Author Topic: Harap-harap Malaysia menang  (Read 6381 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline pakngah

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 3919
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • aaahhh...a bad day for golf today
  • Club: KRTU Subang; Royal Kampong Kuantan
  • Handicap: 23
Re: Harap-harap Malaysia menang
« Reply #15 on: December 07, 2010, 10:23:28 PM »
Ini resmi punya cerita. (yang sebelum ni, result tahun 2009!! heh heh heh....)

Malaysia 5 -- Laos 1. dengan menang 5-1 ni, pastu Indonesia 1 - Thailand 1, Malaysia masuk semi-final. Syabas Malaysia!!! 
bola tak masuk fairway? hilang? try cari kat sini: http://ceritapakngah.com

Offline TeeOff

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 608
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: N/A
  • Handicap: 24
Re: Harap-harap Malaysia menang
« Reply #16 on: December 07, 2010, 10:32:18 PM »
Ini resmi punya cerita. (yang sebelum ni, result tahun 2009!! heh heh heh....)

Malaysia 5 -- Laos 1. dengan menang 5-1 ni, pastu Indonesia 1 - Thailand 1, Malaysia masuk semi-final. Syabas Malaysia!!!

bukan Indonesia 2 - Thailand 1 ka??

Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Re: Harap-harap Malaysia menang
« Reply #17 on: December 07, 2010, 10:38:46 PM »
Ini resmi punya cerita. (yang sebelum ni, result tahun 2009!! heh heh heh....)

Malaysia 5 -- Laos 1. dengan menang 5-1 ni, pastu Indonesia 1 - Thailand 1, Malaysia masuk semi-final. Syabas Malaysia!!!

bukan Indonesia 2 - Thailand 1 ka??

Tq Bambang, Malaysia masuk semi final hip-hip horeyyy.. :) :)
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...

Offline Daddyjoe

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1309
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Kelab Kelip
  • Handicap: 22
Re: Harap-harap Malaysia menang
« Reply #18 on: December 08, 2010, 08:50:46 AM »
Ini resmi punya cerita. (yang sebelum ni, result tahun 2009!! heh heh heh....)

Malaysia 5 -- Laos 1. dengan menang 5-1 ni, pastu Indonesia 1 - Thailand 1, Malaysia masuk semi-final. Syabas Malaysia!!! 
1-1 minit ke lapan puluh...macam handicap dia jugak, single takat lubang ke 7....hu hu!
The best wood in the golf bag is a PENCIL

Offline HiRo HisYaMuRA

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 577
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Shank, Duck, Duff, Slice....Dah rasa dah...
  • Handicap: 20
Re: Harap-harap Malaysia menang
« Reply #19 on: December 08, 2010, 10:35:02 AM »
Akhirnya.....selepas bepuluh tahun
Malaysia dah ada team bola yang mantap dan masih muda belia.

Tahniah....harap jangan lupa diri. ;D

"Air yang tenang......."

Offline pakngah

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 3919
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • aaahhh...a bad day for golf today
  • Club: KRTU Subang; Royal Kampong Kuantan
  • Handicap: 23
Re: Harap-harap Malaysia menang
« Reply #20 on: December 08, 2010, 12:38:47 PM »
Ini resmi punya cerita. (yang sebelum ni, result tahun 2009!! heh heh heh....)

Malaysia 5 -- Laos 1. dengan menang 5-1 ni, pastu Indonesia 1 - Thailand 1, Malaysia masuk semi-final. Syabas Malaysia!!! 
1-1 minit ke lapan puluh...macam handicap dia jugak, single takat lubang ke 7....hu hu!
hahaha...tak perasan pulak Indonesia bubuh 2-1!! anyway, terima kasih sama itu Bapak Bambang!
bola tak masuk fairway? hilang? try cari kat sini: http://ceritapakngah.com

Offline zellafo

  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 75
  • Cookie Points +0/-0
Re: Harap-harap Malaysia menang
« Reply #21 on: December 08, 2010, 02:10:35 PM »
menang 5-1 cukup lega. 2 goals from amri tu memang world class. gol2 lain tu credit tu komitmen offensive yang kacau defender and
dapat curi bola- it only happen masa hujan lebat. i rasa m'sia players kena "sayur" by Laos fast game, possession r all theirs, luckily
bila hujan turun, wet pitch, we seems to dominate- and hence scoring. hope m'sia jumpa philipine instead of singapore sebab if
singapore memang fobia - remember selangor team kena dengan singapore yg banyak import players convert citizenship- size badan je
dah make our players think twice nak masuk hahah, singapore ni musuh tradisi - they know us inside out - itu yang susah for us.
Indonesia really in good shape this time la  - hope to meet Indonesia in Final. So lets turun Bukit Jalil nanti semi final

Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Re: Harap-harap Malaysia menang
« Reply #22 on: December 08, 2010, 10:11:01 PM »
menang 5-1 cukup lega. 2 goals from amri tu memang world class. gol2 lain tu credit tu komitmen offensive yang kacau defender and
dapat curi bola- it only happen masa hujan lebat. i rasa m'sia players kena "sayur" by Laos fast game, possession r all theirs, luckily
bila hujan turun, wet pitch, we seems to dominate- and hence scoring. hope m'sia jumpa philipine instead of singapore sebab if
singapore memang fobia - remember selangor team kena dengan singapore yg banyak import players convert citizenship- size badan je
dah make our players think twice nak masuk hahah, singapore ni musuh tradisi - they know us inside out - itu yang susah for us.
Indonesia really in good shape this time la  - hope to meet Indonesia in Final. So lets turun Bukit Jalil nanti semi final

Ok gak tu pakat turun bkt jalil, kalau tak pun kita lepak ramai2 tgk bola kedai mamak macam world cup aritu...
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...

Offline zellafo

  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 75
  • Cookie Points +0/-0
Re: Harap-harap Malaysia menang
« Reply #23 on: December 09, 2010, 11:00:50 AM »
so malam tadi punya result, vietnam lead the group, 2nd phillipina, so msia akan main dengan Vietnam kat bukit jalil.
Melihat way of game vietnam- memang fast game, laju movement dia, habis singapore kena "sayur". cuma dia not so
sharp depan goal. So m'sia kena main tektical game with vietnam, if not memang sukar. setakat parameter shot memang
susah nak goal, keeper dia bukan calang2. Just hope for the best je la.

Offline wanshazwan

  • Sr. Member
  • ***
  • Posts: 264
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 24
Re: Harap-harap Malaysia menang
« Reply #24 on: December 16, 2010, 01:20:11 PM »
absolute brilliant result yesterday...

as long as we don't concede early in Hanoi...we r good to go to the final

Offline zellafo

  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 75
  • Cookie Points +0/-0
Re: Harap-harap Malaysia menang
« Reply #25 on: December 16, 2010, 05:03:29 PM »
menang dengan vietnam 2-0 amat mantap especially from safie sali yang dah lama tak make surprise. credit has to be given
to all players, at least they do well, absorbing Vietnam attacks. yet can score 2 goals. The 2 goals, memang effort from shafiq
and safie both tu main selangor so they know each other well.

tapi for the game kat vietnam - tolong la susun strategy baru, elak kan main tektik
bertahan and staying very2 deep sebab akan menekan player sendiri. i rasa play open game la

Offline wanshazwan

  • Sr. Member
  • ***
  • Posts: 264
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 24
Re: Harap-harap Malaysia menang
« Reply #26 on: December 16, 2010, 10:52:44 PM »
aku rasa Msia akan try to contain Vietnam and hit them on counter attack...

You are 2-0 up..so no need to press the game..and bila dpt bola..keep the ball as long as possible..no need to rush

Offline HiRo HisYaMuRA

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 577
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Shank, Duck, Duff, Slice....Dah rasa dah...
  • Handicap: 20
Re: Harap-harap Malaysia menang
« Reply #27 on: December 17, 2010, 09:37:01 AM »
God Wills, Malaysia will be in the final.

First time tengok Malaysia main as a team dan takde star player.

The blend from Kelantan, Kedah, Selangor & negeri yg lain start membuahkan hasil.
"Air yang tenang......."

Offline wanshazwan

  • Sr. Member
  • ***
  • Posts: 264
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 24
Re: Harap-harap Malaysia menang
« Reply #28 on: December 17, 2010, 10:57:51 AM »
Star2 sumer takleh pakai dah..hehe...team work...hard work ..thats what it counts..

Offline pakngah

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 3919
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • aaahhh...a bad day for golf today
  • Club: KRTU Subang; Royal Kampong Kuantan
  • Handicap: 23
Re: Harap-harap Malaysia menang
« Reply #29 on: December 17, 2010, 11:56:13 PM »
dapat draw di Hanoi isuk dah okey. menang lagi baguih. jangan tiba2 rasa gerun tengok puluhan ribu penyokong vietnam berbaju merah menyala dah ler....

tapi i do believe Malaysia boleh enter the final!
bola tak masuk fairway? hilang? try cari kat sini: http://ceritapakngah.com