Author Topic: Damai Laut Golf Resort  (Read 1391 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline adang

  • Verified Member
  • Full Member
  • ****
  • Posts: 150
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Kelab Golf Samudera
  • Handicap: 22
Damai Laut Golf Resort
« on: September 23, 2011, 09:06:46 PM »
hari ni aku main kat Damai Laut bersama Bujal,Jimmy KGSAS dan seorang golfer dari Bintulu,Serawak,Aku tak ingat hole berapa,Jimmy ambik Bunker shot bola terbabas terkena kepala kedi pompuang terus pengsang,dalam mintak pertolongang Bujal dengang gentermeng keluarkang sprey dari beg golf dia ,budak kedi tu lansung tak bergerak hinggalah sampai pihak Resort bawa buggy dan hantar kedi tu ke Hospital, yang tak syok nya semua kami hancur permainang selepas itu,besok mereka 3 orang main final pamatong, harap tak jadi spt hari hancur dang lunyai game

Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Re: Damai Laut Golf Resort
« Reply #1 on: September 23, 2011, 09:33:06 PM »
hari ni aku main kat Damai Laut bersama Bujal,Jimmy KGSAS dan seorang golfer dari Bintulu,Serawak,Aku tak ingat hole berapa,Jimmy ambik Bunker shot bola terbabas terkena kepala kedi pompuang terus pengsang,dalam mintak pertolongang Bujal dengang gentermeng keluarkang sprey dari beg golf dia ,budak kedi tu lansung tak bergerak hinggalah sampai pihak Resort bawa buggy dan hantar kedi tu ke Hospital, yang tak syok nya semua kami hancur permainang selepas itu,besok mereka 3 orang main final pamatong, harap tak jadi spt hari hancur dang lunyai game

Kesian budak pompuan tu yek, takut nanti dia hilang ingatan...
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...

Offline MohD

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 285
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: RKKC
  • Handicap: 15
Re: Damai Laut Golf Resort
« Reply #2 on: September 24, 2011, 06:21:16 AM »
hari ni aku main kat Damai Laut bersama Bujal,Jimmy KGSAS dan seorang golfer dari Bintulu,Serawak,Aku tak ingat hole berapa,Jimmy ambik Bunker shot bola terbabas terkena kepala kedi pompuang terus pengsang,dalam mintak pertolongang Bujal dengang gentermeng keluarkang sprey dari beg golf dia ,budak kedi tu lansung tak bergerak hinggalah sampai pihak Resort bawa buggy dan hantar kedi tu ke Hospital, yang tak syok nya semua kami hancur permainang selepas itu,besok mereka 3 orang main final pamatong, harap tak jadi spt hari hancur dang lunyai game

Par 5....blind hole ...ada batu besor tengah ada penunggu......lepas tu dok wakaf tepi laut...ambik gambo.Marshal...pompuan dari KGSAAS tu ada lg ke.....

Offline adang

  • Verified Member
  • Full Member
  • ****
  • Posts: 150
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Kelab Golf Samudera
  • Handicap: 22
Re: Damai Laut Golf Resort
« Reply #3 on: September 24, 2011, 09:51:32 AM »
hole tu memang keras,kalau tak caya pi lah kekah batu besar tu tengok boleh pecah tak,yg kedi kena hole no 10 yg bunker besar sebelum green,

Offline Moka

  • Verified Member
  • Jr. Member
  • ****
  • Posts: 52
  • Cookie Points +0/-0
  • Club: Port Dickson Golf & Country Club
  • Handicap: 20
Re: Damai Laut Golf Resort
« Reply #4 on: September 26, 2011, 11:24:00 AM »
nasib baik bunker shot..pengsan.kalau fairway shot boleh mati..itu hari sama juga kat KGPA..nyaris 2 kedi pompuan tak kena drive shot dari sahabat saya.Tu lah jangan under estimate bola.Dok belakang bola amat penting

Offline abangbongsu

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1633
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • ...jangan pukul kuat, ...pukul jauh je !!....
  • Club: Kunta Kinte GCC
  • Handicap: 6
Re: Damai Laut Golf Resort
« Reply #5 on: September 26, 2011, 04:39:58 PM »
..........mu silap tu adang,....kalu kedi pengsang macang tu, mu kena bisik kat telinga ye pelang2 seru nama aku,..mesti dia sedor.......dok caye cube...................
tips for putting: kuat sikit, tapi jangan laju