Author Topic: Pulau Carey  (Read 16577 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline zulm

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 472
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 20
Re: Pulau Carey
« Reply #30 on: May 09, 2012, 11:22:55 PM »
Buggy rate dikira macam mana ye?
Bro buggy rate.. sekali bayar jer RM30 (Sharing) .. pakailah seharian selagi larat..
Driver: r7 CGB Max,
Wood 5: r7 CGB Max,
Iron: xx10
Wedges: Vokey 48', 54', 56'
Putter: Odyssey Black Series #2

Offline ruzd

  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 74
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: Kelab Sana Sini
  • Handicap: 20
Re: Pulau Carey
« Reply #31 on: May 09, 2012, 11:35:03 PM »
jadi...bila nak adakan KG mini drift endurance tournament di Carey ni??  :P :P
TM R9 9.5 Aldila Re Ax 60 Stiff
3-4 PRGR Pro Blade
5-SW Maxfli Revolution
Odyssey White Hot
Srixon Soft Feel

Offline zulm

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 472
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 20
Re: Pulau Carey
« Reply #32 on: May 10, 2012, 08:40:29 AM »
jadi...bila nak adakan KG mini drift endurance tournament di Carey ni??  :P :P
Someone kena buka benang lah.. tp kena plan betul2 kalu nk main kat sini..sbb course kat sini pelik dan unik sket..
2nd Nine terpisah jauh.. kena drive kereta pergi sana.. but interesting and cheapest (kalu larat lah)
Driver: r7 CGB Max,
Wood 5: r7 CGB Max,
Iron: xx10
Wedges: Vokey 48', 54', 56'
Putter: Odyssey Black Series #2

Offline abangbongsu

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1633
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • ...jangan pukul kuat, ...pukul jauh je !!....
  • Club: Kunta Kinte GCC
  • Handicap: 6
Re: Pulau Carey
« Reply #33 on: May 10, 2012, 12:13:54 PM »
jadi...bila nak adakan KG mini drift endurance tournament di Carey ni??  :P :P
Someone kena buka benang lah.. tp kena plan betul2 kalu nk main kat sini..sbb course kat sini pelik dan unik sket..
2nd Nine terpisah jauh.. kena drive kereta pergi sana.. but interesting and cheapest (kalu larat lah)
..............baru2 nie saya ada makan daging burung unta,....sedap juga............hihihi   ;D ;D ;D
tips for putting: kuat sikit, tapi jangan laju

Offline Lee Westwood

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 218
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • ada berani.....
  • Club: KGSB(Kelab Golf Sdn Bhd)
  • Handicap: 24
Re: Pulau Carey
« Reply #34 on: May 10, 2012, 12:28:07 PM »
x liat ke? ::)gigi pon xde,mcmana nak gigit tu......confius.... >:D
Pelan-pelan hayun...

Offline abangbongsu

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1633
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • ...jangan pukul kuat, ...pukul jauh je !!....
  • Club: Kunta Kinte GCC
  • Handicap: 6
Re: Pulau Carey
« Reply #35 on: May 10, 2012, 01:45:45 PM »
x liat ke? ::)gigi pon xde,mcmana nak gigit tu......confius.... >:D

..............xliat, dagingnya lembut,..xperlu guna gigi......
tips for putting: kuat sikit, tapi jangan laju

Offline zulm

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 472
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 20
Re: Pulau Carey
« Reply #36 on: May 10, 2012, 02:22:57 PM »
x liat ke? ::)gigi pon xde,mcmana nak gigit tu......confius.... >:D

..............xliat, dagingnya lembut,..xperlu guna gigi......
Hahahaha...bleh wat mcm kuda.. boleh tenggek sekali...
Driver: r7 CGB Max,
Wood 5: r7 CGB Max,
Iron: xx10
Wedges: Vokey 48', 54', 56'
Putter: Odyssey Black Series #2

Offline Lee Westwood

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 218
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • ada berani.....
  • Club: KGSB(Kelab Golf Sdn Bhd)
  • Handicap: 24
Re: Pulau Carey
« Reply #37 on: May 10, 2012, 07:25:52 PM »
Hahahahahaha.sedap tu.
Pelan-pelan hayun...

Offline leebraman

  • Verified Member
  • Newbie
  • ****
  • Posts: 21
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 24
Re: Pulau Carey
« Reply #38 on: May 19, 2012, 10:58:25 PM »
syok gak kalau buat tournament kat sini.. tapi kena non-rainy season ler..

Offline shaiful

  • Clubs..
  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 620
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • TeeOff with PaSSioN.....Give Life Your Best Swing
  • Club: RKKC
  • Handicap: 24
Re: Pulau Carey
« Reply #39 on: June 01, 2012, 03:34:12 PM »
1st nine greennye..kecik2, pastu fairway sempit2..huuuu...payah juga..tp 2nd nine cun...
Kayu Kayan & Besi-besian

Offline AJOY

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1117
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • PRACTICE MAKES PERFECT..
  • Club: NHS Golf club MGA (central)WP
  • Handicap: 6
Re: Pulau Carey
« Reply #40 on: June 15, 2012, 11:13:04 AM »
salam...saje nak tumpang nasi tambah...pulau carey gc ni dah lama di buka..cuma pada suatu ketika dulu ia di punyai oleh I & P, island & penisular bhd,tp bila diaorg merger dgn sime darby so...sime lah maintain skrg...dulu main jln kaki...(caddy dia on request jer,budak2 yg kerja kait kelapa sawit buat partime)lama gak aku dah tak main kat situ..tp ada berita baru yg agak menarik....lebih kurang 500 meters drp pintu masuk ke golf course ni ada satu resort tgh dlm pembinaan..jln terus,sebelah kiri ada tangki air besar,kat situ simpang msuk dia...ada 18 holes golf course baru tgh dlm peringkat akhir,nak siap....nama dia Amverton carey golf club & resort, adik beradik dgn bkt kemuning gc....khabarnyer dlm bulan nov atau december 2012 ni mula operate,staff hotel,staff restoren,caddy & padang semua dah di trainning kat bkt kemuning..tinggal tunggu masa nak pindah jer ker pulau carey..yg menarik nyer...hari tu aku dah try..ada jln actually expressway baru yg dah siap(skrg ni exit kat TPG kalau nak ke carey island,cuma tak smpai 10 minit drp exit TPG(teluk panglima garang) tp akan dtg,ia akan keluar betul2 dpn carey golf club & hampir dgn kelab baru ni..(nov 2012 juga di jangka siap exit carey island ni)..hway ni di namakan kat SKVE..south klang valley expressway..kalau mereka drp kajang atau bangi,masuk ikut simpang putrajaya,puchong LDP kat air hitam seri kembangan..atau mereka drp shah alam ikut elite hway,masuk kat saujana putra lps usj utk ke TPG & carey island drp situ tak sampai 1/2 jam dah smpai club ni...makin mudah lah..tak payah ikut kesas,pastu sijangkang,pastu lalu byk trafik light....nak pergi morib gc pun dah dekat jer....
USGA 5.7 (index)
MGA NHS NO:184942
temporary no; 262384
AJOY

Offline krulSD

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 267
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: AGS & KGSS (Kelab Golf Sana Sini)
  • Handicap: 20
Re: Pulau Carey
« Reply #41 on: June 15, 2012, 11:27:47 AM »
salam...saje nak tumpang nasi tambah...pulau carey gc ni dah lama di buka..cuma pada suatu ketika dulu ia di punyai oleh I & P, island & penisular bhd,tp bila diaorg merger dgn sime darby so...sime lah maintain skrg...dulu main jln kaki...(caddy dia on request jer,budak2 yg kerja kait kelapa sawit buat partime)lama gak aku dah tak main kat situ..tp ada berita baru yg agak menarik....lebih kurang 500 meters drp pintu masuk ke golf course ni ada satu resort tgh dlm pembinaan..jln terus,sebelah kiri ada tangki air besar,kat situ simpang msuk dia...ada 18 holes golf course baru tgh dlm peringkat akhir,nak siap....nama dia Amverton carey golf club & resort, adik beradik dgn bkt kemuning gc....khabarnyer dlm bulan nov atau december 2012 ni mula operate,staff hotel,staff restoren,caddy & padang semua dah di trainning kat bkt kemuning..tinggal tunggu masa nak pindah jer ker pulau carey..yg menarik nyer...hari tu aku dah try..ada jln actually expressway baru yg dah siap(skrg ni exit kat TPG kalau nak ke carey island,cuma tak smpai 10 minit drp exit TPG(teluk panglima garang) tp akan dtg,ia akan keluar betul2 dpn carey golf club & hampir dgn kelab baru ni..(nov 2012 juga di jangka siap exit carey island ni)..hway ni di namakan kat SKVE..south klang valley expressway..kalau mereka drp kajang atau bangi,masuk ikut simpang putrajaya,puchong LDP kat air hitam seri kembangan..atau mereka drp shah alam ikut elite hway,masuk kat saujana putra lps usj utk ke TPG & carey island drp situ tak sampai 1/2 jam dah smpai club ni...makin mudah lah..tak payah ikut kesas,pastu sijangkang,pastu lalu byk trafik light....nak pergi morib gc pun dah dekat jer....

Sy org Sime Darby pun tau pasal nak bukak course baru kat situ. Bila highway SKVE bukak smpi TPG, rasa lege..sblum ni kalau dr Kajang, kene lalu KESAS atau ikut jalan Dengkil-Banting.

Dr TPG nanti highway baru akan siap next year May 2013. Boleh exit P. Carey dan tembus ke West Port. So, dia looping balik masuk KESAS.

Hopefully condition course sana berbaloi dgn ape yg dibayar. Cincai2 pun mcm Danau pun ok. Kalau mcm Impian, superb!!
Driver - Titleist 913D2
Wood 3 - Taylormade RBZ
Hybrid 3 - Taylormade Aeroburner
Iron  - Mizuno MP15 (4-P)
Wedges - Titlest Vokey SM5 (54, 60)
Putter - PING Scottsdale Wolverine
Ball - Titlest NXT Tour S / ProV1x

Offline TeeOff

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 608
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: N/A
  • Handicap: 24
Re: Pulau Carey
« Reply #42 on: June 15, 2012, 08:38:05 PM »
Kampung saya x sampai 5mnt dr jambatan baru pulau carey... So lepas ni every weekend balik kg sungai buaya...

Offline idris ishak

  • Verified Member
  • Jr. Member
  • ****
  • Posts: 94
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: NONE
  • Handicap: 23
Re: Pulau Carey
« Reply #43 on: June 18, 2012, 12:59:23 PM »
Kampung saya x sampai 5mnt dr jambatan baru pulau carey... So lepas ni every weekend balik kg sungai buaya...

Salam,

oleh kerana xde sambutan kat monte...kami 1 flight tee off 8.30am sabtu lepas....ni 2nd time kat sini & compare 2 bulan lepas masa mula2 dtg byk improvement telah berlaku...

fairway 1st nine & 2nd nine bertambah baik...ikut perbandingan 2nd nine fairway n rough lebih baik berbanding dule....dah xde semak tebal mcm dulu....nampak staff dorang siram green n trim rumput fairway....

bola pun hilang 6 biji je compare 1st time rasanya lebih 10 biji.....yg best tu sebiji je hilang kat 2nd nine....yg lain ilang dlm reban angsa n kolam...

kalau cuaca xujan sebelum main..peratusan bola terbenam memang kurang....kalau ujan pun better than masa 1st time main kat sini......

 

Offline zulm

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 472
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 20
Re: Pulau Carey
« Reply #44 on: June 18, 2012, 02:59:21 PM »
Kampung saya x sampai 5mnt dr jambatan baru pulau carey... So lepas ni every weekend balik kg sungai buaya...

Salam,

oleh kerana xde sambutan kat monte...kami 1 flight tee off 8.30am sabtu lepas....ni 2nd time kat sini & compare 2 bulan lepas masa mula2 dtg byk improvement telah berlaku...

fairway 1st nine & 2nd nine bertambah baik...ikut perbandingan 2nd nine fairway n rough lebih baik berbanding dule....dah xde semak tebal mcm dulu....nampak staff dorang siram green n trim rumput fairway....

bola pun hilang 6 biji je compare 1st time rasanya lebih 10 biji.....yg best tu sebiji je hilang kat 2nd nine....yg lain ilang dlm reban angsa n kolam...

kalau cuaca xujan sebelum main..peratusan bola terbenam memang kurang....kalau ujan pun better than masa 1st time main kat sini......
Hang p main sana ker? Ngapa tak hello kat aku??? Kalu score dah break 100, dgr citer bedal 92 gross, sudah layak main betting nie.. Bila free?
Driver: r7 CGB Max,
Wood 5: r7 CGB Max,
Iron: xx10
Wedges: Vokey 48', 54', 56'
Putter: Odyssey Black Series #2