Author Topic: Pulau Carey  (Read 16643 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Aji

  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 61
  • Cookie Points +0/-0
Pulau Carey
« on: December 17, 2009, 10:51:52 AM »
Salam semua,
Tujuan buka topic ini adalah utk share pengalaman bermain disini.

(Diharap lepas ini, pada yang lain, boleh buka satu topic yang lain berdasarkan tempat2 yang pernah kita pergi, ini adalah untuk kesenangan atau bantuan pada sesiapa yang nak mencuba pula, boleh la kasi tips ke apa ke kalu nak main kat situ)

Ok, Pulau Carey.

Last week pergi disana,(dah masuk kali ke-4 dah ni pegi sini).

> Golf Course :18hole
Tetapi kebiasaan "orang luar" datang hanya dibenarkan main kat first 9hole sahaja,
2nd 9hole(baru buka this year kalu tak silap) untuk staff sime darby sahaja,
tapi bole request rasanya kalu nak main.

> Walking Course. Nak caddy, boleh upah budak2 kampong yg lepak kat situ.

> Rega : rm30, main sampai pengsan. Trolley : rm5

> Keadaan padang :
- Kebanyakan fairway kat sini ada sket narrow
- Rough agak tinggi
- kalau ujan, kemungkinan bola selalu 'plug' amat tinggi.
Kebarangkalian nak jumpa bola yang hilang memang tipis....

- 1st tee-off kat 2nd hole (start from 2nd hole dulu) - Par3,

- 3rd hole & 4th hole tee-off atas 'ban' tepi sungai.

- Total distance utk 9hole dlm ~2.9km


*well,  just to share with others, harap dpt membantu.

Offline gigs

  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 462
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 20
Re: Pulau Carey
« Reply #1 on: January 13, 2010, 07:02:48 PM »
best gak main kat sana utk beginner cam saya ne..tapi kalau ujan kemas balik je lo..
pasalkat sana blh la asah gigi bagi tajam hehehehe...

Offline pakngah

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 3919
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • aaahhh...a bad day for golf today
  • Club: KRTU Subang; Royal Kampong Kuantan
  • Handicap: 23
Re: Pulau Carey
« Reply #2 on: January 14, 2010, 06:41:42 PM »
best gak main kat sana utk beginner cam saya ne..tapi kalau ujan kemas balik je lo..
pasalkat sana blh la asah gigi bagi tajam hehehehe...

dimana saja kita nak memukoi, takdak hal punya. kat pulau, kat tanah besar, kat tanah seberang, tanah tinggi, kat lembah, kat tanah air, semua boleh. tapi hang ni kan masih gigi susu lagi, Pulau Carey ni tak brapa sesuai kot....ni tempat lasak, lebih sesuai utk org yg baru tumbuh taring :D :D

(lawak ja naa; jgn ambik hati)
bola tak masuk fairway? hilang? try cari kat sini: http://ceritapakngah.com

Offline gigs

  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 462
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 20
Re: Pulau Carey
« Reply #3 on: January 18, 2010, 03:52:10 PM »
best gak main kat sana utk beginner cam saya ne..tapi kalau ujan kemas balik je lo..
pasalkat sana blh la asah gigi bagi tajam hehehehe...

dimana saja kita nak memukoi, takdak hal punya. kat pulau, kat tanah besar, kat tanah seberang, tanah tinggi, kat lembah, kat tanah air, semua boleh. tapi hang ni kan masih gigi susu lagi, Pulau Carey ni tak brapa sesuai kot....ni tempat lasak, lebih sesuai utk org yg baru tumbuh taring :D :D

(lawak ja naa; jgn ambik hati)
tak amik ati pun pakngah...
cuma nak amik strok je ngan pakngah 9/9 blh ke ::)

Offline TeeOff

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 608
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: N/A
  • Handicap: 24
Re: Pulau Carey
« Reply #4 on: March 03, 2012, 09:25:22 AM »
update...
smalam main kat sini ngan wifey... tiada org main slain saya...huhu
course cantek smalam cuma tee box no2 dan3 ade wayar letrik/tepon kat depan tee box
xda teebox merah

Offline abangbongsu

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1633
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • ...jangan pukul kuat, ...pukul jauh je !!....
  • Club: Kunta Kinte GCC
  • Handicap: 6
Re: Pulau Carey
« Reply #5 on: March 03, 2012, 12:10:52 PM »
...wauuu,....  teruja juga dengau nye course nie,.....stiff,  apa lagi,  get yr gear next weekend bro.....
tips for putting: kuat sikit, tapi jangan laju

Offline rahimnm

  • Verified Member
  • Newbie
  • ****
  • Posts: 15
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: None
  • Handicap: 24
Re: Pulau Carey
« Reply #6 on: March 03, 2012, 07:47:13 PM »
Pagi td main kat course ini utk kali pertama. Boleh tahan juga ramai org yg main kat sini pg tadi. Walaupun semalam hujan lebat, kejadian bola plug tak berlaku. Maintainance course amat bagus, rumput fairway bagus pendek dan rumput kat rough tak panjang jd senang nak cari bola. Club house ada jual minuman dan makanan. Tak dapat main kat second 9 sb hanya utk sime darby tournament.  Keseluruhan kira berbaloi walaupun perjalanan 70km dr shah alam.

Offline krulSD

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 267
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: AGS & KGSS (Kelab Golf Sana Sini)
  • Handicap: 20
Re: Pulau Carey
« Reply #7 on: March 04, 2012, 08:29:55 AM »
tu memang port sy sbb sy memang staf sime darby kat situ..disitula tmpt sy menebas tiap2 minggu bila start main. Mmg sgt2 berbaloi condition course berbanding harga sy bayar. Skrg dah power cikit lama x main situ. Cadang nak main sana minggu depan nak mengasah skill short game. Sape nak join leh call sy - 0196635902. Sy leh bagi special price as sime darby staff, lagi murah dari rm30 1 kepala. Sy galakkan sape2 gi sana share naik 1 kete 2 org sbb jauh cikit.

P.s.-boleh anggap sy ni official members utk main kat p carey.pape leh contact sy.tq
Driver - Titleist 913D2
Wood 3 - Taylormade RBZ
Hybrid 3 - Taylormade Aeroburner
Iron  - Mizuno MP15 (4-P)
Wedges - Titlest Vokey SM5 (54, 60)
Putter - PING Scottsdale Wolverine
Ball - Titlest NXT Tour S / ProV1x

Offline ari79

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 336
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: none
  • Handicap: 14
Re: Pulau Carey
« Reply #8 on: March 04, 2012, 12:41:27 PM »
cantik gak tu..i'm interested ;D

Facebook: Precision Design
email: ariprecision@gmail.com
Mari main Golf dengan Interior designer!! ;D

Offline abangbongsu

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 1633
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • ...jangan pukul kuat, ...pukul jauh je !!....
  • Club: Kunta Kinte GCC
  • Handicap: 6
Re: Pulau Carey
« Reply #9 on: March 04, 2012, 02:51:46 PM »
....SAYA SANGAT2LAH BERMINATNYA..........next weekend saya ke SA........
tips for putting: kuat sikit, tapi jangan laju

Offline Ateh

  • Verified Member
  • Super Member
  • ****
  • Posts: 2501
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Well" u know me?...
    • Ateh - PruBSN Takaful
  • Handicap: 18
Re: Pulau Carey
« Reply #10 on: March 04, 2012, 05:19:39 PM »
tu memang port sy sbb sy memang staf sime darby kat situ..disitula tmpt sy menebas tiap2 minggu bila start main. Mmg sgt2 berbaloi condition course berbanding harga sy bayar. Skrg dah power cikit lama x main situ. Cadang nak main sana minggu depan nak mengasah skill short game. Sape nak join leh call sy - 0196635902. Sy leh bagi special price as sime darby staff, lagi murah dari rm30 1 kepala. Sy galakkan sape2 gi sana share naik 1 kete 2 org sbb jauh cikit.

P.s.-boleh anggap sy ni official members utk main kat p carey.pape leh contact sy.tq

Krul, ko bukak tread main kat sana mcm ramai yg nak join rasanya....
"Jgn merasa rendah diri apabila score tinggi dan jgn pula meninggi diri apabila score rendah." So stay cool and focus...

Offline krulSD

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 267
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: AGS & KGSS (Kelab Golf Sana Sini)
  • Handicap: 20
Re: Pulau Carey
« Reply #11 on: March 04, 2012, 06:30:53 PM »
tu memang port sy sbb sy memang staf sime darby kat situ..disitula tmpt sy menebas tiap2 minggu bila start main. Mmg sgt2 berbaloi condition course berbanding harga sy bayar. Skrg dah power cikit lama x main situ. Cadang nak main sana minggu depan nak mengasah skill short game. Sape nak join leh call sy - 0196635902. Sy leh bagi special price as sime darby staff, lagi murah dari rm30 1 kepala. Sy galakkan sape2 gi sana share naik 1 kete 2 org sbb jauh cikit.

P.s.-boleh anggap sy ni official members utk main kat p carey.pape leh contact sy.tq

itu bisa diatur...nanti sy organize main sana...rmi org confius certain tee box location,especially 2 & 3. Papepun sana kira walking course,kalau main 2nd nine baru kene pki buggy sbb coursenye panjang

Krul, ko bukak tread main kat sana mcm ramai yg nak join rasanya....
Driver - Titleist 913D2
Wood 3 - Taylormade RBZ
Hybrid 3 - Taylormade Aeroburner
Iron  - Mizuno MP15 (4-P)
Wedges - Titlest Vokey SM5 (54, 60)
Putter - PING Scottsdale Wolverine
Ball - Titlest NXT Tour S / ProV1x

Offline TeeOff

  • Verified Member
  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 608
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: N/A
  • Handicap: 24
Re: Pulau Carey
« Reply #12 on: March 04, 2012, 09:00:14 PM »
hole no1 pun bleh tahan funny dia... kena tunggu keta xda... hahahaha

Offline krulSD

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 267
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • Club: AGS & KGSS (Kelab Golf Sana Sini)
  • Handicap: 20
Re: Pulau Carey
« Reply #13 on: March 06, 2012, 12:04:02 PM »
hole no1 pun bleh tahan funny dia... kena tunggu keta xda... hahahaha

Setiap lubang kat P. Carey ade keistimewaan & peliknye..pernah sekali tee off kat tee box 2, slice kanan hbis smpi landing cantik atas green no 3, 3 feet to the hole. Member ckp "power gile, 1st shot trus ON 3 feet je!...cume salah lubang". Tp x pernah dengar lagi org drive tee box 2 kene tiang telefon..Haha! ;D
Driver - Titleist 913D2
Wood 3 - Taylormade RBZ
Hybrid 3 - Taylormade Aeroburner
Iron  - Mizuno MP15 (4-P)
Wedges - Titlest Vokey SM5 (54, 60)
Putter - PING Scottsdale Wolverine
Ball - Titlest NXT Tour S / ProV1x

Offline Lee Westwood

  • Verified Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 218
  • Cookie Points +0/-0
  • Gender: Male
  • ada berani.....
  • Club: KGSB(Kelab Golf Sdn Bhd)
  • Handicap: 24
Re: Pulau Carey
« Reply #14 on: March 07, 2012, 08:24:39 AM »
bl nk cuba main kat sana ni?hihihihihi...
Pelan-pelan hayun...