Author Topic: Mesir Bergolak...  (Read 2302 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Mesir Bergolak...
« on: February 04, 2011, 11:40:34 AM »
Apabila rakyat Mesir memberontak dijalanan maka pemimpin Hosni Mubarak cuba meredakan keadaan termasuk berbincang dgn pihak pembangkang utama, terase beruntungnya menjadi rakyat Malaysia aman,makmur damai boleh main golf disana-sini. Ketika dunia sedang berusaha mengeluarkan rakyat masing2 termasuk Malaysia kesian kat pelajar kita yg mengejar cita2 terpaksa menangguhkan impian mereka, keluarga di Malaysia resah menunggu berita serta kepulangan. Apapun terimakasih pada Perdana Menteri kita dan menteri luar Dato Anifah Aman yg mengunakan segala sumber untuk memastikan pelajar2 kita selamat. Harapan semoga Mesir kembali aman... :'(
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...

Offline AJOY

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1117
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • PRACTICE MAKES PERFECT..
  • Club: NHS Golf club MGA (central)WP
  • Handicap: 6
Re: Mesir Bergolak...
« Reply #1 on: February 04, 2011, 04:58:07 PM »
asalam apa2 pun...my sincere sympathy to MO...may ALLAh take care of ur family back there at CAIRO......
USGA 5.7 (index)
MGA NHS NO:184942
temporary no; 262384
AJOY

Offline ariffphotography

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 277
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Saya bukan pro.Handicap baru 20. Dah naik:)
  • Club: Monterez
  • Handicap: 14
Re: Mesir Bergolak...
« Reply #2 on: February 04, 2011, 09:44:39 PM »
saja nak share..
kakak saya berada di alexanderia while abang saya di mansoura..keadaan disana orang berarak sambil memegang pistol..
Syukur,kakak saya baru je bertolak ke jeddah td...
abang saya akan berkumpul pukul 3 pagi esok dan akan bergerak ke airport alexandaria di escort askar..
then akan bertolak ke jeddah..
saya berharap kakigolf members tolong doakan mereka selamat..
semoga mereka selamat..amin :) :)
What's in my bag?
-Taylormade R9 SUPERTRI
-Taylormade R9  3wood(LOOKING FOR SHAFT)
-LOOKING FOR HYBRID!!
-Iron 4>P Titleist AP2
-Taylormade ZTP 56* wedge
-cleveland 60* wedge
-Odyssey White Hot XG Rossie Blade putter

Offline mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9719
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Re: Mesir Bergolak...
« Reply #3 on: February 07, 2011, 10:58:44 PM »
saja nak share..
kakak saya berada di alexanderia while abang saya di mansoura..keadaan disana orang berarak sambil memegang pistol..
Syukur,kakak saya baru je bertolak ke jeddah td...
abang saya akan berkumpul pukul 3 pagi esok dan akan bergerak ke airport alexandaria di escort askar..
then akan bertolak ke jeddah..
saya berharap kakigolf members tolong doakan mereka selamat..
semoga mereka selamat..amin :) :)

Semoga mereka berdua berada di dalam keaadan aman dan selamat ...

Meanwhile, some updates:

http://old.malaysia.news.yahoo.com/ann/20110207/tmy-planes-carrying-m-sian-students-evac-d2ec26b.html

http://old.malaysia.news.yahoo.com/bnm/20110207/tts-rmaf-egypt-bm-993ba14.html

Offline ariffphotography

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 277
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Saya bukan pro.Handicap baru 20. Dah naik:)
  • Club: Monterez
  • Handicap: 14
Re: Mesir Bergolak...
« Reply #4 on: February 07, 2011, 11:49:29 PM »
saja nak share..
kakak saya berada di alexanderia while abang saya di mansoura..keadaan disana orang berarak sambil memegang pistol..
Syukur,kakak saya baru je bertolak ke jeddah td...
abang saya akan berkumpul pukul 3 pagi esok dan akan bergerak ke airport alexandaria di escort askar..
then akan bertolak ke jeddah..
saya berharap kakigolf members tolong doakan mereka selamat..
semoga mereka selamat..amin :) :)

Semoga mereka berdua berada di dalam keaadan aman dan selamat ...

Meanwhile, some updates:

http://old.malaysia.news.yahoo.com/ann/20110207/tmy-planes-carrying-m-sian-students-evac-d2ec26b.html

http://old.malaysia.news.yahoo.com/bnm/20110207/tts-rmaf-egypt-bm-993ba14.html
abg saya baru je sampai jeddah pagi tadi ...skrg tgh nak cari flight nak balik malaysia..
nak tunggu balik yang kerajaan arrange kan tak tau bila boleh balik:)
What's in my bag?
-Taylormade R9 SUPERTRI
-Taylormade R9  3wood(LOOKING FOR SHAFT)
-LOOKING FOR HYBRID!!
-Iron 4>P Titleist AP2
-Taylormade ZTP 56* wedge
-cleveland 60* wedge
-Odyssey White Hot XG Rossie Blade putter

Offline Daddyjoe

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1309
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Kelab Kelip
  • Handicap: 22
Re: Mesir Bergolak...
« Reply #5 on: February 08, 2011, 12:03:55 AM »
saja nak share..
kakak saya berada di alexanderia while abang saya di mansoura..keadaan disana orang berarak sambil memegang pistol..
Syukur,kakak saya baru je bertolak ke jeddah td...
abang saya akan berkumpul pukul 3 pagi esok dan akan bergerak ke airport alexandaria di escort askar..
then akan bertolak ke jeddah..
saya berharap kakigolf members tolong doakan mereka selamat..
semoga mereka selamat..amin :) :)

Semoga mereka berdua berada di dalam keaadan aman dan selamat ...

Meanwhile, some updates:

http://old.malaysia.news.yahoo.com/ann/20110207/tmy-planes-carrying-m-sian-students-evac-d2ec26b.html

http://old.malaysia.news.yahoo.com/bnm/20110207/tts-rmaf-egypt-bm-993ba14.html
abg saya baru je sampai jeddah pagi tadi ...skrg tgh nak cari flight nak balik malaysia..
nak tunggu balik yang kerajaan arrange kan tak tau bila boleh balik:)
Kesian..nasib baik dia tak tunggu kerajaan arrange kan dia keluar dari Mansoura...
The best wood in the golf bag is a PENCIL

Offline pakngah

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 3919
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • aaahhh...a bad day for golf today
  • Club: KRTU Subang; Royal Kampong Kuantan
  • Handicap: 23
Re: Mesir Bergolak...
« Reply #6 on: February 08, 2011, 12:20:59 AM »
Ameeeennnn....

(kita Malaysia yg aman damai ni, selalu lupa mensyukuri nikmat Allah. tak setuju sikit, nak demo, ada hal sikit, nak berarak)
bola tak masuk fairway? hilang? try cari kat sini: http://ceritapakngah.com

Offline ariffphotography

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 277
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Saya bukan pro.Handicap baru 20. Dah naik:)
  • Club: Monterez
  • Handicap: 14
Re: Mesir Bergolak...
« Reply #7 on: February 08, 2011, 12:22:02 AM »
saja nak share..
kakak saya berada di alexanderia while abang saya di mansoura..keadaan disana orang berarak sambil memegang pistol..
Syukur,kakak saya baru je bertolak ke jeddah td...
abang saya akan berkumpul pukul 3 pagi esok dan akan bergerak ke airport alexandaria di escort askar..
then akan bertolak ke jeddah..
saya berharap kakigolf members tolong doakan mereka selamat..
semoga mereka selamat..amin :) :)

Semoga mereka berdua berada di dalam keaadan aman dan selamat ...

Meanwhile, some updates:

http://old.malaysia.news.yahoo.com/ann/20110207/tmy-planes-carrying-m-sian-students-evac-d2ec26b.html

http://old.malaysia.news.yahoo.com/bnm/20110207/tts-rmaf-egypt-bm-993ba14.html
abg saya baru je sampai jeddah pagi tadi ...skrg tgh nak cari flight nak balik malaysia..
nak tunggu balik yang kerajaan arrange kan tak tau bila boleh balik:)
Kesian..nasib baik dia tak tunggu kerajaan arrange kan dia keluar dari Mansoura...
dah tunggu...dieorang sumbat semua student dalam bas..ada yang duduk atas lantai...sampai di alexandria die sumbat 80 orang student tuhh..dalam sebuah bangunan...semua student disumbat sebuah ruang yang hanya ada dua tandas...Makanan hanya roti kering...Sampai di jeddah pon..makanan takde...ade tapi kurang..tak cukup..
What's in my bag?
-Taylormade R9 SUPERTRI
-Taylormade R9  3wood(LOOKING FOR SHAFT)
-LOOKING FOR HYBRID!!
-Iron 4>P Titleist AP2
-Taylormade ZTP 56* wedge
-cleveland 60* wedge
-Odyssey White Hot XG Rossie Blade putter

Offline pakngah

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 3919
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • aaahhh...a bad day for golf today
  • Club: KRTU Subang; Royal Kampong Kuantan
  • Handicap: 23
Re: Mesir Bergolak...
« Reply #8 on: February 08, 2011, 12:49:15 AM »
saja nak share..
kakak saya berada di alexanderia while abang saya di mansoura..keadaan disana orang berarak sambil memegang pistol..
Syukur,kakak saya baru je bertolak ke jeddah td...
abang saya akan berkumpul pukul 3 pagi esok dan akan bergerak ke airport alexandaria di escort askar..
then akan bertolak ke jeddah..
saya berharap kakigolf members tolong doakan mereka selamat..
semoga mereka selamat..amin :) :)

Semoga mereka berdua berada di dalam keaadan aman dan selamat ...

Meanwhile, some updates:

http://old.malaysia.news.yahoo.com/ann/20110207/tmy-planes-carrying-m-sian-students-evac-d2ec26b.html

http://old.malaysia.news.yahoo.com/bnm/20110207/tts-rmaf-egypt-bm-993ba14.html
abg saya baru je sampai jeddah pagi tadi ...skrg tgh nak cari flight nak balik malaysia..
nak tunggu balik yang kerajaan arrange kan tak tau bila boleh balik:)
Kesian..nasib baik dia tak tunggu kerajaan arrange kan dia keluar dari Mansoura...
dah tunggu...dieorang sumbat semua student dalam bas..ada yang duduk atas lantai...sampai di alexandria die sumbat 80 orang student tuhh..dalam sebuah bangunan...semua student disumbat sebuah ruang yang hanya ada dua tandas...Makanan hanya roti kering...Sampai di jeddah pon..makanan takde...ade tapi kurang..tak cukup..

It's okay Ariff, janji semuanya selamat. tentunya dia orang rasa sangat tak selesa, tapi itu semua berlaku dlm keadaan dharurat. I am sure the people involved, the government etc, have done/are doing their best under the circumstances. May be not enough, but they have done their best.

Mangsa banjir besar di kedah baru ni pun sama jugak lebihkurang, makan roti, makan maggi...itu dlm negeri. apa lagi lah dharurat tu berlaku di negara orang.

(memang berat mata memandang, lagi berat bahu memikul, tetapi kita kenalah tetap bersyukur.)
bola tak masuk fairway? hilang? try cari kat sini: http://ceritapakngah.com

Offline ariffphotography

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 277
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Saya bukan pro.Handicap baru 20. Dah naik:)
  • Club: Monterez
  • Handicap: 14
Re: Mesir Bergolak...
« Reply #9 on: February 08, 2011, 03:09:44 PM »
ye tok ngah:)
okay abang ngan kakak saya sudah dapat flight dan akan sampai esok pukul 1455 :) :)

p/s:ade sape2 boleh cadangkan set untuk abang saya tak?die teramat tinggi...camne nak cari golf set ontuk die?
tinggi die 190 cm..
What's in my bag?
-Taylormade R9 SUPERTRI
-Taylormade R9  3wood(LOOKING FOR SHAFT)
-LOOKING FOR HYBRID!!
-Iron 4>P Titleist AP2
-Taylormade ZTP 56* wedge
-cleveland 60* wedge
-Odyssey White Hot XG Rossie Blade putter

Offline pakngah

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 3919
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • aaahhh...a bad day for golf today
  • Club: KRTU Subang; Royal Kampong Kuantan
  • Handicap: 23
Re: Mesir Bergolak...
« Reply #10 on: February 08, 2011, 05:17:27 PM »

p/s:ade sape2 boleh cadangkan set untuk abang saya tak?die teramat tinggi...camne nak cari golf set ontuk die?
tinggi die 190 cm..
Ariff,

oleh sebab dia tinggi 190m, amat sesuai dibelikan set untuk dia main bola keranjang. Tak susah dan tak mahal sangat: Satu biji bola Spalding; tiang gol, net (cage), kasut And1 atau Air Jordan (Air Jordan ke, Jordan Air?). Seluar dengan baju dengan stokin boleh dapat di Uptown.
bola tak masuk fairway? hilang? try cari kat sini: http://ceritapakngah.com

Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Re: Mesir Bergolak...
« Reply #11 on: February 12, 2011, 10:44:56 AM »
Hosni Mubarak dah letak jawatan...
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...