Author Topic: Kaki Foto, Kaki Wayang, Kaki Bowling, Kaki Lawak dan sewaktu dengannya ....  (Read 4918 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9670
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
OK-lah!!! ... Memang ternyata & sering terbukti yang warga KakiGolf ni semua mempunyai bakat yg terpendam di dalam pelbagai bidang.

Macam-macam ada ... Ada yg memang mempunyai "natural-born talent" dalam jurusan melawak, dan ada pula memang seperti sebegitu "gifted" dalam bidang menyembelih ayam, memang Kaki Sembelih. Ada juga Kaki Jalan-jalan, yg gemar berjalan jauh nun ke seberang.

Jadi kalau korang ada minat selain daripada golf ... Jom-lah kita sembang2 pasal benda tu semua kat sini ... Tak kesah-lah! Kaki Foto ker (calling-calling Ahman), Kaki Badminton ker (Err!!! PakUdin kot?), Kaki Wayang ker ... apape jer-lah! .......  Janji bukan Kaki Ayam, Kaki Bangku, Kaki Botol, Kaki Judi dan sewaktu dengannya.  ;) ... Harap maaf! Ni semua takly nak sembang kat sini!!!

Offline pakngah

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 3919
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • aaahhh...a bad day for golf today
  • Club: KRTU Subang; Royal Kampong Kuantan
  • Handicap: 23
aiseymennn...topic yg macam ni, susahlah pakngah nak riuh rendah. fotogrfi, tak reti. wayang, setahun sekali ja tengok. bowling, badminton...??? pakngah ni "kaki tidoq". apa sangatlah yg bulih disembang-sembangkan bab tidoq ni... :(
bola tak masuk fairway? hilang? try cari kat sini: http://ceritapakngah.com

Offline mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9670
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
aiseymennn...topic yg macam ni, susahlah pakngah nak riuh rendah. fotogrfi, tak reti. wayang, setahun sekali ja tengok. bowling, badminton...??? pakngah ni "kaki tidoq". apa sangatlah yg bulih disembang-sembangkan bab tidoq ni... :(

Errr!!!Kalau Kaki Makan, Pak Ngah reti tak? Yg jenis suka telan duit org kat atas padang golf ... 

Offline akhir sharif

  • * Verified Member
    ** PGA Member (PlayGolfAnytime Kaki)
  • Hero Member
  • *******
  • Posts: 679
  • Cookie Points +0/-0
  • Club: KRTU
  • Handicap: 24
Besides kakigolf, saya jugak adalah kaki wayang dan kaki karaoke. Tapi kaki karaoke dah slow down sikit sebab both my daughters lagi terror dari myself. Malu nak nyanyi lagi dah. My daughters are participant in AF 1 (Astro) and Who Will Win (TV9) dan  sorang lagi yang fotografer tu One In A Million (TV8 kot). Insyaallah kalau ada rezeki she will participate in AF 8 (audition 31/1/2010). Kalau dapat masuk kakigolfers kena tolong AFUNDI lah......hahaha. So, the house has karaoke room with 2700 songs. Nak ajak kawan pun umah kecik tak muat nak buat karaoke session.

As for movie, saya anak polis dan pernah duduk berek polis kat Sekincan. Berek sebelah panggung wayang dan anak polis tengok free (hope its not rasuah in kind). Sejak itu hobi tengok wayang tu timbul. Nasib baik berek tak sebelah padang golf. Pas tu jiran sebelah masakini pulak kaki wayang jugak.

Masaalahnya saya bila dah otai tak suka pi panggung wayang. Letih nak duduk dua jam tengok wayang. Kalau Hindi atau Tami 3 jam. Jadi bermulalah koleksi video, VCD, DVD dan Blue-Rays sejak10 tahun yang lalu. Jangan tanya ori ka cetak rompak. Tapi saya make it a point kalau gambar Melayu saya beli ori, tak nak our local industri kaput.

So as of now I have 3533 titles in my collection with some 703 title belum tengok. The average time I berkesempatan tengok any title is 2 years after I purchased the title. Nak beli title pun kena check internet whether a particular title is good and worthy. Saya tengok semua title Melayu, Siam, Indon, Korea, Hindi, Jepun, China, Tamil, Afghan, Iran pendeknya kalau review kata bagus and saya boleh get hold of it. Cuma title dewasa yang warna biru jer takde. Nak tengok ni semua kat rumah buat mini theatre (cum karaoke room) pakai wall projector macam kedai mamak plus a sound system that can cause your neighbour imsomnia. So, you know why I have a 50" TV sebab kalau nak tengok tapi tak nak ganggu neighbour (1.00 pagi) kena on kat TV dan pakai head set.

Gitulah macam mana I spend a fraction of my life beside pi fairways.

Pak Akhir

Offline zainol

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 769
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Royal Pahang
  • Handicap: 15
Wowww Pak Akhir ... coollllll, saya dah pencen pun nak buat cam ni lah!!

Offline mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9670
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17

Besides kakigolf, saya jugak adalah kaki wayang dan kaki karaoke.....


Pak Akhir! Bukak lah satu lagi thread Kaki Wayang ... Saya ni pun sebenaq nya suka layan movie tapi I'm a bit selective ..Citer2 hantu, gore/slash/violent movies mmg tak minat .... saya minat animated, science fiction, action, comedy so basically I minat kinda light-movies sbb malas nak fening-fening kepala layan heavy dramas, thrillers etc time tgk wayang, I bangsa yg nak hepi2-kan kepala, relakz-kan badan, sambil santai time layan movie ...  ;D

Anyway!! I think it'll be good 2 have a thread specifically for this .. Boley kita review latest movies ...  ;D   

Offline akhir sharif

  • * Verified Member
    ** PGA Member (PlayGolfAnytime Kaki)
  • Hero Member
  • *******
  • Posts: 679
  • Cookie Points +0/-0
  • Club: KRTU
  • Handicap: 24
Nak review LATEST MOVIE agak susah for me because I will only be able to watch a particular movie two years after I the purchase. I can give my comment on movie that I just watched only. Currently I am watching a Tamil movie titled VETTAIYAADU VELLAIYAADY' starring Kamal Hasaan and Jyotalika. The story popular in Tamil movies are an honest policeman fighting the corrupt politician and village goons. So, it is action smack, kick, and bang bang all throughout.

My interest in Tamil movie began when I was a small kid watching Tamil movies at wayang padang among Indian odd job workers and padi planters at Parit 4, Sekinchan. Wayang padang was when Jabatan Penerangan wanted to dissiminate some information to the community. So a van went round during the day with a hailer 'Malam ini ada wayang di padang sekolah kebangsaan....so the promo goes' Maybe the younger generation missed the wayang padang. The hero was always M.G. Ramachandran (MGR).

My other kakis are kakisports and kakitravel. Nantilah kalau ada time I tulis. Now nak tengok MU lawan Birmingham...

Pak Akhir

Offline mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9670
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17

.....  Maybe the younger generation missed the wayang padang....


Hehehe!!! Pak Akhir, Coincidentally, I'm actual toying with this idea of organising  a "wayang padang" .... Right now, its still an idea playing in my head but I have actually express my idea to a particular someone and who knows ... I might really organise one ... maybe after the rainy season!  ;)

Offline akhir sharif

  • * Verified Member
    ** PGA Member (PlayGolfAnytime Kaki)
  • Hero Member
  • *******
  • Posts: 679
  • Cookie Points +0/-0
  • Club: KRTU
  • Handicap: 24


Hehehe!!! Pak Akhir, Coincidentally, I'm actual toying with this idea of organising  a "wayang padang" .... Right now, its still an idea playing in my head but I have actually express my idea to a particular someone and who knows ... I might really organise one ... maybe after the rainy season!  ;)
[/quote]

If I am not mistaken, some two years back there used to be a Starlight Cinema at Kelab Bukit Kiara padang. I remember watching 'Pirates of the Carribean' that nite which ended up raining. Not only the pirates in the movie were wet with sea water, we were also wet because of the rain. Tapi best wow bawak tikar bantal baring atas padang sama aweks.....

Pak Akhir

Offline mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9670
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17

If I am not mistaken, some two years back there used to be a Starlight Cinema at Kelab Bukit Kiara padang. I remember watching 'Pirates of the Carribean' that nite which ended up raining. Not only the pirates in the movie were wet with sea water, we were also wet because of the rain. Tapi best wow bawak tikar bantal baring atas padang sama aweks.....

Pak Akhir

 :) ...

Offline zooloo

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 286
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: KRTU
  • Handicap: 20
A'kum.Pak Akhir dan Pak Ngah ni,are two interesting individuals.Satu suka wayang,nyayi2,bowling etc,satu suka 'tidoq'Apalagi Pak Akhir,bawa saja Pak Ngah ke rumah,tengok wayang,pas tu mesti Pak Ngah tidoq...hehe gurau je...tapi as a suggestion,dulu i pernah organise nyayi2 session lepas golf.tapi kena ada 'crowd' baru enjoice...the idea is to have fun ,and to make fun at ourseves.salam

Offline FiVe

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2763
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Hole In One..woohooo
  • Club: huru hara golf club
  • Handicap: 18
A'kum.Pak Akhir dan Pak Ngah ni,are two interesting individuals.Satu suka wayang,nyayi2,bowling etc,satu suka 'tidoq'Apalagi Pak Akhir,bawa saja Pak Ngah ke rumah,tengok wayang,pas tu mesti Pak Ngah tidoq...hehe gurau je...tapi as a suggestion,dulu i pernah organise nyayi2 session lepas golf.tapi kena ada 'crowd' baru enjoice...the idea is to have fun ,and to make fun at ourseves.salam

karaoke 2...cm menarikk nii....we should do some karaoke time 4 our kakigolf...KAKIGOLF IDOLLLL.....anyway..b4 i bjinak dgn golf ni i more 2 play ruby...football...but bila dh putus urat sane...patah sini ..so kn la gantung boot utk menyelamat kan sisa2 badan yg ado laa...kl x abis lerr...wayang ms blm ado anak2 sll sgt lerr layann..pas 2 dh kureng skit...but karaoke 2 sll la...tpp kt umah je laa...kt luar kl ado kaki br turunn...

Offline akhir sharif

  • * Verified Member
    ** PGA Member (PlayGolfAnytime Kaki)
  • Hero Member
  • *******
  • Posts: 679
  • Cookie Points +0/-0
  • Club: KRTU
  • Handicap: 24
A'kum.Pak Akhir dan Pak Ngah ni,are two interesting individuals.Satu suka wayang,nyayi2,bowling etc,satu suka 'tidoq'Apalagi Pak Akhir,bawa saja Pak Ngah ke rumah,tengok wayang,pas tu mesti Pak Ngah tidoq...hehe gurau je...tapi as a suggestion,dulu i pernah organise nyayi2 session lepas golf.tapi kena ada 'crowd' baru enjoice...the idea is to have fun ,and to make fun at ourseves.salam


Brother Zooloo,

Betul, betul, betul. Karaoke tu kena ada 'crowd', hepi-hepi, baru mood datang. Nyanyi haru biru pun rasa sedap dan seronok. Paling2 sambil diserikan dengan chicken wings, french fries dan cold drink. Inilah diantara aturcara golfing diseberang. Balik golfing Day 1, mandi,  dinner, borak2 pas tu gi karaoke. Sedar tak sedar keluar karaoke dah nak pergi golfing Day 2 pulak. Tak sedar miss tidor. Ada kaki yang boleh begini sampai 4 hari......

Pak Akhir

Offline FiVe

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2763
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Hole In One..woohooo
  • Club: huru hara golf club
  • Handicap: 18
A'kum.Pak Akhir dan Pak Ngah ni,are two interesting individuals.Satu suka wayang,nyayi2,bowling etc,satu suka 'tidoq'Apalagi Pak Akhir,bawa saja Pak Ngah ke rumah,tengok wayang,pas tu mesti Pak Ngah tidoq...hehe gurau je...tapi as a suggestion,dulu i pernah organise nyayi2 session lepas golf.tapi kena ada 'crowd' baru enjoice...the idea is to have fun ,and to make fun at ourseves.salam


Brother Zooloo,

Betul, betul, betul. Karaoke tu kena ada 'crowd', hepi-hepi, baru mood datang. Nyanyi haru biru pun rasa sedap dan seronok. Paling2 sambil diserikan dengan chicken wings, french fries dan cold drink. Inilah diantara aturcara golfing diseberang. Balik golfing Day 1, mandi,  dinner, borak2 pas tu gi karaoke. Sedar tak sedar keluar karaoke dah nak pergi golfing Day 2 pulak. Tak sedar miss tidor. Ada kaki yang boleh begini sampai 4 hari......

Pak Akhir
ni mcm kalu mau naik darah...darah tinggi... :o ::)

Offline zooloo

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 286
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: KRTU
  • Handicap: 20
Pak Akhir,Pasal karaoke ,minum2 dll semua nya sudah bisa saya lakukan.masa tu zaman jahiliah.....sekarang saya cuma suka nyanyi2 dan tengok kawan2 hepi-hepi.macam bapak juga.sekarang kurang minat pergi  ke indonesia untuk golof,kerana pada zaman tu,dah puas pegi pak...pegi pagi,main golof,makan nasi padang,karaoke sambil pagi besok....sudah letih pak...tapi cadangan karaoke ini kita boleh lakukan bila ada 'quorum'.