Author Topic: motor berkuasa besar  (Read 22635 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline zellafo

  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 75
  • Cookie Points +0/-0
Re: motor berkuasa besar
« Reply #30 on: March 01, 2010, 11:31:27 AM »
yesterday, i ke raub, masa kat Karak tu, 15 bijik motor besar, ada superbike and naked sedang kejar mengejar satu sama lain and cilok in between cars. very skillful and agile. And one thing - very fast, taking corners like in the TV. Really teruja to have one tapi entah la, sure Mem kat umah scrap idea ni....susah nak  justify nanti.

Tapi dari segi gaya, mutu n keunggulan memang superb. tapi i think kena fit jugak nak manouevere this machine la kan sebab each corner your body has to react accordingly - tak sakit ke pinggang, and yg naked bike tu, boleh ke tahan angin depan

Offline abe77

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 260
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Handicap: 0 (Golf Pro)
Re: motor berkuasa besar
« Reply #31 on: March 02, 2010, 03:50:51 PM »
lamanya tak post kat kakigolf....pastu tgk ada thread pasal motor beso...wow...

bulan depan genap setahun jual muto Royal Star saya....untunglah buyer tu dapat muto yg jarang jalan tapi power...hehehe....

mmg ada plan nak beli lagi....maybe Z750.....denggg................

Offline rochie

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1061
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Monterez, Kg Kuantan
  • Handicap: 13
Re: motor berkuasa besar
« Reply #32 on: March 02, 2010, 07:22:44 PM »
lamanya tak post kat kakigolf....pastu tgk ada thread pasal motor beso...wow...

bulan depan genap setahun jual muto Royal Star saya....untunglah buyer tu dapat muto yg jarang jalan tapi power...hehehe....

mmg ada plan nak beli lagi....maybe Z750.....denggg................

Z1000 la bro...baru berdesup cam cahaya...

Offline abe77

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 260
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Handicap: 0 (Golf Pro)
Re: motor berkuasa besar
« Reply #33 on: March 03, 2010, 09:26:11 AM »
Z10?...ayo-yo......manyiak laju la itu muto.... :o

Offline HiRo HisYaMuRA

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 577
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Shank, Duck, Duff, Slice....Dah rasa dah...
  • Handicap: 20
Re: motor berkuasa besar
« Reply #34 on: March 03, 2010, 10:41:19 AM »
Z10?...ayo-yo......manyiak laju la itu muto.... :o

Abe Wan ke??

Bila nak main kat Tasik Puteri @ Lembah Beringin??
"Air yang tenang......."

Offline rochie

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1061
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Monterez, Kg Kuantan
  • Handicap: 13
Re: motor berkuasa besar
« Reply #35 on: March 03, 2010, 11:00:49 AM »
Z10?...ayo-yo......manyiak laju la itu muto.... :o

Z1000 takde la laju sangat bro...cuma 240kmh aje...tapi kalau ZX10...memang manyiak laju...setanding YZFR1, CBR 1000, Ducati 999, Bimota 1000, Suzuki GXR K series

Offline zellafo

  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 75
  • Cookie Points +0/-0
Re: motor berkuasa besar
« Reply #36 on: March 03, 2010, 12:26:43 PM »
aduh semua main 1000 cc ni , tak layak la. member2 baru nak masuk entry level Kawasaki 650 tu, rugged jugak - kena order dulu - 3 month waiting period. now dah ada geng2 sini ( beginer motor besar) so the fever dah start!
apa2 advise mungkin can share with new kids in town haha

Offline abe77

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 260
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Handicap: 0 (Golf Pro)
Re: motor berkuasa besar
« Reply #37 on: March 03, 2010, 02:33:02 PM »
kawa 650?   ER6 ka?....mari2.....muto yg best and bulih bawak gi office....hahaha....

tapikan....diriku ini suka sangat dgn easy rider...bawak naked nanti terkenang kisah dulu2.....

yaaa...abe wan la nih.....bila mau hantam?...aku dah 2 bulan tak main....ingat dah karat dah itu golf sticks....:p

Offline rochie

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1061
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Monterez, Kg Kuantan
  • Handicap: 13
Re: motor berkuasa besar
« Reply #38 on: March 03, 2010, 03:33:45 PM »
aduh semua main 1000 cc ni , tak layak la. member2 baru nak masuk entry level Kawasaki 650 tu, rugged jugak - kena order dulu - 3 month waiting period. now dah ada geng2 sini ( beginer motor besar) so the fever dah start!
apa2 advise mungkin can share with new kids in town haha

big bike ni kalau nak beli...belilah yang agak puas hati skit...maintenance sama je..tapi power berbeza...bukan nak menunjuk...tapi untuk kepuasan terhadap jentera..harga tu jangan berkira sangat...percayalah cakap aku ni..sebab dulu tahun 97 aku pakai vulcan 500cc modifed jadi titan...1999 aku tukar pakai CBR 929cc saloma model...pastu 2005 aku tukar CBR 1000cc repsol...baru aku puas hati...kalau di tolak tambah nilainya ....fuiiiyooo...dah dapat GOLDWING 1800cc harga RM 160,000.00...

p/s : alang alang menyeluk pekasam biar sampai ke pangkal bahu...racun..jangan tak racun..hehehe..

p/s : dulu masa kecik aku minat suzuki katana 750

Offline abe77

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 260
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Handicap: 0 (Golf Pro)
Re: motor berkuasa besar
« Reply #39 on: March 03, 2010, 03:45:46 PM »
saya cadangkan beli HD Street Bob....mmg pujaan hatiku......satu hari nanti musti beli.... :-X

Offline saripomar

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 308
  • Cookie Points +0/-0
  • HCP: 20
  • Club: GOLFER MISKIN MANA ADA CLUB
Re: motor berkuasa besar
« Reply #40 on: April 28, 2010, 02:46:59 AM »
Bro zellaflo mai joint wa main kawa naked. Sesuai ngan badan wa yang comel nih. harga pong tak mahai. 38 ribu ja

Offline mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9670
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Re: motor berkuasa besar
« Reply #41 on: January 01, 2011, 03:40:43 PM »
kawa 650?   ER6 ka?....mari2.....muto yg best and bulih bawak gi office....hahaha....

tapikan....diriku ini suka sangat dgn easy rider...bawak naked nanti terkenang kisah dulu2.....

yaaa...abe wan la nih.....bila mau hantam?...aku dah 2 bulan tak main....ingat dah karat dah itu golf sticks....:p

Semalam new year letak kat ngn adik beradik kat rumah my lat parents .... My bro in laws, seorg kaki Harley, seorg layan sports bike ..... Diaorg slow2 masuk benang dok racun ... Layan internet dok tunjuk2 gambo2 Kawa ER6...

Adusss!!! Second hand ER6 boley dpt dlm RM25 ribu ..... Sampai nak kat 2 jam derang dok racun, kita pun mula lah start gatal tangan, dan bini pun dah start pandang serong ....

cc dia pun 650, tak besar sgt dan takly kecik sgt .... Secukup rasa!! Hehehe!!

Minat ER6N yg naked bikenyer version!!!

 





Amacam kita start group KakiRonda plak? Kalau ada kaki ni maw saya layan benda ni...  8)
   
« Last Edit: January 01, 2011, 03:44:03 PM by mrfeelgood »

Offline TeeOff

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 608
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: N/A
  • Handicap: 24
Re: motor berkuasa besar
« Reply #42 on: January 01, 2011, 06:44:26 PM »
Insyaallah MFG... tgh planning 2011 budget... R6 destinasi ku...

Offline rebootxmen

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 282
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 22
Re: motor berkuasa besar
« Reply #43 on: January 01, 2011, 07:14:47 PM »
mmg best layan motor besar... dia punya feel lain macam bila korang speed sampai 280... naik UDM pun kalah dia punya feel...
tp satu aje kene ingat... moto nie 2 tayar aje... sekali silap, confirm patah riuk...
hihihihi... >:D >:D >:D
I have a tip that can take five strokes off anyone's golf game. It is called an eraser ~ Arnold Palmer

If I hit it right, it's a slice.  If I hit it left, it's a hook.  If I hit it straight, it's a miracle ~ Author Unknown

Offline mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9670
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Re: motor berkuasa besar
« Reply #44 on: January 01, 2011, 08:37:11 PM »
Insyaallah MFG... tgh planning 2011 budget... R6 destinasi ku...

R6 dh lain punya league lah bro .... Dia punya harga Home Minister sure reject! huhuhu!!!

Saya dulu2 ada minat Yamaha V Max (bukan yg latest model tp yg model 1990snyer) ... tgk2 kat used bike ada sebiji ... Harga dia pun secukup rasa!!!



Aduhai! Teracun lak plak!!!
« Last Edit: January 01, 2011, 08:38:42 PM by mrfeelgood »