Author Topic: 1 Jug Sirap Bandung  (Read 2494 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
1 Jug Sirap Bandung
« on: December 03, 2011, 08:27:55 AM »
Pernahkah anda mendengar ada pemain golf mengamalkan 1 budaya iaitu seandainyer salah seorang flightmate nyer melakukan teeoff namun tidak lepasi teebox merah maka beliau di kenakan denda belanja 1 jug beer, memandangkan budaya ini tidak sesuai khususnya untuk orang melayu maka ianya telah diubah suai kepada sirap bandung. Harap sesiapa yg pernah dengar sila beri komen, harap otai2 sudi memberi sedikit komen...

P/S
Maklumlah ayam teeoff selalu x lepas teebox merah, tu yg kena blanja sirap bandung selalu( tapi bukan aku) He,he,he...
« Last Edit: December 03, 2011, 08:31:36 AM by Ateh »
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...

Online wok

  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 81
  • Cookie Points +0/-0
  • Club: krtu
  • Handicap: 12
Re: 1 Jug Sirap Bandung
« Reply #1 on: December 03, 2011, 09:39:33 AM »
Pernahkah anda mendengar ada pemain golf mengamalkan 1 budaya iaitu seandainyer salah seorang flightmate nyer melakukan teeoff namun tidak lepasi teebox merah maka beliau di kenakan denda belanja 1 jug beer, memandangkan budaya ini tidak sesuai khususnya untuk orang melayu maka ianya telah diubah suai kepada sirap bandung. Harap sesiapa yg pernah dengar sila beri komen, harap otai2 sudi memberi sedikit komen...

P/S
Maklumlah ayam teeoff selalu x lepas teebox merah, tu yg kena blanja sirap bandung selalu( tapi bukan aku) He,he,he...

tepat juga cara ni. Tak lepas teebox merah denda sirap bandung. Kalau main blue tee box, tak lepas teebox putih, kena denda air soya/susu ... Hehehe.

« Last Edit: December 03, 2011, 09:43:32 AM by wok »

Offline Bob Daly

  • DRIVE TAK JAUH TAKPA ASAL LURUS MACAM PEMBARIS
  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 391
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Peergghhhhh!!!! Nyam! Nyam! Nyam!
  • Club: Clearwater No Boya
  • Handicap: 24
Re: 1 Jug Sirap Bandung
« Reply #2 on: December 03, 2011, 12:55:50 PM »
Saya pun biasa jugak kena camtu! Selain sirap bandung, cincau bandung dan sirap kelapa pun sering menjadi pilihan! Muehehehe. Kalau saya yg kena biasanya saya anggap saja nak belanja kengkawan jer. Muehehehe
JUST CALL ME BOB DALY!

Offline TeeOff

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 608
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: N/A
  • Handicap: 24
Re: 1 Jug Sirap Bandung
« Reply #3 on: December 03, 2011, 11:53:14 PM »
Pernahkah anda mendengar ada pemain golf mengamalkan 1 budaya iaitu seandainyer salah seorang flightmate nyer melakukan teeoff namun tidak lepasi teebox merah maka beliau di kenakan denda belanja 1 jug beer, memandangkan budaya ini tidak sesuai khususnya untuk orang melayu maka ianya telah diubah suai kepada sirap bandung. Harap sesiapa yg pernah dengar sila beri komen, harap otai2 sudi memberi sedikit komen...

P/S
Maklumlah ayam teeoff selalu x lepas teebox merah, tu yg kena blanja sirap bandung selalu( tapi bukan aku) He,he,he...


ayam teeoff ateh kata... uhuk uhuk ...

Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Re: 1 Jug Sirap Bandung
« Reply #4 on: December 04, 2011, 08:57:33 AM »
Pernahkah anda mendengar ada pemain golf mengamalkan 1 budaya iaitu seandainyer salah seorang flightmate nyer melakukan teeoff namun tidak lepasi teebox merah maka beliau di kenakan denda belanja 1 jug beer, memandangkan budaya ini tidak sesuai khususnya untuk orang melayu maka ianya telah diubah suai kepada sirap bandung. Harap sesiapa yg pernah dengar sila beri komen, harap otai2 sudi memberi sedikit komen...

P/S
Maklumlah ayam teeoff selalu x lepas teebox merah, tu yg kena blanja sirap bandung selalu( tapi bukan aku) He,he,he...


ayam teeoff ateh kata... uhuk uhuk ...

Maaf pak salah difinasi, maksud saya selalunya ayam saya sajer yg melakukan teeoff x lepas t/box merah. Kui,kui,kui...
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...

Offline Budak Baik

  • MY ARSENAL
  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 737
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • MAKANG BUDOK!
  • Club: KGSS (Kelab Golf Sana Sini)
  • Handicap: 24
Re: 1 Jug Sirap Bandung
« Reply #5 on: December 04, 2011, 07:10:35 PM »
Pernahkah anda mendengar ada pemain golf mengamalkan 1 budaya iaitu seandainyer salah seorang flightmate nyer melakukan teeoff namun tidak lepasi teebox merah maka beliau di kenakan denda belanja 1 jug beer, memandangkan budaya ini tidak sesuai khususnya untuk orang melayu maka ianya telah diubah suai kepada sirap bandung. Harap sesiapa yg pernah dengar sila beri komen, harap otai2 sudi memberi sedikit komen...

P/S
Maklumlah ayam teeoff selalu x lepas teebox merah, tu yg kena blanja sirap bandung selalu( tapi bukan aku) He,he,he...


ayam teeoff ateh kata... uhuk uhuk ...

Maaf pak salah difinasi, maksud saya selalunya ayam saya sajer yg melakukan teeoff x lepas t/box merah. Kui,kui,kui...


SUNGGUH HAMBA  TAK SANGKA!!! SUDAH LAMA KITA TIDAK KETEMU TETAPI TUAN HAMBA MENGUTUK HAMBA DI SINI!!! BERANI MAIN IMPIAN KAJANG LA INI 26/12? KITA TENGOK SIAPA AYAM TAK AYAM.... YANG MARAH, AYAM...
Driver: Taylormade R11 10.5deg
Woods: Taylormade burner TP 3wood
Rescue: Carlyne 19deg 3hybrid, TaylorMade R7 draw 22deg 4hybrid
Iron: Taylormade RAC TP Blade 3-PW
Wedge: Taylormade AW 52deg, Taylormade SW 56deg, Titleist Vokey 60deg
Putter: Scotty Cameron California Coronado

Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Re: 1 Jug Sirap Bandung
« Reply #6 on: December 04, 2011, 07:57:50 PM »
Pernahkah anda mendengar ada pemain golf mengamalkan 1 budaya iaitu seandainyer salah seorang flightmate nyer melakukan teeoff namun tidak lepasi teebox merah maka beliau di kenakan denda belanja 1 jug beer, memandangkan budaya ini tidak sesuai khususnya untuk orang melayu maka ianya telah diubah suai kepada sirap bandung. Harap sesiapa yg pernah dengar sila beri komen, harap otai2 sudi memberi sedikit komen...

P/S
Maklumlah ayam teeoff selalu x lepas teebox merah, tu yg kena blanja sirap bandung selalu( tapi bukan aku) He,he,he...


ayam teeoff ateh kata... uhuk uhuk ...

Maaf pak salah difinasi, maksud saya selalunya ayam saya sajer yg melakukan teeoff x lepas t/box merah. Kui,kui,kui...


SUNGGUH HAMBA  TAK SANGKA!!! SUDAH LAMA KITA TIDAK KETEMU TETAPI TUAN HAMBA MENGUTUK HAMBA DI SINI!!! BERANI MAIN IMPIAN KAJANG LA INI 26/12? KITA TENGOK SIAPA AYAM TAK AYAM.... YANG MARAH, AYAM...

Bukan hang ler, ni ayam lain. He,he,he..
P/S
Nak join 26/12 Leh?.
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...

Offline TeeOff

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 608
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: N/A
  • Handicap: 24
Re: 1 Jug Sirap Bandung
« Reply #7 on: December 04, 2011, 11:36:52 PM »
Ayam... dia attack kita tuuu... ayam & tee Off

Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Re: 1 Jug Sirap Bandung
« Reply #8 on: December 05, 2011, 10:58:02 AM »
Ayam... dia attack kita tuuu... ayam & tee Off

Tau x pe. Ha,ha,ha...
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...

Offline tumbrio

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 430
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 24
Re: 1 Jug Sirap Bandung
« Reply #9 on: December 05, 2011, 01:16:03 PM »
Pernahkah anda mendengar ada pemain golf mengamalkan 1 budaya iaitu seandainyer salah seorang flightmate nyer melakukan teeoff namun tidak lepasi teebox merah maka beliau di kenakan denda belanja 1 jug beer, memandangkan budaya ini tidak sesuai khususnya untuk orang melayu maka ianya telah diubah suai kepada sirap bandung. Harap sesiapa yg pernah dengar sila beri komen, harap otai2 sudi memberi sedikit komen...


Perghhh .. men impian kajang ke Ayam ... ko bia betul .. tu homeground Ateh tu .. baru2 ni .. 10par kot .. lg 8 lubang mst dia bogey aje .. of coz dia men aritu HC8 ... betul tak Ateh ? kena bg 6-6 or 8-8 la ka Ateh .. kan kan .. hihihihiih  >:D  >:D  >:D

P/S
Maklumlah ayam teeoff selalu x lepas teebox merah, tu yg kena blanja sirap bandung selalu( tapi bukan aku) He,he,he...


ayam teeoff ateh kata... uhuk uhuk ...

Maaf pak salah difinasi, maksud saya selalunya ayam saya sajer yg melakukan teeoff x lepas t/box merah. Kui,kui,kui...


SUNGGUH HAMBA  TAK SANGKA!!! SUDAH LAMA KITA TIDAK KETEMU TETAPI TUAN HAMBA MENGUTUK HAMBA DI SINI!!! BERANI MAIN IMPIAN KAJANG LA INI 26/12? KITA TENGOK SIAPA AYAM TAK AYAM.... YANG MARAH, AYAM...

Bukan hang ler, ni ayam lain. He,he,he..
P/S
Nak join 26/12 Leh?.



_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://html.expresso.me/smileys

Offline kimearco

  • Sr. Member
  • ***
  • Posts: 207
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
Re: 1 Jug Sirap Bandung
« Reply #10 on: December 17, 2011, 01:33:43 PM »
ayam tee off banyak jauhhh ooooo...tapi kadang2 SW lagi jauhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..hhihiihihihih

Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Re: 1 Jug Sirap Bandung
« Reply #11 on: December 17, 2011, 01:55:55 PM »
ayam tee off banyak jauhhh ooooo...tapi kadang2 SW lagi jauhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..hhihiihihihih

Ye ker Kimi, mesti ayam dah tukar jadi boya ni?. He,he,he

P/S
Rakoz 26hb kita set bkt kemuning jerlah pasal 28hb tu kitaorg main AGSSG tournoment kat situ boleh lar merangkap trainning jommm...
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...

Offline krulSD

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 267
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: AGS & KGSS (Kelab Golf Sana Sini)
  • Handicap: 20
Re: 1 Jug Sirap Bandung
« Reply #12 on: January 18, 2012, 10:45:13 AM »
Patut diwajibkan kot rules ni.....Sirap Bandung je pun. Strawberry F&N pun layan...Boleh buat Vote utk rules ni as Local Rules utk semua KakiGolf.YEAH!

*Dulu pernah sekali kot buat mcm 2, cume xde sape tegur,gelak je ade
Driver - Titleist 913D2
Wood 3 - Taylormade RBZ
Hybrid 3 - Taylormade Aeroburner
Iron  - Mizuno MP15 (4-P)
Wedges - Titlest Vokey SM5 (54, 60)
Putter - PING Scottsdale Wolverine
Ball - Titlest NXT Tour S / ProV1x