Author Topic: Perihal XBox!  (Read 3449 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Online mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9707
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Perihal XBox!
« on: December 29, 2011, 06:33:25 PM »
Buat sesiapa yg arif perihal X Box dan sewaktu dgn nya, saya nak tumpang tanya ...

Camni .... Aritu anak saya nak upgrade software X Box dia sbb nak main game2 terkini, so saya anta lah X box tu kat ada satu kedai kat Plaza Massalam, Seksyen 7, Shah Alam. Kedai ni ada kat tingkat bawah skali ...

Baru tadi saya dpt call dpd kedai tu ...

"Hello Boss!! U punya X Box saya maw upgrade itu software bole .... tapi u punya DVD Rom pun maw kasi tuka satu kali juga ...  Itu harga suma skali RM485/= ... tp jgn risau bosss, pasal u kita punya customer ....kita kasi satu kali discount, u bayar RM385/= saja ... OK boss?" ...

.... Skrg ni kalau saya kena klentong hidup2, haram saya tak taw satu benda pun ...

So saya ada lah tanya dia: ... "Itu DVD Rom lama lu ada bagi balik kah?"

Dia jawab: "Itu u punya DVD Rom lama itu servis centre x da kasi balik punya... Standard ini macam mahhhh!" ...

******************************************************************

Jadi saya nak lah tanya kpd mereka2 yg lebih arif dlm hal benda2 camni:

Soalan pertama: .... Betul ke kalau nak upgrade software XBox kena tukar DVD Rom dia skali?

Soalan No. 2: Betul ke harga DVD Rom tu sampai nak kat RM500/=

Yg ketiga: Betul ke DVD Rom lama tu dia simpan x bagi balik ... Kalau trade in DVD Rom lama utk yg baru, cam ni ke harga dia?

.... Ke ...... Si mamat nak untung dua kali... DVD Rom lama tu dia jual ... (Haiiii!!! Manalah depa ni tak untung kalau niaga ... )   


Harap ada yg dpt membantu ... saya blurr dlm bab2 niii ....

Tenkiu!!!

Online mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9707
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Re: Perihal XBox!
« Reply #1 on: December 29, 2011, 08:39:16 PM »
OK! ... Dah taw dah, mmg saya kena klentong hidup2! Dpt PM dpd seorg member KakiGolf kita. TQ bro!!! (Bagus gak budak2 KakiGof ni, serba tahu semua ... )

Nak share info ni .... Buat sesiapa yg ada X Box ataupun ada anak yg ada X Box yg nak upgrade, ni jawapan dia:

1. Download update terkini kat sini; http://www.xbox.com/system-update-usb

2. Plug your USB flash drive into a USB port on your computer.
Download the update file.

3. Click Save to save the console update .zip file on your computer.
Unzip the file. If you are using Windows XP, Windows Vista, or Windows 7, double-click the .zip file to unzip it.

4. Copy the contents of the .zip file to the root directory of your flash drive.

5. Unplug the USB flash drive from your computer.

6. Plug the flash drive into a USB port on your Xbox 360 console.
Restart the console.

7. When the console restarts, the installation program starts automatically. Select Yes when you are prompted to update the new console software.

Tadaaaaa dah siap... Tak sampai 5 minit... Huhuhu...

Offline JK

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1751
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • mariiiiii mariii layan
  • Club: DANAU UKM
  • Handicap: 12
Re: Perihal XBox!
« Reply #2 on: December 29, 2011, 11:50:41 PM »
jimatt rm500..

boleh lah karaok ya boss

Online mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9707
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Re: Perihal XBox!
« Reply #3 on: December 30, 2011, 12:00:31 AM »
jimatt rm500..

boleh lah karaok ya boss

Jomz!!! Muehehehehe!!!

Offline katana

  • Verified Member
  • Jr. Member
  • ****
  • Posts: 63
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • The things that makes you go emmmm.........
  • Club: Monterez Golf & Country Club
Re: Perihal XBox!
« Reply #4 on: December 30, 2011, 08:15:17 AM »
OK! ... Dah taw dah, mmg saya kena klentong hidup2! Dpt PM dpd seorg member KakiGolf kita. TQ bro!!! (Bagus gak budak2 KakiGof ni, serba tahu semua ... )

Nak share info ni .... Buat sesiapa yg ada X Box ataupun ada anak yg ada X Box yg nak upgrade, ni jawapan dia:

1. Download update terkini kat sini; http://www.xbox.com/system-update-usb

2. Plug your USB flash drive into a USB port on your computer.
Download the update file.

3. Click Save to save the console update .zip file on your computer.
Unzip the file. If you are using Windows XP, Windows Vista, or Windows 7, double-click the .zip file to unzip it.

4. Copy the contents of the .zip file to the root directory of your flash drive.

5. Unplug the USB flash drive from your computer.

6. Plug the flash drive into a USB port on your Xbox 360 console.
Restart the console.

7. When the console restarts, the installation program starts automatically. Select Yes when you are prompted to update the new console software.

Tadaaaaa dah siap... Tak sampai 5 minit... Huhuhu...

Boss,

kalu yg jenis main versi "Jack Sparrow" boleh update ke through link attached? Microsoft dok patch semua CD jenis "Jack Sparrow" dari Cheras tak leh main kot.

TQ

Offline TeeOff

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 608
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: N/A
  • Handicap: 24
Re: Perihal XBox!
« Reply #5 on: December 30, 2011, 08:24:50 AM »
I love XBOX

Offline shah7710

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 643
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Kelabu Malami
  • Handicap: 24
Re: Perihal XBox!
« Reply #6 on: January 01, 2012, 01:50:54 PM »
Brp rege xbox+kinect skang?
Bila la nak bagus nie..

Online mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9707
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Re: Perihal XBox!
« Reply #7 on: January 01, 2012, 02:39:34 PM »
plus/minus RM1k gak kut! not sure ...

Offline TeeOff

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 608
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: N/A
  • Handicap: 24
Re: Perihal XBox!
« Reply #8 on: January 01, 2012, 05:57:13 PM »
paling murah rm1150. console+kinect+1controller+i game kinect adventure. yg ni unmod set.. tp yg mod rm1300 kot... mod xle main onl ne