resonable. Kene main sekali sebelum pose...
..............any info about club phone no...........

setahu saya korean take over sini....try contact gli/ssg/agn utk dptkan phone no...owner lama bawa sekali buggy & staff dorang ke danau.....perasan nampak roy n sul beringin kat danau sabtu lepas