Author Topic: Pulau Carey  (Read 15955 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Re: Pulau Carey
« Reply #15 on: March 07, 2012, 07:34:50 PM »
bl nk cuba main kat sana ni?hihihihihi...

Leslie, ko tanya si Kyrulsd suruh dia set 2 minggu lagi?.
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...

Offline TeeOff

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 608
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: N/A
  • Handicap: 24
Re: Pulau Carey
« Reply #16 on: March 08, 2012, 11:42:53 AM »
hole no1 pun bleh tahan funny dia... kena tunggu keta xda... hahahaha

Setiap lubang kat P. Carey ade keistimewaan & peliknye..pernah sekali tee off kat tee box 2, slice kanan hbis smpi landing cantik atas green no 3, 3 feet to the hole. Member ckp "power gile, 1st shot trus ON 3 feet je!...cume salah lubang". Tp x pernah dengar lagi org drive tee box 2 kene tiang telefon..Haha! ;D

ade lagi... klu pakai driver dan bola kekiri dilonang no2, bola anda akan cantek landing kat jalan raya yang straight dan bola golek, golek dan golek lagi entah kemana...

Offline krulSD

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 267
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: AGS & KGSS (Kelab Golf Sana Sini)
  • Handicap: 20
Re: Pulau Carey
« Reply #17 on: March 08, 2012, 11:52:36 AM »
hole no1 pun bleh tahan funny dia... kena tunggu keta xda... hahahaha

Setiap lubang kat P. Carey ade keistimewaan & peliknye..pernah sekali tee off kat tee box 2, slice kanan hbis smpi landing cantik atas green no 3, 3 feet to the hole. Member ckp "power gile, 1st shot trus ON 3 feet je!...cume salah lubang". Tp x pernah dengar lagi org drive tee box 2 kene tiang telefon..Haha! ;D

ade lagi... klu pakai driver dan bola kekiri dilonang no2, bola anda akan cantek landing kat jalan raya yang straight dan bola golek, golek dan golek lagi entah kemana...

Member sy pun pernah wat mcm 2 gak...bola berjalan smpi hmpir sebaris dgn green. Kalau ade kete dtg pas2..terkejut beruk tgk bola berlari atas jalan, trus mengelak terlanggar pokok / masuk longkang.
Driver - Titleist 913D2
Wood 3 - Taylormade RBZ
Hybrid 3 - Taylormade Aeroburner
Iron  - Mizuno MP15 (4-P)
Wedges - Titlest Vokey SM5 (54, 60)
Putter - PING Scottsdale Wolverine
Ball - Titlest NXT Tour S / ProV1x

Offline ari79

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 336
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: none
  • Handicap: 14
Re: Pulau Carey
« Reply #18 on: March 08, 2012, 10:22:10 PM »
uishh, ganazzzzz course ni  ;D

Facebook: Precision Design
email: ariprecision@gmail.com
Mari main Golf dengan Interior designer!! ;D

Offline leebraman

  • Verified Member
  • Newbie
  • ****
  • Posts: 21
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 24
Re: Pulau Carey
« Reply #19 on: April 17, 2012, 09:14:08 AM »
tu memang port sy sbb sy memang staf sime darby kat situ..disitula tmpt sy menebas tiap2 minggu bila start main. Mmg sgt2 berbaloi condition course berbanding harga sy bayar. Skrg dah power cikit lama x main situ. Cadang nak main sana minggu depan nak mengasah skill short game. Sape nak join leh call sy - 0196635902. Sy leh bagi special price as sime darby staff, lagi murah dari rm30 1 kepala. Sy galakkan sape2 gi sana share naik 1 kete 2 org sbb jauh cikit.

P.s.-boleh anggap sy ni official members utk main kat p carey.pape leh contact sy.tq

beres... nanti saya roger2 awak... semalam main kat pulau carey.. tapi hujan.. 3 holes xboleh main.. layan je 6 holes..

Offline oneblack

  • Newbie
  • Posts: 2
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 23
Re: Pulau Carey
« Reply #20 on: April 18, 2012, 01:14:45 AM »
Nak kene try ni...dekat ngan rumah jer...

Offline krulSD

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 267
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: AGS & KGSS (Kelab Golf Sana Sini)
  • Handicap: 20
Re: Pulau Carey
« Reply #21 on: April 18, 2012, 08:20:25 AM »
Nak kene try ni...dekat ngan rumah jer...

Harga RM30 utk walk-in....nanti bila2 nak main sana leh roger sy, cincai2 2 org main pun xpe...krulSD (019-6635902)
Driver - Titleist 913D2
Wood 3 - Taylormade RBZ
Hybrid 3 - Taylormade Aeroburner
Iron  - Mizuno MP15 (4-P)
Wedges - Titlest Vokey SM5 (54, 60)
Putter - PING Scottsdale Wolverine
Ball - Titlest NXT Tour S / ProV1x

Offline mizunof

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 530
  • Cookie Points +0/-0
  • Handicap: 15
Re: Pulau Carey
« Reply #22 on: April 18, 2012, 04:31:07 PM »
Tuan Lesli no hal nyer, komando lah katakan klau nak main kat sini you need to be phisically & mentally fit, 5 series cam aku harapkan mental jer, phisikalnya dah kaputt. aku klau main kat sini tak yah pakai drebar, all the way long iron jer.

Offline leebraman

  • Verified Member
  • Newbie
  • ****
  • Posts: 21
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 24
Re: Pulau Carey
« Reply #23 on: May 08, 2012, 10:51:42 PM »
last week saya main kat sini..

back 9 dah open for public.. ada buggy kalau mau..


Offline Lee Westwood

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 218
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • ada berani.....
  • Club: KGSB(Kelab Golf Sdn Bhd)
  • Handicap: 24
Re: Pulau Carey
« Reply #24 on: May 09, 2012, 08:03:34 AM »
pro mizunof,5 series pon masih mantap lg tu....
Pelan-pelan hayun...

Offline krulSD

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 267
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: AGS & KGSS (Kelab Golf Sana Sini)
  • Handicap: 20
Re: Pulau Carey
« Reply #25 on: May 09, 2012, 08:38:44 AM »
Dah main 3 minggu lepas dgn Zulm n Idris....mentang2 unlimited round, 2nd nine diaorg main 3x,kot...buggy dah ade, main drift kat fairway smpi pengsan. Haha!!
Driver - Titleist 913D2
Wood 3 - Taylormade RBZ
Hybrid 3 - Taylormade Aeroburner
Iron  - Mizuno MP15 (4-P)
Wedges - Titlest Vokey SM5 (54, 60)
Putter - PING Scottsdale Wolverine
Ball - Titlest NXT Tour S / ProV1x

Offline Lee Westwood

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 218
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • ada berani.....
  • Club: KGSB(Kelab Golf Sdn Bhd)
  • Handicap: 24
Re: Pulau Carey
« Reply #26 on: May 09, 2012, 10:57:48 AM »
ye ke?bl lagi nk berentap ni? >:D >:D
Pelan-pelan hayun...

Offline abangbongsu

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1633
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • ...jangan pukul kuat, ...pukul jauh je !!....
  • Club: Kunta Kinte GCC
  • Handicap: 6
Re: Pulau Carey
« Reply #27 on: May 09, 2012, 11:19:04 AM »
...........terhingin nak main....tapi xtau jalan kalu dari SA...............
tips for putting: kuat sikit, tapi jangan laju

Online mrfeelgood

  • ADMINISTRATOR
  • Founder
  • *********
  • Posts: 9680
  • Cookie Points +1/-0
  • Gender: Male
  • ITS NOT HOW YOU DRIVE, ITS HOW YOU ARRIVE!!!
    • KakiGolf
  • Club: Kelab KakiGolf
  • Handicap: 17
Re: Pulau Carey
« Reply #28 on: May 09, 2012, 11:59:15 AM »
... 5 series cam aku harapkan mental jer, phisikalnya dah kaputt ...

Ni ayat ... Marah PakNgah, MohD, Abangbongsu, Abang mokh dan member2 KG yg sewaktu dgn nya ....  >:D ...  Cam saya ni lain lah ..Forever 35 ... Muehehehe!!!   ;) ;) ;)

Offline rahimnm

  • Verified Member
  • Newbie
  • ****
  • Posts: 15
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 24
Re: Pulau Carey
« Reply #29 on: May 09, 2012, 02:51:24 PM »
Buggy rate dikira macam mana ye?