Author Topic: WHERE CAN YOU GET THE BEST ROTI CANAI?  (Read 6016 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9719
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
WHERE CAN YOU GET THE BEST ROTI CANAI?
« on: January 08, 2009, 03:20:38 AM »
Ok!! This one is really off-topic ... but where have you guys had the best roti canai?

Me? ..... Kedai mamak ... Restoran Melor...

Offline mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9719
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Re: WHERE CAN YOU GET THE BEST ROTI CANAI?
« Reply #1 on: January 09, 2009, 09:27:43 AM »
hmmm... ni betul2 off-topic kot, takde saper yg reply  :D :D :D

Offline musbirat

  • Newbie
  • Posts: 26
  • Cookie Points +0/-0
Re: WHERE CAN YOU GET THE BEST ROTI CANAI?
« Reply #2 on: January 09, 2009, 03:25:58 PM »
ok ni...topik santai...hehe

besa pekena kat ali corner or rafi bistro sec 13 shah alam...teh tarik pun 'kaw'....

Offline idzil

  • Sr. Member
  • ***
  • Posts: 212
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • I"M YOUR TRIPLE BOOGIE MAN!!!
  • Handicap: 12
Re: WHERE CAN YOU GET THE BEST ROTI CANAI?
« Reply #3 on: January 10, 2009, 11:51:03 AM »
kat kedai2 depan monterez tu, restoran lotus .... roti dia bole lah tapi curry dia ..memang kaw... !

Offline rustland

  • Newbie
  • Posts: 24
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: KGPA
  • Handicap: 18
Re: WHERE CAN YOU GET THE BEST ROTI CANAI?
« Reply #4 on: January 17, 2009, 09:57:20 PM »
pelita ...

Offline zainal

  • Newbie
  • Posts: 36
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 15
Re: WHERE CAN YOU GET THE BEST ROTI CANAI?
« Reply #5 on: January 21, 2009, 08:51:55 AM »
restoran melor  :)

Offline Aezam

  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 57
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 18
Re: WHERE CAN YOU GET THE BEST ROTI CANAI?
« Reply #6 on: April 17, 2009, 12:38:14 AM »
Lotus
"Nobody ever looked up and saw a good shot."

Offline chemat

  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 51
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
Re: WHERE CAN YOU GET THE BEST ROTI CANAI?
« Reply #7 on: April 18, 2009, 03:18:01 PM »
Ok!! This one is really off-topic ... but where have you guys had the best roti canai?

Me? ..... Kedai mamak ... Restoran Melor...

Aku tak tipu bro. Sampai la ni, sampai la ni!!!... roti canai paling best penah aku makan, mak aku masak. Tempat ke dua bini aku masak (tapi kalau dia tak tanya pon aku akan cakap dia masak paling best  ;D).

Kena dgn kari kambing, perghh...sampai makan tengahari dan malam lantak roti canai.

Offline mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9719
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Re: WHERE CAN YOU GET THE BEST ROTI CANAI?
« Reply #8 on: April 19, 2009, 02:10:22 PM »
Ok!! This one is really off-topic ... but where have you guys had the best roti canai?

Me? ..... Kedai mamak ... Restoran Melor...

Aku tak tipu bro. Sampai la ni, sampai la ni!!!... roti canai paling best penah aku makan, mak aku masak. Tempat ke dua bini aku masak (tapi kalau dia tak tanya pon aku akan cakap dia masak paling best  ;D).

Kena dgn kari kambing, perghh...sampai makan tengahari dan malam lantak roti canai.


Perghhh!!! Home made roti canai .. dahsyatt!!! Semalam ada singgah warong, ada Bangla buka warong roti naan ... sedap giler .. lembut betul roti dia .. 2 round tambah!!!

Offline chemat

  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 51
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
Re: WHERE CAN YOU GET THE BEST ROTI CANAI?
« Reply #9 on: April 19, 2009, 05:37:17 PM »

Perghhh!!! Home made roti canai .. dahsyatt!!! Semalam ada singgah warong, ada Bangla buka warong roti naan ... sedap giler .. lembut betul roti dia .. 2 round tambah!!!

Kat area tempat aku cheras, ada satu restoran konsep baru. Dia buat pelbagai jenis makanan gunakan roti canai sebagai base, macam pizza. Hawaian la, tandorri la, daging super, fish delight, etc... Mahal sket sekeping 3-6 hinggit. Kosong punya 1.50. Besar2 roti canai, sekeping cukup. Memand sedap. Tukang2 masak pakai baju cam chef. Restoran bersih cam cafe. Restoran Wawasan kat Cheras.

Offline mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9719
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Re: WHERE CAN YOU GET THE BEST ROTI CANAI?
« Reply #10 on: April 21, 2009, 10:53:38 PM »

Perghhh!!! Home made roti canai .. dahsyatt!!! Semalam ada singgah warong, ada Bangla buka warong roti naan ... sedap giler .. lembut betul roti dia .. 2 round tambah!!!

Kat area tempat aku cheras, ada satu restoran konsep baru. Dia buat pelbagai jenis makanan gunakan roti canai sebagai base, macam pizza. Hawaian la, tandorri la, daging super, fish delight, etc... Mahal sket sekeping 3-6 hinggit. Kosong punya 1.50. Besar2 roti canai, sekeping cukup. Memand sedap. Tukang2 masak pakai baju cam chef. Restoran bersih cam cafe. Restoran Wawasan kat Cheras.


Cheras kat mana?

Offline zainal

  • Newbie
  • Posts: 36
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 15
Re: WHERE CAN YOU GET THE BEST ROTI CANAI?
« Reply #11 on: August 26, 2013, 05:51:58 PM »
This is a good one .. But nowadays byk susah maw cari roti canai yg best  :P

Offline adang

  • Verified Member
  • Full Member
  • ****
  • Posts: 150
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Kelab Golf Samudera
  • Handicap: 22
Re: WHERE CAN YOU GET THE BEST ROTI CANAI?
« Reply #12 on: August 26, 2013, 07:58:48 PM »
Pergi Kuala Berang cari Warong Selasih-belakang Pejabat Pos atau sebelah Pejabat Majlis Daerah Hulu Terengganu
Roti canai disini dos nya diuli menggunakan mesin dan resepinya sama sejak 20 tahun dulu
Roti canai disi dikatakan terbaik seluruh Terengganu,
pelbagai lauk disediakan kari ikan tenggiri,kari kambing,kari daging dan yg paling murah dan percuma dal masakan asli pakistan(bukan Mamak atau India)
aku biasa belasah lebih dari 5 keping sekali hadap

Offline mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9719
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Re: WHERE CAN YOU GET THE BEST ROTI CANAI?
« Reply #13 on: August 26, 2013, 09:41:27 PM »
Pergi Kuala Berang cari Warong Selasih-belakang Pejabat Pos atau sebelah Pejabat Majlis Daerah Hulu Terengganu
Roti canai disini dos nya diuli menggunakan mesin dan resepinya sama sejak 20 tahun dulu
Roti canai disi dikatakan terbaik seluruh Terengganu,
pelbagai lauk disediakan kari ikan tenggiri,kari kambing,kari daging dan yg paling murah dan percuma dal masakan asli pakistan(bukan Mamak atau India)
aku biasa belasah lebih dari 5 keping sekali hadap

Dio takdok buko branch kak Kolompo keh?

Offline nokia737

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 859
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • hepy - hepy main jer...
  • Handicap: 14
Re: WHERE CAN YOU GET THE BEST ROTI CANAI?
« Reply #14 on: August 27, 2013, 12:57:48 AM »
rumah makan dpn karoke keluarga pun ok gak rotinya  :D ;D ;D
USGA 13.4 (index)
White T-Box  ;)