Author Topic: IN DA BUNKER !!!  (Read 3116 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline DJ

  • Full Member
  • **
  • Posts: 100
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Lets Be Friends....
  • Handicap: 0 (Golf Pro)
IN DA BUNKER !!!
« on: February 26, 2010, 06:31:00 PM »
Bros....

When your bola (malang nyaaa) in da bunker....

Are you allowed to take a practice swing in da buker (without touching the sand)??

I know you can "toggle" in da Bunker BUT I was told you cannot take a practice swing.. if nak take a practice swing.. then it must be done out of the bunker !!!

PLEAASSEE ADVISE........

TERIMA KASEEEEH !!!!


DJ   O0 O0 O0


Offline pakngah

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 3919
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • aaahhh...a bad day for golf today
  • Club: KRTU Subang; Royal Kampong Kuantan
  • Handicap: 23
Re: IN DA BUNKER !!!
« Reply #1 on: February 26, 2010, 07:02:52 PM »
Bros....

When your bola (malang nyaaa) in da bunker....

Are you allowed to take a practice swing in da buker (without touching the sand)??

I know you can "toggle" in da Bunker BUT I was told you cannot take a practice swing.. if nak take a practice swing.. then it must be done out of the bunker !!!

PLEAASSEE ADVISE........

TERIMA KASEEEEH !!!!

DJ   O0 O0 O0

takkan practice swing dlm bunker tak bulih. pakngah tengok PGA tournaments dlm Golf Channel tu, depa swing boley pun. yg tak bulih kalau kena bunker (touching the hazard).

tapi ada sekali tu, pakngah punjutkan pasir tu sikit (dlm bunker), letak bola atas tu, pastu pukoi ke green, dapat birdie pulak tu. flightmate tak kata apa punnnnn.
bola tak masuk fairway? hilang? try cari kat sini: http://ceritapakngah.com

Offline syaiful COO

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 441
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Danau GC, Putra Perlis, KGPA
  • Handicap: 18
Re: IN DA BUNKER !!!
« Reply #2 on: February 26, 2010, 08:48:09 PM »
Bros....

When your bola (malang nyaaa) in da bunker....

Are you allowed to take a practice swing in da buker (without touching the sand)??

I know you can "toggle" in da Bunker BUT I was told you cannot take a practice swing.. if nak take a practice swing.. then it must be done out of the bunker !!!

PLEAASSEE ADVISE........

TERIMA KASEEEEH !!!!

DJ   O0 O0 O0
takkan practice swing dlm bunker tak bulih. pakngah tengok PGA tournaments dlm Golf Channel tu, depa swing boley pun. yg tak bulih kalau kena bunker (touching the hazard).

Jangan menyentuh atau mengetes pasir (Per.13)

Kondisi bunker tidak dibenarkan untuk di tes sebelum memainkan pukulan, yaitu, jangan menyentuh pasir atau merapikannya, jangan melakukan ayunan-latih (ayunan praktis) sambil menyentuh pasirnya, jangan menggroundkan klab dan jangan menyentuh pasir pada ayunan-ke belakang (back swing); kalau tidak , Anda dikenai penalti 2 pukulan. Bagaimana pun, Anda boleh meletakkan penggaruk, payung  atau suatu klab (klab yang tidak dipakai) di atas pasir
Chief Organizing Officer aka COO

Offline dzularmor

  • Sr. Member
  • ***
  • Posts: 244
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • HP: 0193837127
Re: IN DA BUNKER !!!
« Reply #3 on: February 27, 2010, 06:14:11 PM »
Practice in bunker ok but not to touch any part of the bunker including moss. PGA tour pro memang dok amik prktis swing ni. Cuma kalau tuan2 nak feel how your club hit the sand, normally they do practice swing outside the bunker then they go in and finalize the downswing followed by the actual swing.
dzularmor

Offline dzularmor

  • Sr. Member
  • ***
  • Posts: 244
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • HP: 0193837127
Re: IN DA BUNKER !!!
« Reply #4 on: February 27, 2010, 06:16:31 PM »
dzularmor

Offline Aizul

  • Verified Member
  • Full Member
  • ****
  • Posts: 142
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Seremban International Golf Club
  • Handicap: 20
Re: IN DA BUNKER !!!
« Reply #5 on: February 27, 2010, 08:45:16 PM »
"ALL THAT WE ARE IS THE RESULT OF WHAT WE HAVE THOUGHT"

Offline DJ

  • Full Member
  • **
  • Posts: 100
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Lets Be Friends....
  • Handicap: 0 (Golf Pro)
Re: IN DA BUNKER !!!
« Reply #6 on: February 28, 2010, 09:40:12 AM »
BRUDEEERS...........

THAAAANKK YOUUUUUUUU SO MUCH FOR YER ADVISE !!!!!

SINCERELY APPRECIATED....  ;D ;D ;D

U made me a BETTER GOLFER now .... !!!!  >:D >:D >:D

TERIIIIMAA  KAAASEEEEHH !!!!!


DJ   O0 O0 O0

Offline ATTABOY

  • Verified Member
  • Full Member
  • ****
  • Posts: 100
  • Cookie Points +0/-0
  • My 2010's magic number is 90
  • Club: Selesa Resort Golf Club
Re: IN DA BUNKER !!!
« Reply #7 on: June 15, 2011, 09:26:35 PM »
Last Monday saya pi main di Kinrara. Bola buggy mate terjunam ke dla bunker and baik punya duduk dlm tapak kasut golfer mangkuk ayun yang tak bercourtesy nak rake the bunker. Buggy mate kata dia tgk Golf Channel yg habaq in that situation, dia bole angkat bola itu dan place tempat lain tapi still dalam bunker. Betui ka ini?

Offline rochie

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1061
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Monterez, Kg Kuantan
  • Handicap: 13
Re: IN DA BUNKER !!!
« Reply #8 on: June 15, 2011, 11:32:04 PM »
play as it lie...

Offline mocha

  • Verified Member
  • Jr. Member
  • ****
  • Posts: 75
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • ayam rendah lemak
  • Handicap: 20
Re: IN DA BUNKER !!!
« Reply #9 on: June 15, 2011, 11:56:56 PM »
kalu 2 bola bersebelahan dlm bunker mcmana rules?kalu x alih 1 bola nnt kena masa 1st player pukul..pls advise..tq
masih cap ayam.....

Offline rochie

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1061
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Monterez, Kg Kuantan
  • Handicap: 13
Re: IN DA BUNKER !!!
« Reply #10 on: June 16, 2011, 02:00:21 AM »
mark with 1 club length....

Offline ahman

  • * Verified Member
    ** PGA Member (PlayGolfAnytime Kaki)
  • Super Member
  • *******
  • Posts: 1814
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Club House...
  • Handicap: 15
Re: IN DA BUNKER !!!
« Reply #11 on: June 16, 2011, 02:27:44 AM »
mark with 1 club length....

perfect!

abg rochie boleh apply jadi referee kat MGA la....
WHAT's IN MY BAG:>>
Driver: 10.5 Titleist D2 910 R
Irons 4-P Titleist ZB R
Wedges: Vokey 52, 56, 60
Putter: Scotty Cameron Newport 2 Tel 3
Ball: Titleist ProV1x
Misc: SunBlock/1st Aid kit/Tees/Coins/Durex-Featherlite