Author Topic: Harap-harap Malaysia menang  (Read 6190 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Harap-harap Malaysia menang
« on: December 04, 2010, 01:22:23 PM »
Petang ini 4/12/2010 jam 6pm Malaysia akan menentang Thailand dalam AFF Suzuki Cup setelah tewas ditangan Indonesia 5-1 pada perlawanan pertama tempohari. Pada pandangan saya pertahanan Malaysia perlu diperbaiki jangan simpan bola terlalu lama dikawasan gol mungkin menyebabkan kesilapan yg tak patut. Midfield perlu kerja keras bantu pertahanan. Ayuh "Malaysia Boleh".


P/S

Takde ke kakigolf lepak2 sambil minum2 kat kedai tengok bola macam world cup aritu?.
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...

Offline Nizam6949

  • masih mencari rentak...
  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 961
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • sy budak baru belajar..
  • Club: None
  • Handicap: 24
Re: Harap-harap Malaysia menang
« Reply #1 on: December 04, 2010, 02:37:48 PM »
saya harap size bola akan di kecilkan psal player m'sia tak gheti sepak bola yg besau2 ni....huhuu...dan lagi satu harapan nya tiadala artis2 yg pg tgok psal nnt konsentrasi player akan terganggu...huhuu....

apa2 pun MALAYSIA BOLEH..... ;)
sila beri tunjuk ajar....tgh fine tune baca green, camner ek nk baca line...erm tp sblum tu chipping kena la polish dulu kan..kan..

Offline pakngah

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 3919
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • aaahhh...a bad day for golf today
  • Club: KRTU Subang; Royal Kampong Kuantan
  • Handicap: 23
Re: Harap-harap Malaysia menang
« Reply #2 on: December 04, 2010, 03:05:35 PM »
bola itu bulat, so anything can happen. tengok si Ateh tu, bola elok2 duduk atas hujung rumput tengah fairway, dia bulih shank lagi! anyway, rasa2nya Malaysia boleh menang 2-1 dgn Siam ni. eleh, yg terer ialah BuduSiam, bukan pemain2 bola siam (tapi takraw memang dia org terer satu macam lah)...
bola tak masuk fairway? hilang? try cari kat sini: http://ceritapakngah.com

Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Re: Harap-harap Malaysia menang
« Reply #3 on: December 04, 2010, 05:21:51 PM »
bola itu bulat, so anything can happen. tengok si Ateh tu, bola elok2 duduk atas hujung rumput tengah fairway, dia bulih shank lagi! anyway, rasa2nya Malaysia boleh menang 2-1 dgn Siam ni. eleh, yg terer ialah BuduSiam, bukan pemain2 bola siam (tapi takraw memang dia org terer satu macam lah)...

Betul tu Pakngah' budusiam memang terrer (Kalau dia baca kembang hidung dianya). Sukan takraw yg asalnya di Malaysia dah dikuasai Thailand, Korea pun semakin menampakkan tanda-tanda bakal menjadi salah satu kuasa dunia sukan takraw. Apapun kita doakan Malaysia "Menang".
« Last Edit: December 04, 2010, 05:23:35 PM by ateh »
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...

Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Re: Harap-harap Malaysia menang
« Reply #4 on: December 04, 2010, 11:16:31 PM »
bola itu bulat, so anything can happen. tengok si Ateh tu, bola elok2 duduk atas hujung rumput tengah fairway, dia bulih shank lagi! anyway, rasa2nya Malaysia boleh menang 2-1 dgn Siam ni. eleh, yg terer ialah BuduSiam, bukan pemain2 bola siam (tapi takraw memang dia org terer satu macam lah)...

Betul tu Pakngah' budusiam memang terrer (Kalau dia baca kembang hidung dianya). Sukan takraw yg asalnya di Malaysia dah dikuasai Thailand, Korea pun semakin menampakkan tanda-tanda bakal menjadi salah satu kuasa dunia sukan takraw. Apapun kita doakan Malaysia "Menang".

Keputusan Malaysia vs Thailand 0-0, harap perlawanan terakhir dengan Malaysia vs Laos memihak kita dengan jaringan besar.
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...

Offline pakngah

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 3919
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • aaahhh...a bad day for golf today
  • Club: KRTU Subang; Royal Kampong Kuantan
  • Handicap: 23
Re: Harap-harap Malaysia menang
« Reply #5 on: December 05, 2010, 12:27:31 AM »
bola itu bulat, so anything can happen. tengok si Ateh tu, bola elok2 duduk atas hujung rumput tengah fairway, dia bulih shank lagi! anyway, rasa2nya Malaysia boleh menang 2-1 dgn Siam ni. eleh, yg terer ialah BuduSiam, bukan pemain2 bola siam (tapi takraw memang dia org terer satu macam lah)...

Betul tu Pakngah' budusiam memang terrer (Kalau dia baca kembang hidung dianya). Sukan takraw yg asalnya di Malaysia dah dikuasai Thailand, Korea pun semakin menampakkan tanda-tanda bakal menjadi salah satu kuasa dunia sukan takraw. Apapun kita doakan Malaysia "Menang".

Keputusan Malaysia vs Thailand 0-0, harap perlawanan terakhir dengan Malaysia vs Laos memihak kita dengan jaringan besar.
semoga kita menang. malu sampai tujuh keturunan kalau Laos bantai 3-0 ke, 4-0 ke....
bola tak masuk fairway? hilang? try cari kat sini: http://ceritapakngah.com

Offline FiVe

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2763
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Hole In One..woohooo
  • Club: huru hara golf club
  • Handicap: 18
Re: Harap-harap Malaysia menang
« Reply #6 on: December 05, 2010, 01:38:48 PM »
bola itu bulat, so anything can happen. tengok si Ateh tu, bola elok2 duduk atas hujung rumput tengah fairway, dia bulih shank lagi! anyway, rasa2nya Malaysia boleh menang 2-1 dgn Siam ni. eleh, yg terer ialah BuduSiam, bukan pemain2 bola siam (tapi takraw memang dia org terer satu macam lah)...

Betul tu Pakngah' budusiam memang terrer (Kalau dia baca kembang hidung dianya). Sukan takraw yg asalnya di Malaysia dah dikuasai Thailand, Korea pun semakin menampakkan tanda-tanda bakal menjadi salah satu kuasa dunia sukan takraw. Apapun kita doakan Malaysia "Menang".

Keputusan Malaysia vs Thailand 0-0, harap perlawanan terakhir dengan Malaysia vs Laos memihak kita dengan jaringan besar.
semoga kita menang. malu sampai tujuh keturunan kalau Laos bantai 3-0 ke, 4-0 ke....


itu pon jikalau...kalau...if...jika  penjaga gol dia ABD ??????ARIFFIN.......defender dia lak si bujal the betis besauuuu......

Offline zellafo

  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 75
  • Cookie Points +0/-0
Re: Harap-harap Malaysia menang
« Reply #7 on: December 06, 2010, 05:34:58 PM »
dengan loas ni hopefully can menang, tapi evaluation main dengan thailand, memang kena asak tapi credit to defender
malaysia sebab dapat hold the asakan, goalkeeper pun baik, attacking pun ada tapi tak sharp untuk score goal, amri
yahya golden chance pun tak dapat execute sebab bukan senang nak dive n do glancing header, tap je la dengan kaki
kan senang. Muhymeen pun ada satu chance cross dari tepi cantik , tapi tahan bola pulak terlepas 5 ringgit ( masuk celah )
adoiii camna la nak score if golden chances camni tak boleh nak materialize.


Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Re: Harap-harap Malaysia menang
« Reply #8 on: December 06, 2010, 08:22:12 PM »
dengan loas ni hopefully can menang, tapi evaluation main dengan thailand, memang kena asak tapi credit to defender
malaysia sebab dapat hold the asakan, goalkeeper pun baik, attacking pun ada tapi tak sharp untuk score goal, amri
yahya golden chance pun tak dapat execute sebab bukan senang nak dive n do glancing header, tap je la dengan kaki
kan senang. Muhymeen pun ada satu chance cross dari tepi cantik , tapi tahan bola pulak terlepas 5 ringgit ( masuk celah )
adoiii camna la nak score if golden chances camni tak boleh nak materialize.

Saya setuju dengan saudara mengenai pertahanan dan golkeeper superbbb iaitu Khairul Fahmi Che Mat. Filipina pun mampu membuat kejutan menewaskan tuan rumah Vietnam. Apapun harap-harap K.Rajagopal dan anak buahnya dapat merelasasikan impian rakyat Malaysia. O0
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...

Offline Nizam6949

  • masih mencari rentak...
  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 961
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • sy budak baru belajar..
  • Club: None
  • Handicap: 24
Re: Harap-harap Malaysia menang
« Reply #9 on: December 06, 2010, 09:30:21 PM »
Bila game m'sia vs laos ni?
sila beri tunjuk ajar....tgh fine tune baca green, camner ek nk baca line...erm tp sblum tu chipping kena la polish dulu kan..kan..

Offline pakngah

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 3919
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • aaahhh...a bad day for golf today
  • Club: KRTU Subang; Royal Kampong Kuantan
  • Handicap: 23
Re: Harap-harap Malaysia menang
« Reply #10 on: December 07, 2010, 01:06:12 AM »
Bila game m'sia vs laos ni?
nizam,

jangkaan: Malaysia 3 - Laos 1.

game malaysia lwn laos ni (jangkaan: Malaysia 3 - Laos 1) sebelum game ni kot....   http://www.kakigolf.com/forum/index.php?topic=2626.msg42747;boardseen#new
bola tak masuk fairway? hilang? try cari kat sini: http://ceritapakngah.com

Offline Nizam6949

  • masih mencari rentak...
  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 961
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • sy budak baru belajar..
  • Club: None
  • Handicap: 24
Re: Harap-harap Malaysia menang
« Reply #11 on: December 07, 2010, 08:16:07 AM »
hehehe 3 - 1 ek pakngah..... kita lihat sape yg kena....
rugi la tak dpt joyen bluesky huhu... berada di luar liputan... next change insyaallah menjoyenkan diri...  ;)
sila beri tunjuk ajar....tgh fine tune baca green, camner ek nk baca line...erm tp sblum tu chipping kena la polish dulu kan..kan..

Offline pakngah

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 3919
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • aaahhh...a bad day for golf today
  • Club: KRTU Subang; Royal Kampong Kuantan
  • Handicap: 23
Re: Harap-harap Malaysia menang
« Reply #12 on: December 07, 2010, 10:01:31 AM »
Malaysia must win. Indonesia win or draw lawan Thailand. kalau anything different, Malaysia boleh gi shoppping kat Tanah Abang sampai tumit melecet.
bola tak masuk fairway? hilang? try cari kat sini: http://ceritapakngah.com

Offline TeeOff

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 608
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: N/A
  • Handicap: 24
Re: Harap-harap Malaysia menang
« Reply #13 on: December 07, 2010, 11:59:22 AM »
Bila game m'sia vs laos ni?
nizam,

jangkaan: Malaysia 3 - Laos 1.

game malaysia lwn laos ni (jangkaan: Malaysia 3 - Laos 1) sebelum game ni kot....   http://www.kakigolf.com/forum/index.php?topic=2626.msg42747;boardseen#new

ni jangkaan ni ade govt rate x... klu xda, x best laaa..

Offline pakngah

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 3919
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • aaahhh...a bad day for golf today
  • Club: KRTU Subang; Royal Kampong Kuantan
  • Handicap: 23
Re: Harap-harap Malaysia menang
« Reply #14 on: December 07, 2010, 06:42:56 PM »
MALAYSIA LAWAN LAOS

ANGKASAPURI, Kuala Lumpur :

Malaysia 1 - Laos 0 ( 15 minit)
Malaysia 1 - Laos 0 ( 45 minit).
Malaysia 1 - Laos 1 ( 73 minit)
Malaysia 2 - Laos 1 ( 80 minit)
Malaysia 3 - Laos 1 ( minit ke 85)
93 minit (masa penuh - tambahan tiga minit) - Malaysia menewaskan Laos 3-1. akan menemui Vietnam pada peringkat akhir.

tu lah.....kan pakngah dah agak dah, malaysia menang 3-1!!!!
bola tak masuk fairway? hilang? try cari kat sini: http://ceritapakngah.com