Author Topic: motor berkuasa besar  (Read 24486 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline rochie

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1061
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Monterez, Kg Kuantan
  • Handicap: 13
Re: motor berkuasa besar
« Reply #15 on: February 25, 2010, 01:47:53 PM »
Skang tgh bejinak - jinak dgn Honda CB4, sejak Aug 09

Hahaha!!! Skrg ni adik ipar ngn abg ipar tgh dok racun aku .. Yg si abg ipar aku tu kaki Harley, siap dok bawak majallah Motor Bike Trader ke rumah ... Yg si adik ipar aku tu pulak dok racun aku suruh angkat Superbike! Tambah pulak member2 Alfa aku, yg skrg ni dah beralih minat ke motor besar, walaupun umur dah semakin meningkat .. Diaorg ni pun tgh dok racun aku ...

Perghhh!!! Diaorg ni sume ingat apa? Kat bawah bantal aku simpan duit betimbun2 ke? Hahaha!!!

Tapi semakin tua ni, aku ingat dah takly kot ... Nak balik main moto ngn keta susah kot ...

Skrg ni aku tgh dok belek2 internet, tgk camera ngn guitar (Dulu time kat skolah ngn kat ITM, aku main band .... Pernah jadi opening band utk Revolvers time kat ITM dulu ... hehehe!!!)

Skrg ni tgh bebelah bahagi, nak layan guitar atau kamera!!!

 8) 8) 8)

(Gitar Fender Stratocaster ngn Gibson SG idaman sejak di bangku skolah)

sape kata MFG dah tua...tapi makin tua makin berisi bos...duit boleh cari punya...kepuasan bila lagi nak dikecapi...inilah masanya...(aku pun tengah racun MFG nih..hehehe..)

Offline ahman

  • * Verified Member
    ** PGA Member (PlayGolfAnytime Kaki)
  • Super Member
  • *******
  • Posts: 1814
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Club House...
  • Handicap: 15
Re: motor berkuasa besar
« Reply #16 on: February 25, 2010, 01:54:57 PM »
weiii...gua pun minat gak...tapi ada sedikit masalah....bawa boleh, tapi bila bab nak berenti susah sikit...nak kena cari tempat kaki bertenggek...kalau tak, ibu jari kaki gua boleh bengkak wor...silap haribulan boleh jadi penari ballet...

so far pernah bawak - Honda C70, Kawasaki Ninja 250, Honda (ntah model apa) easy ride punya...yang ni ok..kaki boleh sampai...tapi ada masalah lain...tangan lak...aduhh...
Pernah la sekali cuba CBR....nyaris nak kena hempap dek motor...sebab tak kuat nak bertenggek...

apa2 pun, gua memang takde lesen bawa motor...:P

jangan susah hati bro...kena pandai estimate bila nak berhenti...terutama kat trafik light...ape susah ...cari je devider(pembahagi jalan)...aku pun buat camtu...hehehe...kantoi...

Bro,

dulu gua bawa motor masa study kat negara orang putih...banyak traffic light depa yang jenis gantung...mana ada divider kat bawah...pastu, sana bawa motor kena bawa macam kereta...mana boleh cilok...nak menyandar kat kereta orang, tak leh...

takpe...gua suka ZOOM dengan lense lagi...masyukkkkk!!!
WHAT's IN MY BAG:>>
Driver: 10.5 Titleist D2 910 R
Irons 4-P Titleist ZB R
Wedges: Vokey 52, 56, 60
Putter: Scotty Cameron Newport 2 Tel 3
Ball: Titleist ProV1x
Misc: SunBlock/1st Aid kit/Tees/Coins/Durex-Featherlite

Offline rochie

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1061
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Monterez, Kg Kuantan
  • Handicap: 13
Re: motor berkuasa besar
« Reply #17 on: February 25, 2010, 02:11:58 PM »

MOTOR BESAR = BIG BIKE
Ade beberapa kategori:-
1. easy rider
2. naked bike
3. super touring
4. superbike
5. dual purpose


1. easy rider- shadow, virago, harley davidson, vulcan
2. naked bike- EN 750, CB 4, Z 750, Z1000
3. super touring- VFR 800, ST1300,ST1100,ZZR 1100
4. superbike- R1, R6, CBR 600,CBR1000, ZX9, ZX7,ZX6, K1-K9
5. dual purpose- KLX, DR.BIG, BMW GS 1200, AFRICAN TWIN

sebenarnya banyak lagi model big bike ni..tapi secara basicnya camtulah...jadi kalau nampak BIG BIKE yang lain tapi takde kat dalam senarai di atas...perhatikan bentuknya...mesti dalam salah satu kategori di atas...

Offline FiVe

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2763
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Hole In One..woohooo
  • Club: huru hara golf club
  • Handicap: 18
Re: motor berkuasa besar
« Reply #18 on: February 25, 2010, 03:39:37 PM »
rochie....honda fame c70 tu dlm kategori ape??.. >:D >:D

Offline zellafo

  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 75
  • Cookie Points +0/-0
Re: motor berkuasa besar
« Reply #19 on: February 25, 2010, 04:16:44 PM »
rochie,

tak susah bawak ke motor besar2 ni, ada bro ahman siap macam nak kena timpa by the bike je ...

Offline ahman

  • * Verified Member
    ** PGA Member (PlayGolfAnytime Kaki)
  • Super Member
  • *******
  • Posts: 1814
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Club House...
  • Handicap: 15
Re: motor berkuasa besar
« Reply #20 on: February 25, 2010, 04:58:55 PM »
rochie,

tak susah bawak ke motor besar2 ni, ada bro ahman siap macam nak kena timpa by the bike je ...

bagi gua, jadi pembonceng lagi gayat wor...dah ler nak kena main badan gak...pastu, bukan boleh tido pun...nak kena pay attention macam tukang bawak...

yang lagi satu problem besar bagi gua...bila pakai aje helmet, kepala start gatal...camner nak garu weii...
WHAT's IN MY BAG:>>
Driver: 10.5 Titleist D2 910 R
Irons 4-P Titleist ZB R
Wedges: Vokey 52, 56, 60
Putter: Scotty Cameron Newport 2 Tel 3
Ball: Titleist ProV1x
Misc: SunBlock/1st Aid kit/Tees/Coins/Durex-Featherlite

Offline rochie

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1061
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Monterez, Kg Kuantan
  • Handicap: 13
Re: motor berkuasa besar
« Reply #21 on: February 25, 2010, 06:20:22 PM »
rochie....honda fame c70 tu dlm kategori ape??.. >:D >:D

kategori klasik....tapi kalau lampu bulat lagi klasik...

Offline rochie

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1061
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Monterez, Kg Kuantan
  • Handicap: 13
Re: motor berkuasa besar
« Reply #22 on: February 25, 2010, 06:30:21 PM »
rochie,

tak susah bawak ke motor besar2 ni, ada bro ahman siap macam nak kena timpa by the bike je ...

susah masa jalan jem..dah jalan kalu ok punya....kalau moto tu jatuh lagi susah...sayang woo...lagi satu berat ya amat...dulu penah sekali motor CBR 900RR model 1993 aku rebah...aku tak larat nak angkat sorang...mintak tolong pemandu teksi yang langgar aku tu tolong angkat sekali...berat motor tu 400kg..tapi model 2000 keatas semua dah ringan skit tapi masih berat lagi sekitar 250kg to 300kg...

p/s : superbike paling laju setakat ni hayabusa 1300cc...

Offline rochie

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1061
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Monterez, Kg Kuantan
  • Handicap: 13
Re: motor berkuasa besar
« Reply #23 on: February 25, 2010, 06:37:18 PM »
rochie,

tak susah bawak ke motor besar2 ni, ada bro ahman siap macam nak kena timpa by the bike je ...

bagi gua, jadi pembonceng lagi gayat wor...dah ler nak kena main badan gak...pastu, bukan boleh tido pun...nak kena pay attention macam tukang bawak...

yang lagi satu problem besar bagi gua...bila pakai aje helmet, kepala start gatal...camner nak garu weii...

bini aku masa mula mula naik dulu menggeletar kepala lutut tak bleh turun dari motor...ingatkan dah serik ....jadi aku bleh bawak awek lain...tapi tak serik jugak...nak buat camna kalau bini pun dah minat...melepass aku....

p/s : honda GOLDWING 1800cc ade airbag & abs
« Last Edit: February 25, 2010, 06:40:02 PM by rochie »

Offline nokia737

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 859
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • hepy - hepy main jer...
  • Handicap: 14
Re: motor berkuasa besar
« Reply #24 on: February 26, 2010, 12:55:17 AM »


Skrg ni tgh bebelah bahagi, nak layan guitar atau kamera!!!

 8) 8) 8)


kalau videocam, mmg sy ley join coz dolu2 penah keje TV station as a cameraman ( 5yrs )
Betacam zaman tu ( 1997 - 2001 )....

nokia737 - suka shoot video clip, nak2 lak yg ada dancer tambahan,   >:D >:D >:D


USGA 13.4 (index)
White T-Box  ;)

Offline rochie

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1061
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Monterez, Kg Kuantan
  • Handicap: 13
Re: motor berkuasa besar
« Reply #25 on: February 26, 2010, 10:31:48 AM »


Skrg ni tgh bebelah bahagi, nak layan guitar atau kamera!!!

 8) 8) 8)

layan gitar pun ok gak...dulu aku pun ade band...slalu jamming kat kajang coz studio tu ade recording mixer...tapi aku tak main gitar...

Offline mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9719
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Re: motor berkuasa besar
« Reply #26 on: February 26, 2010, 11:18:57 AM »


Skrg ni tgh bebelah bahagi, nak layan guitar atau kamera!!!

 8) 8) 8)

layan gitar pun ok gak...dulu aku pun ade band...slalu jamming kat kajang coz studio tu ade recording mixer...tapi aku tak main gitar...

Multi-talented lah budak2 kakigolf ni sume ......  :)

Haaa Rochie!!! Aku taw, ko main drums?  8)

« Last Edit: February 26, 2010, 11:22:33 AM by mrfeelgood »

Offline zellafo

  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 75
  • Cookie Points +0/-0
Re: motor berkuasa besar
« Reply #27 on: February 26, 2010, 03:36:44 PM »
layan guitar pun best gak - tapi dulu2 setakat cord asas tahu la kan , setakat guitar kapok boleh le nak impress kan awek-awek, dengan lagu yg chord senang. tapi kalau electric guitar - susah dan hancus sebab asyik sumbang je...jari tak precise.

Now pun, baru start balik main2 lagu indon yg senang2 - cinta itu membunuh ku, selalu mengalah, radja - jujur, boleh la, more than that ngak bisa pak...chord yg pelik2 susah bagi i. Please advise camna nak improve ni....

caya la kaki golf ni multi talented! Selamat meyambut maulidur rasul

Offline rochie

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1061
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Monterez, Kg Kuantan
  • Handicap: 13
Re: motor berkuasa besar
« Reply #28 on: February 26, 2010, 07:35:17 PM »


Skrg ni tgh bebelah bahagi, nak layan guitar atau kamera!!!

 8) 8) 8)

layan gitar pun ok gak...dulu aku pun ade band...slalu jamming kat kajang coz studio tu ade recording mixer...tapi aku tak main gitar...

Multi-talented lah budak2 kakigolf ni sume ......  :)

Haaa Rochie!!! Aku taw, ko main drums?  8)

tak betul tu...aku tak main drum...aku main taram je...

Offline rochie

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1061
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Monterez, Kg Kuantan
  • Handicap: 13
Re: motor berkuasa besar
« Reply #29 on: February 28, 2010, 02:23:14 AM »
fuuiyoo...tadi masa gi pantai lagenda naik bas berhenti rehat kat RnR temerloh nampak bikers from kuantan nak turun k. lumpur...ade dalam 25 bijik big bike...kebanyakan superbike....teringat kisah dulu...