Author Topic: etika ketika bermain golf  (Read 7748 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Offline ahman

  • * Verified Member
    ** PGA Member (PlayGolfAnytime Kaki)
  • Super Member
  • *******
  • Posts: 1814
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Club House...
  • Handicap: 15
Re: etika ketika bermain golf
« Reply #15 on: January 12, 2011, 11:24:45 AM »
etika main golf bukan setakat main slow atau cepat aje...banyak lagi...tapi tak ramai yang observe..

ada yang dok menjerit tak tentu hala kat padang...
ada yang buat bising masa player lain nak pukul bola...
ada yang tak repair divot...or ball mark kat green...etc..
ada yang bawa buggy macam racing car...macam2 ada..

most of the time, sebab the ignorance, kita buat course macam bapak kita punye...
tapi, bila kena kat kita, takde benda lain, kecuali melenting....

cheers!
***Main caddy pompuan lagi best...at the end of the day, hati senang...***
ahman niii....perli aku la tu :-[ :-[ :-[ :-[

hah??? perli Pak Ngah??? saya mana pernah main ngan Pak Ngah...mana saya tau...

atau clause terakhir saya tu yang Pak Ngah terasa??? ***Main caddy pompuan lagi best...at the end of the day, hati senang...***
WHAT's IN MY BAG:>>
Driver: 10.5 Titleist D2 910 R
Irons 4-P Titleist ZB R
Wedges: Vokey 52, 56, 60
Putter: Scotty Cameron Newport 2 Tel 3
Ball: Titleist ProV1x
Misc: SunBlock/1st Aid kit/Tees/Coins/Durex-Featherlite

Offline Daddyjoe

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1309
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Kelab Kelip
  • Handicap: 22
Re: etika ketika bermain golf
« Reply #16 on: January 12, 2011, 11:47:50 AM »
Apakah PakNgah lebih suka main caddy lelaki? yang tak pakai bra? :o :o :o
The best wood in the golf bag is a PENCIL

Offline rebootxmen

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 282
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 22
Re: etika ketika bermain golf
« Reply #17 on: January 12, 2011, 11:54:11 AM »
kalau caddy lelaki pakai bra.... aauuuwwww.....
hahahahaha
I have a tip that can take five strokes off anyone's golf game. It is called an eraser ~ Arnold Palmer

If I hit it right, it's a slice.  If I hit it left, it's a hook.  If I hit it straight, it's a miracle ~ Author Unknown

Offline pakngah

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 3919
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • aaahhh...a bad day for golf today
  • Club: KRTU Subang; Royal Kampong Kuantan
  • Handicap: 23
Re: etika ketika bermain golf
« Reply #18 on: January 12, 2011, 10:33:04 PM »
caddy jantan pakai bra? isyyy...tak senonoh budak2 ni. meremang bulu roma mendengarnya :o :o
bola tak masuk fairway? hilang? try cari kat sini: http://ceritapakngah.com

Offline Daddyjoe

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1309
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Kelab Kelip
  • Handicap: 22
Re: etika ketika bermain golf
« Reply #19 on: January 13, 2011, 12:24:37 AM »
caddy jantan pakai bra? isyyy...tak senonoh budak2 ni. meremang bulu roma mendengarnya :o :o

Control skit lah Pak Nyah! Itu pun nak stim............ :-* :-* :-*
The best wood in the golf bag is a PENCIL

Offline FiVe

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2763
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Hole In One..woohooo
  • Club: huru hara golf club
  • Handicap: 18
Re: etika ketika bermain golf
« Reply #20 on: January 13, 2011, 09:12:34 AM »
caddy jantan pakai bra? isyyy...tak senonoh budak2 ni. meremang bulu roma mendengarnya :o :o

Control skit lah Pak Nyah! Itu pun nak stim............ :-* :-* :-*


alahhhhh...meremang kununn....padahal...suke sesgt 2....cittttt........... >:D >:D O0 O0

Offline mizuno795

  • Verified Member
  • Full Member
  • ****
  • Posts: 183
  • Cookie Points +0/-0
  • Club: Kelab Golf Kinta
  • Handicap: 18
Re: etika ketika bermain golf
« Reply #21 on: January 14, 2011, 08:45:03 AM »
etika main golf bukan setakat main slow atau cepat aje...banyak lagi...tapi tak ramai yang observe..

ada yang dok menjerit tak tentu hala kat padang...
ada yang buat bising masa player lain nak pukul bola...
ada yang tak repair divot...or ball mark kat green...etc..
ada yang bawa buggy macam racing car...macam2 ada..

most of the time, sebab the ignorance, kita buat course macam bapak kita punye...
tapi, bila kena kat kita, takde benda lain, kecuali melenting....

cheers!
***Main caddy pompuan lagi best...at the end of the day, hati senang...***


mmg betui la sy dulu baru je bergerak dok naik bagi nak ke t-boff ke 2 tetiba zuuuuup bola melayang  kenai dahiii nasb baik x kena speck ....dah la x jerit balll kee apap kee.....daang kat sy yang terlentang kena bola golf tu dh la "no say srry' lepas tu dia boleh cakap ala bola dah kurang momentum kena buggy baru kena kepala u.....ingat sbb org tua je kalau x mmg libasnya nak cakap balik yg kena bukannya kepala lu....cilakak punya org tuuuuu.....1 lagi kadang2 member 1 flight pun x boleh nak tegur nama je manager bank....angin kira la tengah putting atas grenn pun boleh twisst mcm buat pukulan drive...kita tegur la sbb rumput green naik disebbkan tuis kasutnya tu.....dia cakap apa"awat mak bapak hang punya club ke, yang hang nak tegur aku tu

Offline AJOY

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1117
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • PRACTICE MAKES PERFECT..
  • Club: NHS Golf club MGA (central)WP
  • Handicap: 6
Re: etika ketika bermain golf
« Reply #22 on: January 14, 2011, 09:14:03 AM »
salam,

apa perlu kita buat kalu flight belakang kita main bedal aje pukul dan bola melayang kiri kanan kita masa kita tengah nak ambik second/third shot? call marshall mereka buat tak tau aje....nak main cepat pun flight2 depan merangkak pelan juga...

ini kes berlaku di kundang dan lembah beringin baru2 ini...
kalu marshall bangla tu tak kisah,....buat repot polis...tak pun SPRM...tak pun repot imigresen.....atau kedutaan bangladesh...tha ha ha..........sori....
USGA 5.7 (index)
MGA NHS NO:184942
temporary no; 262384
AJOY

Offline pakngah

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 3919
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • aaahhh...a bad day for golf today
  • Club: KRTU Subang; Royal Kampong Kuantan
  • Handicap: 23
Re: etika ketika bermain golf
« Reply #23 on: January 14, 2011, 12:13:46 PM »
salam,

apa perlu kita buat kalu flight belakang kita main bedal aje pukul dan bola melayang kiri kanan kita masa kita tengah nak ambik second/third shot? call marshall mereka buat tak tau aje....nak main cepat pun flight2 depan merangkak pelan juga...

ini kes berlaku di kundang dan lembah beringin baru2 ini...
kalu marshall bangla tu tak kisah,....buat repot polis...tak pun SPRM...tak pun repot imigresen.....atau kedutaan bangladesh...tha ha ha..........sori....
Ajoy,

repot kat Royal Commission of Inquiry pun boleh. Pejabat Kadi pun boleh. Pejabat Pertanian may be bulih jugak (sebab yg pukoi bola tu otak mcm kerebau)
bola tak masuk fairway? hilang? try cari kat sini: http://ceritapakngah.com

Offline FiVe

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2763
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Hole In One..woohooo
  • Club: huru hara golf club
  • Handicap: 18
Re: etika ketika bermain golf
« Reply #24 on: January 14, 2011, 12:23:36 PM »
salam,

apa perlu kita buat kalu flight belakang kita main bedal aje pukul dan bola melayang kiri kanan kita masa kita tengah nak ambik second/third shot? call marshall mereka buat tak tau aje....nak main cepat pun flight2 depan merangkak pelan juga...

ini kes berlaku di kundang dan lembah beringin baru2 ini...
kalu marshall bangla tu tak kisah,....buat repot polis...tak pun SPRM...tak pun repot imigresen.....atau kedutaan bangladesh...tha ha ha..........sori....
Ajoy,

repot kat Royal Commission of Inquiry pun boleh. Pejabat Kadi pun boleh. Pejabat Pertanian may be bulih jugak (sebab yg pukoi bola tu otak mcm kerebau)

hehehehehehehehe........pukui x smppp.....x pe laaa..... >:D >:D

Offline AJOY

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1117
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • PRACTICE MAKES PERFECT..
  • Club: NHS Golf club MGA (central)WP
  • Handicap: 6
Re: etika ketika bermain golf
« Reply #25 on: January 15, 2011, 04:53:57 PM »
salam,

apa perlu kita buat kalu flight belakang kita main bedal aje pukul dan bola melayang kiri kanan kita masa kita tengah nak ambik second/third shot? call marshall mereka buat tak tau aje....nak main cepat pun flight2 depan merangkak pelan juga...

ini kes berlaku di kundang dan lembah beringin baru2 ini...
kalu marshall bangla tu tak kisah,....buat repot polis...tak pun SPRM...tak pun repot imigresen.....atau kedutaan bangladesh...tha ha ha..........sori....
Ajoy,

repot kat Royal Commission of Inquiry pun boleh. Pejabat Kadi pun boleh. Pejabat Pertanian may be bulih jugak (sebab yg pukoi bola tu otak mcm kerebau)

hehehehehehehehe........pukui x smppp.....x pe laaa..... >:D >:D
ooiit...pak ngah par 3,150 meter,kat KRTU,sy pakai iron 8,tp pak ngah pakai sandwedge jer..sama2 dapat bogey...sapa kata tak sampai...
USGA 5.7 (index)
MGA NHS NO:184942
temporary no; 262384
AJOY

Offline pakngah

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 3919
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • aaahhh...a bad day for golf today
  • Club: KRTU Subang; Royal Kampong Kuantan
  • Handicap: 23
Re: etika ketika bermain golf
« Reply #26 on: January 16, 2011, 02:24:13 PM »
salam,

apa perlu kita buat kalu flight belakang kita main bedal aje pukul dan bola melayang kiri kanan kita masa kita tengah nak ambik second/third shot? call marshall mereka buat tak tau aje....nak main cepat pun flight2 depan merangkak pelan juga...

ini kes berlaku di kundang dan lembah beringin baru2 ini...
kalu marshall bangla tu tak kisah,....buat repot polis...tak pun SPRM...tak pun repot imigresen.....atau kedutaan bangladesh...tha ha ha..........sori....
Ajoy,

repot kat Royal Commission of Inquiry pun boleh. Pejabat Kadi pun boleh. Pejabat Pertanian may be bulih jugak (sebab yg pukoi bola tu otak mcm kerebau)

hehehehehehehehe........pukui x smppp.....x pe laaa..... >:D >:D
ooiit...pak ngah par 3,150 meter,kat KRTU,sy pakai iron 8,tp pak ngah pakai sandwedge jer..sama2 dapat bogey...sapa kata tak sampai...
heh heh heh...hanya Ajoy yg mengenal intan permata...korang apa tau?

Ajoy, how was today's game di Kundang?
bola tak masuk fairway? hilang? try cari kat sini: http://ceritapakngah.com

Offline AJOY

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1117
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • PRACTICE MAKES PERFECT..
  • Club: NHS Golf club MGA (central)WP
  • Handicap: 6
Re: etika ketika bermain golf
« Reply #27 on: January 17, 2011, 08:48:19 AM »
salam,

apa perlu kita buat kalu flight belakang kita main bedal aje pukul dan bola melayang kiri kanan kita masa kita tengah nak ambik second/third shot? call marshall mereka buat tak tau aje....nak main cepat pun flight2 depan merangkak pelan juga...

ini kes berlaku di kundang dan lembah beringin baru2 ini...
kalu marshall bangla tu tak kisah,....buat repot polis...tak pun SPRM...tak pun repot imigresen.....atau kedutaan bangladesh...tha ha ha..........sori....
Ajoy,

repot kat Royal Commission of Inquiry pun boleh. Pejabat Kadi pun boleh. Pejabat Pertanian may be bulih jugak (sebab yg pukoi bola tu otak mcm kerebau)

hehehehehehehehe........pukui x smppp.....x pe laaa..... >:D >:D
ooiit...pak ngah par 3,150 meter,kat KRTU,sy pakai iron 8,tp pak ngah pakai sandwedge jer..sama2 dapat bogey...sapa kata tak sampai...
heh heh heh...hanya Ajoy yg mengenal intan permata...korang apa tau?

Ajoy, how was today's game di Kundang?
game kurang menarik......main par game jer,72..system 36...kalah ocb, no 5 tie dgn 7 org utk medal A....ramai gak geng2 KG yg turut serta..adalah dlm 130 org main aritu...menarik gak..utk medal senior..main s/f pts 30 pun ada hadiah...
USGA 5.7 (index)
MGA NHS NO:184942
temporary no; 262384
AJOY