KakiGolf

THE CLUBHOUSE => Bulletin Board => Topic started by: mrfeelgood on May 04, 2013, 05:40:14 PM

Title: SURVEY: HOW MUCH DO YOU SPEND ON GOLF IN A YEAR?
Post by: mrfeelgood on May 04, 2013, 05:40:14 PM
jom ngundi ... Hehehe!!!

Mohon kerjasama tuan2 semua sekirany sudi jawab survey seperti di atas... Saja nak taw agak2 braper duit kita ni semua pehabis setahun utk golf?

Sebagai panduan .....

(1) ON GOLFING ...

(i) Club Membership Monthly Fees ($$$ x 12 bulan)
(ii) Golf Privilege Card Membership Fees (eg GLI, AGS, GLI .. $$$ x 1 tahun)
(iii) Green Fees ([+ Buggy+Caddy+Caddy Tips] $$$ x brape kali main sebulan x setahun)
(iv) Overseas Golf Trips ( [ke Jkt/Bogor/Batam/Medan/Thailand etc] $$$ x brape kali setahun)
(v) Makan minum ($$$$ setiap kali main x brape kali main sebulan x setahun)
(vi) Pertarungan/Pertaruhan ($$$ purata untung/rugi setiap kali main x brape kali main sebulan x setahun)
(vii) Driving Range ($$$ x brape kali ke driving range sebulan x setahun)
 
(2) ON GOLFING EQUIMENT & RELATED ITEMS

(i) Golf Equipments (eg Golf Clubs, Golf Balls, Golf Bags etc)
(ii) Golf Apparels (Golf Shirts. Golf Pants, Golf Shoes etc)

(3) ON GOLF TRAINING/COACHING/CLASSES     

Kalau rasa ada lagi sila tambah .... :)

Also you need to log on to view the polls ..
Title: Re: SURVEY: HOW MUCH DO YOU SPEND ON GOLF IN A YEAR?
Post by: Ajiz on May 04, 2013, 08:40:32 PM
Tak ku duga ... Dgn golof 3,4 kali seminggu, tips utk kedi, makan minum, 3x setahun ke seberang, driving range, shopping sakan time golf sales, tuka2 driver seken hand ;D .... Perbelanjaan menggolof ku mencacau RM10k setahun!!!  :-X
Title: Re: SURVEY: HOW MUCH DO YOU SPEND ON GOLF IN A YEAR?
Post by: mrfeelgood on May 04, 2013, 08:44:44 PM
Tak ku duga ... Dgn golof 3,4 kali seminggu, tips utk kedi, makan minum, 3x setahun ke seberang, driving range, shopping sakan time golf sales, tuka2 driver seken hand ;D .... Perbelanjaan menggolof ku mencacau RM10k setahun!!!  :-X

Ni dah masuk skali wang hantaran bagi ngn terima stroke ke tak ni? :p
Title: Re: SURVEY: HOW MUCH DO YOU SPEND ON GOLF IN A YEAR?
Post by: amir on May 04, 2013, 10:20:30 PM
rm5k setahun kot
Title: Re: SURVEY: HOW MUCH DO YOU SPEND ON GOLF IN A YEAR?
Post by: Ateh on May 04, 2013, 10:31:28 PM
Saya baru start balik ini bulan may so ini adalah perbelanjaan saya bulan ni sahaja:

1) Topi titliest RM48
2) Seluar 2 helai PG RM160
3) Glove 4 lebih kurang RM90
4) Bola Srixon Zstar 1 dozen RM80
5) Renew AGS RM390
6) Main kat 2 tempat RM170

Alamak byk gak aku blanja dlm 2 minggu ni...
Title: Re: SURVEY: HOW MUCH DO YOU SPEND ON GOLF IN A YEAR?
Post by: shariff on May 04, 2013, 10:39:34 PM
Saya baru start balik ini bulan may so ini adalah perbelanjaan saya bulan ni sahaja:

1) Topi titliest RM48
2) Seluar 2 helai PG RM160
3) Glove 4 lebih kurang RM90
4) Bola Srixon Zstar 1 dozen RM80
5) Renew AGS RM390
6) Main kat 2 tempat RM170

Alamak byk gak aku blanja dlm 2 minggu ni...

Hahaha pro .. Tu pon dah nak kat RM900 dlm masa 2 minggu .. Kalau setahun tak tau lah plak camne!  ;)
Title: Re: SURVEY: HOW MUCH DO YOU SPEND ON GOLF IN A YEAR?
Post by: MohD on May 05, 2013, 04:37:43 AM
Tak ku duga ... Dgn golof 3,4 kali seminggu, tips utk kedi, makan minum, 3x setahun ke seberang, driving range, shopping sakan time golf sales, tuka2 driver seken hand ;D .... Perbelanjaan menggolof ku mencacau RM10k setahun!!!  :-X

Ni dah masuk skali wang hantaran bagi ngn terima stroke ke tak ni? :p

Wak dah enam siries,pikul set jalankaki,set lama bola sekenhand dah pencen pulak tu cuma sesekali golfing kat luar RKKC ......tak keluar negara pun... ;)
Title: Re: SURVEY: HOW MUCH DO YOU SPEND ON GOLF IN A YEAR?
Post by: Ateh on May 05, 2013, 08:55:10 AM
Saya baru start balik ini bulan may so ini adalah perbelanjaan saya bulan ni sahaja:

1) Topi titliest RM48
2) Seluar 2 helai PG RM160
3) Glove 4 lebih kurang RM90
4) Bola Srixon Zstar 1 dozen RM80
5) Renew AGS RM390
6) Main kat 2 tempat RM170

Alamak byk gak aku blanja dlm 2 minggu ni...

Hahaha pro .. Tu pon dah nak kat RM900 dlm masa 2 minggu .. Kalau setahun tak tau lah plak camne!  ;)

Itu pun tak campur gelang magnetic RM141.
Title: Re: SURVEY: HOW MUCH DO YOU SPEND ON GOLF IN A YEAR?
Post by: Ateh on May 05, 2013, 08:58:43 AM
Tak ku duga ... Dgn golof 3,4 kali seminggu, tips utk kedi, makan minum, 3x setahun ke seberang, driving range, shopping sakan time golf sales, tuka2 driver seken hand ;D .... Perbelanjaan menggolof ku mencacau RM10k setahun!!!  :-X

Ni dah masuk skali wang hantaran bagi ngn terima stroke ke tak ni? :p

Wak dah enam siries,pikul set jalankaki,set lama bola sekenhand dah pencen pulak tu cuma sesekali golfing kat luar RKKC ......tak keluar negara pun... ;)

Wak memang terbaik....
Title: Re: SURVEY: HOW MUCH DO YOU SPEND ON GOLF IN A YEAR?
Post by: AJOY on May 05, 2013, 11:07:56 AM
manyak susah mau...declare...nanti ke kejar dgn hasil.....tp kebykan OPM(other peoples' money)
Title: Re: SURVEY: HOW MUCH DO YOU SPEND ON GOLF IN A YEAR?
Post by: mrfeelgood on May 05, 2013, 12:35:44 PM
manyak susah mau...declare...nanti ke kejar dgn hasil.....tp kebykan OPM(other peoples' money)

Huhuhuhu! Ketogori champion (gross champion plak tu) mmg camtu laa.. Byk dpt subsidi :-) ..
Title: Re: SURVEY: HOW MUCH DO YOU SPEND ON GOLF IN A YEAR?
Post by: mrfeelgood on May 05, 2013, 06:20:56 PM
Wak dah enam siries,pikul set jalankaki,set lama bola sekenhand dah pencen pulak tu cuma sesekali golfing kat luar RKKC ......tak keluar negara pun... ;)

Hehehehehe!!! Ye ke Tuan?  8)