Author Topic: Bila bendera kita dipijak...  (Read 3347 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Bila bendera kita dipijak...
« on: August 25, 2010, 01:04:19 PM »
Sedih bila tengok bendera kita dipijak dihina sedikian rupa dan kedutaan Malaysia di Indonesia dilontar najis manusia. Utusan Malaysia :'( :'( :'( :'(
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...

Offline TeeOff

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 608
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: N/A
  • Handicap: 24
Re: Bila bendera kita dipijak...
« Reply #1 on: August 25, 2010, 01:43:27 PM »
Ape yg mereka tak puas hati???

Offline Daddyjoe

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1309
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Kelab Kelip
  • Handicap: 22
Re: Bila bendera kita dipijak...
« Reply #2 on: August 25, 2010, 03:12:53 PM »
Sebenarnya kebanyakan mereka tak tau apa, cuma telah di upah oleh pihak tertentu..daripada duduk tepi jalan tak buat apa, baik join geng bangang nih..dapatlah jugak upah! Afterall, they got nothing to lose...they have nothing in the first place!
The best wood in the golf bag is a PENCIL

Offline AJOY

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1117
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • PRACTICE MAKES PERFECT..
  • Club: NHS Golf club MGA (central)WP
  • Handicap: 6
Re: Bila bendera kita dipijak...
« Reply #3 on: August 26, 2010, 12:08:33 PM »
Sebenarnya kebanyakan mereka tak tau apa, cuma telah di upah oleh pihak tertentu..daripada duduk tepi jalan tak buat apa, baik join geng bangang nih..dapatlah jugak upah! Afterall, they got nothing to lose...they have nothing in the first place!
ada betul juga tu bro...walaupun yg buat tu minoriti....yg provok dia media massa sana....pastu kerajaan pun main peranan penting dalam mengawal budaya biadap ni..(SBY mula2 diam jer)tu yg orang sini mula terikut2 cara orang2 bangxxxx ni...protes jalanan...sbb mungkin org sini pun dah mula "got nothing"..jadi kita pikir2 lah sendiri dgn keadaan senario di sini masa akan datang,bila kita hilang kuasa.....
USGA 5.7 (index)
MGA NHS NO:184942
temporary no; 262384
AJOY

Offline mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9719
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Re: Bila bendera kita dipijak...
« Reply #4 on: August 26, 2010, 03:39:47 PM »
« Last Edit: August 26, 2010, 04:17:41 PM by mrfeelgood »

Offline syaiful COO

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 441
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Danau GC, Putra Perlis, KGPA
  • Handicap: 18
Re: Bila bendera kita dipijak...
« Reply #5 on: August 26, 2010, 05:29:59 PM »
.... good plitical economic analyst .... sama macam perang di Iraq (nak guna EURO), perang di Afghan (oil in azerbaijan) ..... berperang dengan Iran ...just wait & see ?????
Chief Organizing Officer aka COO

Offline mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9719
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Re: Bila bendera kita dipijak...
« Reply #6 on: August 27, 2010, 04:10:04 AM »
USMAN AWANG

**********************************************
« Last Edit: August 27, 2010, 04:12:29 AM by mrfeelgood »

Offline Daddyjoe

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1309
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Kelab Kelip
  • Handicap: 22
Re: Bila bendera kita dipijak...
« Reply #7 on: August 27, 2010, 08:33:43 AM »
Melayu..Oh Melayu.... 8)
The best wood in the golf bag is a PENCIL

Offline AJOY

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1117
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • PRACTICE MAKES PERFECT..
  • Club: NHS Golf club MGA (central)WP
  • Handicap: 6
Re: Bila bendera kita dipijak...
« Reply #8 on: August 27, 2010, 08:38:48 AM »
thanks MFG, kerna telah menghurai pjg lebar sejarah nusantara,termasuk kisah asia barat(kita panggil) tp USA panggil middle east..saya cuma bagi intipati,tapi MFG telah huraikan termasuk kisah2 sejarah sebenar & hasil yg terjadi....bak kata perpatah bulat air kerna pembetung,kuat manusia kerna muafakat...itu lah topik sebenarnya yg cuba di robohkan secara diam2 & sulit terhadap, 2 negara nusantara yg berasal drp satu rumpun...cuma yg menakut  & membuat sy tak tidur malam adalah sifat melayu mudah lupa,berpuashati,irihati & dengki sesama kita....teringat mcm pak kaduk menang sorak(lawan laga ayam) tapi kampung tergadai...mcm lagu masa induction kat itm dulu...
                                                 anak  kecil main api..........
                                              terbakar hatinye yg sepi
                                            air mata darah bercampur keringat
                                           bumi di pijak milik orang.........
USGA 5.7 (index)
MGA NHS NO:184942
temporary no; 262384
AJOY

Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Re: Bila bendera kita dipijak...
« Reply #9 on: August 27, 2010, 02:37:41 PM »
thanks MFG, kerna telah menghurai pjg lebar sejarah nusantara,termasuk kisah asia barat(kita panggil) tp USA panggil middle east..saya cuma bagi intipati,tapi MFG telah huraikan termasuk kisah2 sejarah sebenar & hasil yg terjadi....bak kata perpatah bulat air kerna pembetung,kuat manusia kerna muafakat...itu lah topik sebenarnya yg cuba di robohkan secara diam2 & sulit terhadap, 2 negara nusantara yg berasal drp satu rumpun...cuma yg menakut  & membuat sy tak tidur malam adalah sifat melayu mudah lupa,berpuashati,irihati & dengki sesama kita....teringat mcm pak kaduk menang sorak(lawan laga ayam) tapi kampung tergadai...mcm lagu masa induction kat itm dulu...
                                                 anak  kecil main api..........
                                              terbakar hatinye yg sepi
                                            air mata darah bercampur keringat
                                           bumi di pijak milik orang.........



Doa dan harapan saya agar kita yg mudah lupa ini akan sentiasa mengigati sejarah asal usul kita agar kita sentiasa bersatu dan jgn berpecah belah. Amin...
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...

Offline mizunof

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 530
  • Cookie Points +0/-0
  • Handicap: 15
Re: Bila bendera kita dipijak...
« Reply #10 on: August 27, 2010, 03:07:49 PM »
aku rasa brader mfg ngan ajoy blih lah start simpan misai, rambut & janggut ala ala

pak samad. aku slalu lupa bila masa guna short iron jerr,,,damn.

Offline sy@h79

  • Verified Member
  • Full Member
  • ****
  • Posts: 172
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
Re: Bila bendera kita dipijak...
« Reply #11 on: August 27, 2010, 03:08:08 PM »
yang penting kita jangan lah terikut2 budaya cam diorg tu kan?

otak diorg tu sume letak kat lutut...x pikir yg warga diorg (mostly PATI) ramai kat sini carik makan... :'( >:D
"tee-off bola golf sampai luar pagar..."
"ambik iron stick tolong jolokkan..."
"saya budak sedang belajar..."
"nanti dah pandai same2 lah kita main golf..."

Offline pakngah

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 3919
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • aaahhh...a bad day for golf today
  • Club: KRTU Subang; Royal Kampong Kuantan
  • Handicap: 23
Re: Bila bendera kita dipijak...
« Reply #12 on: August 27, 2010, 04:09:32 PM »
in this kind of situation, reaksi kita mestilah berhemah. tak perlu over-react. apa-apa pun, JANGAN dok pi marah-marah tak tentu pasal kat caddy-caddy dari Indon tu okeyyyy?? You miss your putt itu you punya salah, bukan dia punya salah. ;D ;D ;D
bola tak masuk fairway? hilang? try cari kat sini: http://ceritapakngah.com