Author Topic: Kembara Golf di Sabah  (Read 3850 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Kembara Golf di Sabah
« on: October 31, 2011, 02:43:51 PM »
Pertama kali menjejakkan kaki di negeri sabah
Hari petama:-
Sutera Harbour' tidak dinafikan course ini memang paling cantik yg pernah saya main pemandangannya amat menakjubkan tambahan berdekatan perkampungan nelayan serta pantainya yg cantik. Fairway,green memang dijaga rapi walaupun green fee agak mahal tapi berbaloi...
Hari ke2 pagi: Karambunai course ini tidak kurang hebatnya agak mencabar juga berdekatan dengan hutan dan juga pantai yg cantik pemandangannya serta dikelilingi air. Memandangkan kami habis awal terus kami ke Dalit
Hari ke2 petang: Dalit' course ini agak landai juga cantik pemandangan... 
Hari ke3: Borneo' course ini agak mengecewakan kerana tidak diselengara dengan baik dan green nyer macam kundang bak kata Mo, menurut kata mashall club ini telah 5 kali tukar management dan kini diambil alih oleh syarikat dari Korea namun second nine mempunyai permandangan pantai nyer yg cantik serta berangin terutama par 4 dan par 3 betul2 tepi pantai...

Hanya pandangan sahaja....

P/S
Pada flightmate Adam (champions), Mr. Pyan dan Mo terima kasih yg tak terhingga you all semua tersemat dalam kenangan yg terindah...
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...

Offline abangbongsu

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1633
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • ...jangan pukul kuat, ...pukul jauh je !!....
  • Club: Kunta Kinte GCC
  • Handicap: 6
Re: Kembara Golf di Sabah
« Reply #1 on: October 31, 2011, 04:57:13 PM »
...............ITU AJE  ??.................................
tips for putting: kuat sikit, tapi jangan laju

Offline tumbrio

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 430
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 24
Re: Kembara Golf di Sabah
« Reply #2 on: October 31, 2011, 08:19:02 PM »
xde gambar ke mr. Ateh .. hehehe .. kasi la uplod cket ..

Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Re: Kembara Golf di Sabah
« Reply #3 on: October 31, 2011, 08:28:24 PM »
...............ITU AJE  ??.................................

Malam pertama:- Kami makan malam di restoran Nelayan seafood perggghhh terangkat kos lebih kurang RM278 pastu kami ronda2 sekitar bdr seronok tgk tempat org...
Malam ke2: Makan seafood lagi di tanjung aru kat sini cukup murah hanya RM132 jer kami bertiga order ikan jenahak masak 3 rasa, sotong goreng tepung, udang goreng majerin, tomyam campur, kerang sambal, sayur campur, minuman sejuk/panas.
Malam ke3: Balik ler....

P/S
Pada rakan2 yg ingin ke Sabah bolehlah hubungi Tumbrio@ Adam penginapan dan pengangkutan dia boleh arrange tarak halnyer...
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...

Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Re: Kembara Golf di Sabah
« Reply #4 on: October 31, 2011, 08:32:13 PM »
xde gambar ke mr. Ateh .. hehehe .. kasi la uplod cket ..

Nanti saya kasi upload yea. Tapi gambar kat camera kau tu cantik masa senja tu tolong upload jgak yek..

"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...

Offline tumbrio

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 430
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 24
Re: Kembara Golf di Sabah
« Reply #5 on: October 31, 2011, 09:24:47 PM »
...............ITU AJE  ??.................................

Malam pertama:- Kami makan malam di restoran Nelayan seafood perggghhh terangkat kos lebih kurang RM278 pastu kami ronda2 sekitar bdr seronok tgk tempat org...
Malam ke2: Makan seafood lagi di tanjung aru kat sini cukup murah hanya RM132 jer kami bertiga order ikan jenahak masak 3 rasa, sotong goreng tepung, udang goreng majerin, tomyam campur, kerang sambal, sayur campur, minuman sejuk/panas.
Malam ke3: Balik ler....

P/S
Pada rakan2 yg ingin ke Sabah bolehlah hubungi Tumbrio@ Adam penginapan dan pengangkutan dia boleh arrange tarak halnyer...


bukan dkt tg. aru mr. Ateh .. malam kedua tu makan dkt Tanjung Lipat Likas.

Offline abangbongsu

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1633
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • ...jangan pukul kuat, ...pukul jauh je !!....
  • Club: Kunta Kinte GCC
  • Handicap: 6
Re: Kembara Golf di Sabah
« Reply #6 on: November 01, 2011, 08:26:44 PM »
...............ITU AJE  ??.................................

Malam pertama:- Kami makan malam di restoran Nelayan seafood perggghhh terangkat kos lebih kurang RM278 pastu kami ronda2 sekitar bdr seronok tgk tempat org...
Malam ke2: Makan seafood lagi di tanjung aru kat sini cukup murah hanya RM132 jer kami bertiga order ikan jenahak masak 3 rasa, sotong goreng tepung, udang goreng majerin, tomyam campur, kerang sambal, sayur campur, minuman sejuk/panas.
Malam ke3: Balik ler....

P/S
Pada rakan2 yg ingin ke Sabah bolehlah hubungi Tumbrio@ Adam penginapan dan pengangkutan dia boleh arrange tarak halnyer...


bukan dkt tg. aru mr. Ateh .. malam kedua tu makan dkt Tanjung Lipat Likas.
..............WOOI,...KORANG NI P MAKAN APA?.....SORANG BAGI STATEMENT LAIN, SORANG CAKAP KAT LAIN,................pakngah,  tolong selidik sikit bebudak ni..... :o :o :o
tips for putting: kuat sikit, tapi jangan laju

Offline tumbrio

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 430
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 24
Re: Kembara Golf di Sabah
« Reply #7 on: November 01, 2011, 10:06:08 PM »
...............ITU AJE  ??.................................

Malam pertama:- Kami makan malam di restoran Nelayan seafood perggghhh terangkat kos lebih kurang RM278 pastu kami ronda2 sekitar bdr seronok tgk tempat org...
Malam ke2: Makan seafood lagi di tanjung aru kat sini cukup murah hanya RM132 jer kami bertiga order ikan jenahak masak 3 rasa, sotong goreng tepung, udang goreng majerin, tomyam campur, kerang sambal, sayur campur, minuman sejuk/panas.
Malam ke3: Balik ler....

P/S
Pada rakan2 yg ingin ke Sabah bolehlah hubungi Tumbrio@ Adam penginapan dan pengangkutan dia boleh arrange tarak halnyer...


bukan dkt tg. aru mr. Ateh .. malam kedua tu makan dkt Tanjung Lipat Likas.
..............WOOI,...KORANG NI P MAKAN APA?.....SORANG BAGI STATEMENT LAIN, SORANG CAKAP KAT LAIN,................pakngah,  tolong selidik sikit bebudak ni..... :o :o :o

lokasi malam kedua tu mmg kt tg. lipat dkt likas ... ateh keliru .. huhuuh

Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Re: Kembara Golf di Sabah
« Reply #8 on: November 01, 2011, 10:09:59 PM »

...............ITU AJE  ??.................................

Malam pertama:- Kami makan malam di restoran Nelayan seafood perggghhh terangkat kos lebih kurang RM278 pastu kami ronda2 sekitar bdr seronok tgk tempat org...
Malam ke2: Makan seafood lagi di tanjung aru kat sini cukup murah hanya RM132 jer kami bertiga order ikan jenahak masak 3 rasa, sotong goreng tepung, udang goreng majerin, tomyam campur, kerang sambal, sayur campur, minuman sejuk/panas.
Malam ke3: Balik ler....

P/S
Pada rakan2 yg ingin ke Sabah bolehlah hubungi Tumbrio@ Adam penginapan dan pengangkutan dia boleh arrange tarak halnyer...


bukan dkt tg. aru mr. Ateh .. malam kedua tu makan dkt Tanjung Lipat Likas.
..............WOOI,...KORANG NI P MAKAN APA?.....SORANG BAGI STATEMENT LAIN, SORANG CAKAP KAT LAIN,................pakngah,  tolong selidik sikit bebudak ni..... :o :o :o

lokasi malam kedua tu mmg kt tg. lipat dkt likas ... ateh keliru .. huhuuh
Maaf yea saya tersasul Tg Lipat tepi pantai perghhhh nyam,nyam,yammm... :P
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...

Offline adang

  • Verified Member
  • Full Member
  • ****
  • Posts: 150
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Kelab Golf Samudera
  • Handicap: 22
Re: Kembara Golf di Sabah
« Reply #9 on: November 02, 2011, 08:45:37 AM »
AbangBongsu,saya ada pengalaman spt tu,tahung 2001 terengganu masuk final Piala Malaysia,nak jadi cerita kami 2 buah kereta(9 orang) ingin ke Bt.jalil,yg lucu nya satu kereta ke KL satu kereta Ke Thailand (Sg.Golok) dan berjanji akan berjumpa semula 2 hari selepas itu kat KT sebelum balik ke K.Berang,Siapa yg ke Bt.Jalil akan bercerita apa yg berlaku kat stadium kpd yg ke Golok seolah-olah mereka pergi jugak ke stidium,yg kantoi nya bini salah seorang yg ke golok tel kat suami dia dan operator jawap dalam bahasa siam sbb hp masuk line thais,bercerai-berai lah kawan tu bila balik ke Kuala Berang sbb bini repot pejabat Agama serta kena siasat sampai keluar lah cerita sebenar,jadi kalau nak menipu tu biarlah pro sikit

Offline abangbongsu

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1633
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • ...jangan pukul kuat, ...pukul jauh je !!....
  • Club: Kunta Kinte GCC
  • Handicap: 6
Re: Kembara Golf di Sabah
« Reply #10 on: November 02, 2011, 09:10:55 AM »
AbangBongsu,saya ada pengalaman spt tu,tahung 2001 terengganu masuk final Piala Malaysia,nak jadi cerita kami 2 buah kereta(9 orang) ingin ke Bt.jalil,yg lucu nya satu kereta ke KL satu kereta Ke Thailand (Sg.Golok) dan berjanji akan berjumpa semula 2 hari selepas itu kat KT sebelum balik ke K.Berang,Siapa yg ke Bt.Jalil akan bercerita apa yg berlaku kat stadium kpd yg ke Golok seolah-olah mereka pergi jugak ke stidium,yg kantoi nya bini salah seorang yg ke golok tel kat suami dia dan operator jawap dalam bahasa siam sbb hp masuk line thais,bercerai-berai lah kawan tu bila balik ke Kuala Berang sbb bini repot pejabat Agama serta kena siasat sampai keluar lah cerita sebenar,jadi kalau nak menipu tu biarlah pro sikit
...................KAH KAH KAH ........... (guling2).........................
tips for putting: kuat sikit, tapi jangan laju

Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Re: Kembara Golf di Sabah
« Reply #11 on: November 02, 2011, 10:35:43 AM »
AbangBongsu,saya ada pengalaman spt tu,tahung 2001 terengganu masuk final Piala Malaysia,nak jadi cerita kami 2 buah kereta(9 orang) ingin ke Bt.jalil,yg lucu nya satu kereta ke KL satu kereta Ke Thailand (Sg.Golok) dan berjanji akan berjumpa semula 2 hari selepas itu kat KT sebelum balik ke K.Berang,Siapa yg ke Bt.Jalil akan bercerita apa yg berlaku kat stadium kpd yg ke Golok seolah-olah mereka pergi jugak ke stidium,yg kantoi nya bini salah seorang yg ke golok tel kat suami dia dan operator jawap dalam bahasa siam sbb hp masuk line thais,bercerai-berai lah kawan tu bila balik ke Kuala Berang sbb bini repot pejabat Agama serta kena siasat sampai keluar lah cerita sebenar,jadi kalau nak menipu tu biarlah pro sikit
...................KAH KAH KAH ........... (guling2).........................

Mudah2an kita semua tergolong org2 yg beriman dan hambanya tawadhuk. Amin... :'(
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...

Offline Moka

  • Verified Member
  • Jr. Member
  • ****
  • Posts: 52
  • Cookie Points +0/-0
  • Club: Port Dickson Golf & Country Club
  • Handicap: 20
Re: Kembara Golf di Sabah
« Reply #12 on: November 02, 2011, 12:14:36 PM »
Semoga Ateh termasuk dalam golongan orang2 yang sabar ;)

Offline Alke

  • Verified Member
  • Full Member
  • ****
  • Posts: 112
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • mana bola aku ni!!
  • Club: Kelab Golf Danau
  • Handicap: 18
Re: Kembara Golf di Sabah
« Reply #13 on: November 02, 2011, 04:52:47 PM »
Pertama kali menjejakkan kaki di negeri sabah
Hari petama:-
Sutera Harbour' tidak dinafikan course ini memang paling cantik yg pernah saya main pemandangannya amat menakjubkan tambahan berdekatan perkampungan nelayan serta pantainya yg cantik. Fairway,green memang dijaga rapi walaupun green fee agak mahal tapi berbaloi...
Hari ke2 pagi: Karambunai course ini tidak kurang hebatnya agak mencabar juga berdekatan dengan hutan dan juga pantai yg cantik pemandangannya serta dikelilingi air. Memandangkan kami habis awal terus kami ke Dalit
Hari ke2 petang: Dalit' course ini agak landai juga cantik pemandangan... 
Hari ke3: Borneo' course ini agak mengecewakan kerana tidak diselengara dengan baik dan green nyer macam kundang bak kata Mo, menurut kata mashall club ini telah 5 kali tukar management dan kini diambil alih oleh syarikat dari Korea namun second nine mempunyai permandangan pantai nyer yg cantik serta berangin terutama par 4 dan par 3 betul2 tepi pantai...

Hanya pandangan sahaja....

P/S
Pada flightmate Adam (champions), Mr. Pyan dan Mo terima kasih yg tak terhingga you all semua tersemat dalam kenangan yg terindah...

Tumbrio champion? haaa....kena revise balik ni...ke faktor tuan rumah? hehehehehe ;D.....thanks for the course info Ateh
Golf is an addiction

Offline tumbrio

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 430
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 24
Re: Kembara Golf di Sabah
« Reply #14 on: November 02, 2011, 05:13:26 PM »
Pertama kali menjejakkan kaki di negeri sabah
Hari petama:-
Sutera Harbour' tidak dinafikan course ini memang paling cantik yg pernah saya main pemandangannya amat menakjubkan tambahan berdekatan perkampungan nelayan serta pantainya yg cantik. Fairway,green memang dijaga rapi walaupun green fee agak mahal tapi berbaloi...
Hari ke2 pagi: Karambunai course ini tidak kurang hebatnya agak mencabar juga berdekatan dengan hutan dan juga pantai yg cantik pemandangannya serta dikelilingi air. Memandangkan kami habis awal terus kami ke Dalit
Hari ke2 petang: Dalit' course ini agak landai juga cantik pemandangan... 
Hari ke3: Borneo' course ini agak mengecewakan kerana tidak diselengara dengan baik dan green nyer macam kundang bak kata Mo, menurut kata mashall club ini telah 5 kali tukar management dan kini diambil alih oleh syarikat dari Korea namun second nine mempunyai permandangan pantai nyer yg cantik serta berangin terutama par 4 dan par 3 betul2 tepi pantai...

Hanya pandangan sahaja....

P/S
Pada flightmate Adam (champions), Mr. Pyan dan Mo terima kasih yg tak terhingga you all semua tersemat dalam kenangan yg terindah...

Tumbrio champion? haaa....kena revise balik ni...ke faktor tuan rumah? hehehehehe ;D.....thanks for the course info Ateh

No no no .. bukan champion ... no betting2 pn . sume flite suci2 aje ..